Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.027
    Допаѓања:
    36.334
    Нешто пишува дека се селат на about you онлајн не знам што значи тоа…

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.974
    About you е платформа за онлајн продажба, као ZaLando нешто, ваљда таму ќе ги продаваат производите.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.027
    Допаѓања:
    36.334
    Најверојатно само тие што им останале додека ги има на залиха, штом банкротирале.
    Како почна се нешто да се затвора паника ме фаќа. Во мое маало се затвори аптека, орсеј за 7 дена пишува, Тамарис се затвори, продавница со инструменти, фризерски салон, не ми текнува друго што.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.974
    Кај мене одамна е се затворено, нема паника:bug:
    Онлајн е иднината, фино постираше тоа курсот погоре:nod:

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.027
    Допаѓања:
    36.334
    Во среда кога ќе биде 27 степени ќе славам. Како ги преживеавте 37те степени?? Утре 33, вторник 34 ајде нема ни да се осетат може после овие 37. Зошто немаше клими во Германија имам прашано некогаш? Да се соединиме ние да отвориме една фирма да видам што е живот германциве? Да им вградиме клими во 21 век 2022 година.

На Neda997, Lianna Anna и Chantal им се допаѓа ова.
  6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Ставаат и они клими последниве години, пред едно две три години една зема мене и на една жена што животот на Кипар го има поминато да ни објаснува што е клима зошто монтирале дома :D.
    За жештините сакав да кажам мене ми одговара само да не биде како лани два дена сончево не спои.

Кажете добра крема за лузни?

На Ava.84, gjoker4e и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  7. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Ние на базен поминавме. Значи претопло е! Ич не сакам вакви горештини значи, иако нема споредба со она во Скопје. :!:

Пред некоја година прочитав наслов во некој весник тука: "Летото се враќа во центарот на Минхен, неверојатни 25 степени." :rofl: Жими се дека поим немаат што се неверојатни 40 во сенка. :whew:

Добро сега признавам, претопло е стварно. Ама не сакам ни како лани, само врнеше. А сонце едвај 3 дена вкупно дали беа и тоа со страшни налети на ветер. Да е околу 20 степени, леле перфекција. :D

На mal.ecka, Neda997, Dancewere и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Ste bile na Eingewöhnungsgespräch vo gradinka?
    Ako ste bile Ve molam spodelete isukstva za sto se raboti:)

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.027
    Допаѓања:
    36.334
    Три месеци после прв ден па после еднаш годишно обично околу роденденот. Ако имаш прашања и ќе ти кажат како е во градинка, социјализација, во игрите и слично и се тоа ќе биде поразлично од тоа што е твоето дете да не се чудиш. Дека во градинка не се како дома децата обично.

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Despinamaksimova

Despinamaksimova Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Zdravo da prasam koga prv pat se vakciniraat bebinjata vo Germanija i na kolku vreme po red imat vakcini bebinjata i dali doaga pokana za vakcina ili pedijatarot kazuva

11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Јас го прашав овоа ама не добив одговор :) Ни треба за ќерка ми ново , мк што си го има старото не е ок , а и не се возеше често , но сега е морално веќе и сакам да е погодено и како што треба , а препораките секаде се различни , и ме бунеа , некаде викаат висински и ако добро-соодветно , ги опфаќа каишите од колата , доволно е само бустер , некаде пак пише за таа возраст целосно седиште. На крај ја се одлучив пак за седиште за неа да се земе овој пат , па следно ќе биде бустер.

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.027
    Допаѓања:
    36.334
    За тебе прашав ама пак ништо изгледа никој нема седишта за во кола за децата. :rofl: Јас пак мислам дека одиш онлајн на Отто на пример пишуваш kinder autositz и кои ти излезат секако дека може во Германија, избери од тие со најдобра оценка и прочитај коментари. Ако постои можност да се спушта барем малку за спиење ако одите со кола Мк-Де, ако нема такво што се спушта за поголеми деца ок. За боја прашуваш дете.

13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Прва вакцина се прима после третиот месец. Има редовни систематски прегледи кои мора да извршуваат во одреден период од возраста на детето У1 од раѓање па У2, У3, У4... итн. Обично на тие прегледи има одредено кои вакцини треба да се примат. Доколку треба некоја дополнително да се прими или поради одредени причини сте испуштиле некоја да примите, во тој случај ви закажуваат посебен термин.

14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Од овие поголемите седишта тешко за спање да се спушта :doh: Баш ќе отворам на Отто , таму не проверив .

Фала ти:l:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.921
    Допаѓања:
    177.426
    Девојки, до сеа маж ми земаше природни средства за чистење ама за ништо не ги бива. Дали има доместос овде или некоја соодветна замена за него? Или што користите за чистење тоалет и сте задоволни?

Што чувате дома за болка, нешто појако од парацетамол? Не ми притребало до сеа, ама да имам за секој случај.

Мачкате ли нешто на децата за модрици?
    И може да ми предложите пробиотик за деца? Напоменав дека ми е за мало дете, ама ми дале капсули, а во таа форма нема да ми пројде.

16. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Има доместос со различни мириси да јас тоа користам, пробиотик давам Baktoflor околу 30еу е ама има за 2-3 месеци сигурно.

За болка Новалмин и Бруфен.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ако пие сокче или било каква течност, прашакот од капсулата стави го внатре. Јас така давам пробиотик.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.921
    Допаѓања:
    177.426
    Во колку течност е доволно да ја растворам? Сеуште исто ќе делува и растворена?

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Да, исто е.
    Во мала количина. Да си сигурна дека цела ќе ја испие.
    Јас ставам во мало филџанце , колку еден прст течност и цефче.

На mal.ecka и Yowannty им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    23.056
    Мамички ај некоја нека ми одговори. До сега бев во работен однос али сега на крај на месец ќе се одјавам а во август треба да се породам. Пошто нема да сум вработена дали ќе ме следува бесплатен пораѓај а исто и породилно? Не сум многу упатена затоа прашувам