Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    74E6D930-2FF7-4017-AFC1-DDDD4BB3BDA6.png

На Biljarkata и Ava.84 им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    Проценка на становите со градежен експерт
    Асоцира на тоа дека ќе се продаваат становиве на човек, ќе се продаваат на друг сопственик или ќе се рушат па ќе се гради од ново?
    Да знам што да очекувам :D
    Имаме некои работи направено што ако влезе газдарицата шлог ќе ја удри, германка ептен се потресува ама се надевам нема и таа да влезе, на 9ти јули готови сме дали ќе средиме до тогаш, ама пишува градежни експерти се надевам нема и таа да влезе

3. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Дечки, Македонија - Германија со македонски пасош, што бараат сега? Треба ли пак пријавување на таа страната?
    Што имате направено? :D Не си тазе, знаеш дека за секоја промена во станот треба да ги известиш газдите. Имаш време да средиш што и да е во прашање, не паничи. Иначе, кај нас доаѓаа за да менуваат прозори, па нешто за парното тие за читање да ги менуваат и уште на неколку пати, не се ни сеќавам за што и газдата секогаш влегува. Ако не беше газдата, тогаш хаусмајсторот.

Во врска со првиот дел, слободно прашај ја од која причина доаѓаат за проценка. Пошо ако го продава станот или крева цена, треба да си навремено известена.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    Пишува дека ќе е тука за прашања ама стара е за да изоди во толку станови па мислам дека надвор ќе биде.
    Ќе требаше секој ден да ја бараме дали смее ова дали смее она и мислев дека којзнае кога ќе дојде во станов, секако ќе средиме пред да се отселиме ама таква е принципелна ако види дека в купатило сме бушеле горе за лустер кај што нема сијалица туку само за декорација може да и се слоши. Еднаш крпче што виде по скали се испотресе, врата заден влез отворена одма известување испечатено да се затвораат вратите дека може глувци да дојдат или крадци. Мене ми се допаѓа тоа, за се е во право и јас сум како неа, идеиве дома не беа мои, а креаоторот на работа е тоа време кога ќе дојдат. :D

На Neda997, mal.ecka и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Einreise nach Deutschland
    Seit 11.06.2022 sind sämtliche COVID-19-Einreisebeschränkungen nach Deutschland vorläufig aufgehoben, d.h. Einreisen aus Nordmazedonien nach Deutschland sind wieder zu allen Reisezwecken zulässig (auch zu Tourismus- und Besuchsreisen). Für die Einreise nach Deutschland ist kein Impfnachweis, Genesenennachweis oder Testnachweis mehr erforderlich.

На Herrera, Chantal и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  6. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Ситници се тоа, што се смараш. Да се некои големи промени ок, разбирам. И јас имам такви минорни работи за кои не сум кажала. На пример, за секое кречење ли да се јавувам. А фарбаме често. Ама на пример кога сакавме да ставаме ламинат во кујна и да ги вадиме плочките, чекавме амин од газдата. И не само што даде амин, туку и вложи во истото. :D За милениците исто, морав да кажам. Значи не прашав, туку кажав. :rofl: Ама ние патем, сме и многу добри пријатели со него.

Такви правила иначе има и кај нас. Двете врати во влез мора да бидат затворени, а заклучени после 8. Големата порта за на паркинг не смее да биде отворена за празници и викенди и мора да биде заклучена во работни денови после 8.

Е за крпчиња овој не се припостресува, ама не сум ни видела крпче во влез. :D Чисто стакло, редовно се оддржува. Мене многу ме бендисуваат вакви правила. И што е супер, секој ги следи.

@Ava.84 Danke. :l:

На mal.ecka, Ava.84, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    268
    Nekoja da krstevala dete ovde da mi kaze sto se nosi, cena I Kontakt od Popot.

8. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    805
    Препорака за првосмукалка? Дали сте задоволни од обична или од тие на батерии?

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    Jas krstevav kumot sveki i obleka i mislam 50 evra plaka, nie 125 evra plakavme i toa e toa. A kontakt od popot zavisi za koja crkva ti treba.Moeto se krstevase vo Majnz ako ti treba kontakt od toj pop pisi ki vo poraka.

На Dea85 и Chantal им се допаѓа ова.
  10. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Јас имам Dyson v8, ја имам година ипол се преродив ептен ми е лесна. Има и нови модел се зависи колку сакаш да потрошиш.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Малку ми е нејасно , овоа ( крштенката) се случува во српски цркви , што после српската служба редат наши икони и нашите попови си имат служба , или има и баш македонски цркви. Конкретно ми треба околина на Штутгарт , јас колку што знам српски има само оваа околина , т.е немам и детално истражувано баш(facepalm) Син ми не е крстен сеуште , кумовите ни се од Австриа , и убаво ќе е да немора мк да се иде само за една крштевка на есен/зимо како што планираме да биде , или со вториот роденден. И така не планирам нешто големо.

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    Во Швајцарија во македонска црква тогаш.

13. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Има и во ШтутГраД:D мк црква, мислам дека се викаше Св.Кирил и Методиј

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    Imate makedonska crkva vo Majnz so pop od Bitola, na drugi mesta neznam kaj ima makedonska ama znam deka ima vo uste nekolku gradovi niz Germanija.

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    На Dancewere, mal.ecka, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @Yowannty cestitki, neka e zivo i zdravo bebenceto:inlove:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Блиску овоа 2ч , баш ќе разгледам
    Овој мојот често е таму и у српска оде (facepalm)
    Аа не Швајцарија може само да се шета:D

@Yowannty Честитки нека е живо и здраво:l:

На Yowannty и gjoker4e им се допаѓа ова.
  18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    @Yowannty да е живо и здраво бебето :inlove:

19. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    @Yowannty да ти е живо и здраво. Горди родители и дадичка. Само убавини и радости околу бебуш. Одмарајте сега, гушкајте се. :inlove:

20. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    268
    Nema da odime za mk letoska pa me interesira na koja strana mozam da vidam ponudi za vo DE