Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Јас плаќам 193 од 7:30 до 13:00 ако ти е за утеха. Без доручек без ручек. Е да понеделник, вторник и среда може да се врати од 14 до 16:30 ама мојот не сака.
    И сега место да поевтинат каде што е поскапо они поскапуваат каде што е поефтино, сигурно и нашите ќе ги покачат прашање на време е

На Herrera, Neda997 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  2. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    16.853
    Кај пред спиење ми текна да ве читам ми се вклучи анксот на најјако, којзнае до година колку ќе треба да доплаќаме…ние трошачи сме и доплаќаме две години со ред откако сме тука. Ама затоа за струја секогаш ни враќаат и ни ја намалуваат мееечната рата.
    Најголем кошмар ми е греењето на дрва а како кренало, натаму оди работата.

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Нашата ефтина испадна од 7:30 до 14 со ручек 164 евра :D
    Од 7:30 до 12:30 и пон сре пет од 14:00 до 17:00 да може пак е 96 евра
    Над 3 години ова, до 3 години нема вакви опции

Главата ме заболе од страв едвај чекам да се раздени

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    De bre gjokerce öd stop Strav?
    Öd zemjotresot?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Нели беше Берлин зошто вака?
    Јас плаќам 23еу со ручек, доручек и ужина и носам, 7 саати седи.

Тоа е добро тука и најевтина покраина во однос на градинки.

6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Почнав да пишувам вчера ама ме прекинаа индијанките и не го пратив.Сега го избришав текст, а во него и објаснував на Неда дека има градинки и по 23 евра плаќаат.
    Зошто ние плаќаме 48, а вие 23 не знам изгледа зависи од градинката, дали е државна или приватна.Нашта е Boot градинка и еве претходно пишав дека од август треба за доручек и ручек плус 30 евра да доплаќаме. Моите т.е моето има китагутшај до 9 часа.

На Makedonka95, Neda997 и Chantal им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    А како е со персонал по градинките? Тука баш им фали секој градинка пушта огласи.
    Скоро да нема градинка со работно време од 9 саати мислам има една што од понеделник до четврток е до 16, а во петок до 13. Повеќето се со работно време околу 7 саати. Криво ми е што ептен сум ограничена за работа. Намерно се толку скапи да не бараат луѓето повеќе саати :D.

На Neda997 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Па нашата градинка работи од 6-17h. Пред короната работеше до 18:30ч.
    Не може овде поинаку еве јас сум 6,5ч работата ми е 7,5км ама ми треба со јавен или точок 40мин.Така да моите деца обавезно се над 8ч во градинка.Градот е голем.
    А персонал нон стоп фали.Ама шефицата е стварно добар организатор.Сега летото малку помалку персонал се,ама и деца се помалку.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954

Ееееее мој човек што не се плаши од смрт (highfive)

И јас сум баш либерте на таа тема , ќе се умирало ? е арно де, на кој колку ми било пишано и тоа е, од судбината не се бега.

Туку како ми ги погодил докторот апчињата , па па па, Господ здравје да му даде.

Нели се жалев на температура, мигрена , грлото лом, а носот затнат ко затната канализација.

И денес се осеќам подобро , освен што кашлам сите други симптоми магично исчезнаа.

Еве слика од апчињава

Чувството ко ќе ти ја погодат терапијата и ти делува .....има ли некое смајли зен......

Осјечати се фино ко од Финска :sun:

Таму лежи зајакот.

Битно е да знаат докторите да ти дадат баш такви дроги што ќе го олеснат вирусот.

На Ava.84, Neda997 и Chantal им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Не се плашам од смрт
    Се плашам од тоа да седам заробена под цигли и да ме боли со саати/ денови и да немам воздух, не јас цело семејство, да се слуша плач, лелеци, крици, вриштење
    Да не ја претворам во црна хроника темава

11. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Не знам од каде ти идат такви мисли и сама си правеш филмови.

Јас ако почнам да набројувам секакви ситуации ќе треба роман да напишам.

Ама мене такви црни мисли во никаков случај не ми поминале во глава......и додека бев на 18 спрат во хотелот во Осака у Јапонија додека имаше земјотрес и буквално се ниша хотелот , а јас си гледав филм а свесно се осеќа како се клати собата, па се до екстремни некои дешавки кога авионот пропаѓаше во воздушни дупки и додека леташ пропаѓа наеднаш се спушта сам надолу , не знам како да ти опишам како црева да ти се обрнуваат , има разни дешавки ехееее па тоа во оние крстарења по реки во Америка ко се расипа чамецот а во реката крокодил жив.....

Разни дешавање во разни држави во светот, но во ниту еден момент не сум помислила на некои црни мисли оти во душа сум авантурист и јас ги доживувам како забава колку и да се страшни.

Добронамерен совет ти е да поработиш на позитивно гледање кон животот и самата психички да се утешуваш дека не е толку страшно, оти така со такви мисли ти самата си ствараш страв кај тебе и грижи што би било кога би било.

Гушки до тебе :hug:

На Arjanit2021, Ava.84, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Од тироидната. Вторник ќе ми ја сменат дозата.

На Herrera и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Иста сум и јас незнам зошто навечер штом легнам исто разни киселини ми доаѓаат
    Ајде кај тебе земјотресот те исплашил,ни јас онака сама од себе ми доаѓаат многу многу лоши мисли,не сакам сакам да мислам нешто убаво почнувам да мислам и потсвесно пак некако ке се пронајдам дека ми доаѓаат црни мисли
    Не сакам да кажувам што и како бидејки знам дека ке ме направат не точна :x
    Незнам што да правам и зошто оваа ми се случува иначе пред 3 месеци се испитав немам никаков проблем

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Да провериш пак тироидна. Јас цело време мислев анксиозност дека е, не знаев дека поради тироидна може така да ми е. Оди и тука на матичен и види што ќе ти кажат. И стресот пробај да го намалиш, порелаксирано нека се одвива се, верувај во себе и во животот, се ќе биде во ред.
    И јас исто навечер штом ќе легнев срцето ќе ми излезеше и се гушев од милионте сценарија во глава.

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Во општина ја изгубиле сликата од бебето. Треба да реагирам некако или да ги смирам хормоните?

16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    kakva slika od bebeto

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    За Aufenthaltserlaubnis

18. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Што ќе постигнеш ако реагираш? Мене еднаш картичката готова ми ја загубија ја бараа низ цел град да не ја пратиле погрешно нив цело време во фиока им била под изводот од син ми. Јас морав да патувам памтам со старата патував и на царина само објаснив и не ми правеа проблеми. Ако ти е итна само кажи им дека разбираш дека може да се случи ама ти треба итно ако може сега они да побрзаат зошто сепак е нивна грешка.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Итно е ама рекоа до Берлин морале да ја пратат и ќе потраело неколку недели, сега во 14 ќе одам “да се расправам”
    Нема итна постапка за тоа така?
    Не рече неколку туку ПОВЕЌЕ недели којзнае колку им се тие летото ќе помине
    Прв пат да ми згрешат сум заборавила да се расправам ама ќе се потсетам сега

20. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Тоа трае знам дека праќаат во Берлин барај да ти дадат документ некој со кој можеш да патуваш ако ти е за патување или за што и да ти треба ќе бараш да ти дадат нешто на писмено доказ дека е во изработка.