Јас патував до Македонија сама со син ми кој имаше тогаш 3 месеци. Не ми ни текна дека ми треба полномошно. Плус бевме со различни презимиња тогаш, одев МК за да си го сменам пасошот. Ни ме праша некој чие е бебево ни ништо. Значи сум можела да заглавам и тоа убаво ама ете среќа сум имала
Да прашам дали некоја има костум за капење порачано од инстаграм од imfashionbebe Дуња? Гледам супер модели и вика може и во Европа само таксите екстра се плаќаат. Колку тоа кошта отприлика ако некој има искуство?
obicno da treba da pobaraat ama kako i sekogad za se ima isklucoci. Mene sekogas mi baraat ama jas imam razlicno prrzime od deteto
Нели ни стигна за небенкостен да платиме поголема сума, прегеска доаѓа една комшика прашува колку имаме, си Кажува она колку има, и ме прашува дали сум споредила колку вода, греење имам лани с колку оваа година. Луѓе споредив, оваа година имаме дупло помалку вода истрошено исто и помалку греење. Биле неколку комшии во општината, главниот за оваа работа рекол во стилот ќутете си и платете си, каде можам да се обратам за оваа работа? Ова е измама, буквално цел ден сум во шок.
Pa neli presmetkata t.e nadoplatata ti e za prethodnata godina. I neli dobivas list kade sto stoi kolku i za sto plakas i kolku imas plateno i spored toa kolku da doplatis. Dokolku ja nemas presmetkata pobaraj ja.
Пишав и во друга тема, сега ја најдов оваа, се работи за возрасна личност. Вие што сте во Германија може ли да ми кажете што може да се земе за малаксаност после повраќање, веќе два дена е малаксана што има ефикасно таму сируп, таблети било што да препорачате?
Pa prethodnata godina nemase pokacuvanje ni na vodata ni na gasot, normalni Si Bea cenite. Sakav da Kazam Deka ovaa godina imam pomalce istroseno Voda öd minatata godina a plakjam Duplo poskapo.
Pa da ama ovaa godina toa sto plakas ke ti napravat obracun i ke ti vratat pari ako imas nadoplateno ne e toa nisto strasno.Se si piisuva na godisniot obracun poarno sega poveke da plakas nebenkosten nego posle da dobies nekoja cifra
Мајки дали вашите дечиња посетувале овде логопед а да не знаат јазик. Моето има потреба од логопед, но сеуште не разбира герман.има 4,5години па нзз како би било, дали би имало ефект.
Логопед не можеш да најдеш без убавајзунг или се скапи. Кај матичниот педијатар оди и разговарајте .Ако оди во градинка ќе остане плус една година и ќе научи.Не се сеќирај мајка има и деца на 10-12 год што дошле па зборат перфектно, ќе научи.
Ај, тука да прашам, низ пребарувачот ми даде дека сте коментирале за Амазон. Нарачав слушалки на 22.07, пишуваше достава 25.07. Во саботата се смени статусот дека ќе стигнат утре (28.07). Денес на главното мени кај нарачките стои дека ќе се достават утре, ама кога кликаш за да влезеш внатре го пишува ова: Leider ist beim Versand ein Problem aufgetreten und wir mussten Ihre Lieferung stornieren. Das Paket wird zurückgesendet. Sobald es eingetroffen ist, erhalten Sie von uns innerhalb von 5 bis 7 Werktagen eine Erstattung. Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Парите воопшто не се повлечени од сметка, а продуктот те го има за нарачка, те го нема. Додуша маж ми вика дека секогаш денот на доставата ги повлекувале парите. Сега не знам дали да ги чекам утре, или не? Едит: Само што ги повлекле парите. Се надевам ќе стигнат сега после ова.
Мене истово ме мачи со ќерка ми , како ќе се одвива , како ќе и оде учењето , она наполни 5 во мај , догодина треба да почне со школо и се и е ново , англиски разбира нешто од нешто , ама нема нешто да и помогне Амазон нешто многу зафркава со нарачките последните недела , две , дали и со Prime деновите беа у хаос ама имаа многу киксови. Имаме порачано две работи не стигна ниедна , едната исто ко тебе , а за другата дури пишеше дека е доставена ( само незнам каде доставена ) . Маж ми е во амазон исто слабо пратки неделава имаа во неговиот реон , а обично има премногу. Ние пак направиме нарачка едната беше иста , а другото различно , и стигнаа во иста ден вчера , и оди најди им нзс Да се едитирам , кај нас одма парите или ваучери се повлекувале при нарачката.
И сега што ме советуваш, ако ги нема утре да почекам уште некој ден, или? А, ако не стигнат дали одма да им пишам, или исто да чекам 5-7 дена сами да не ми ги вратат парите? А, ако пак го нарачам производот, веројатно пак ќе си повлечат други пари. Да знаев дека вака ќе биде, од MediaMarkt ќе си ги купев, ме влечкаат цела недела чекајќи за нешто што реално за два дена требаше да биде овде.
Ако и утре не стигнат пиши им за поврат на парите , бар за тоа коректни излегоа , одма истата ден за едната нарачка ни ги вратиа парите. Ако порачаш секако ќе си повлечат пари. Мислам дека им беше некој хаос периодов , не сме имале друг пат вакви случки , се стигало за 3-5дена најмногу.
Не знам што да ти кажам има овде центри за интеграција или како и да се викаат ,ќе ви помогнат они .Моите овде се родија и од 1год се во градинка и не знам како се одвива интеграција на предшколски деца.
Да ве прашам дали знае некоја како се вика дубаче за бебе на Германски? Сакам да прашам на педијатар дали да купуваме и дали смее бебе. Како се вашите искуства, дозволуваат ли тука ставање на децата во дубаци? Читкав нешто не било препорачливо а само што помислив тоа ќе ми е спасот
Јас lauflernhilfe кога напишам на гугл ми излегува. Ама на U5 педијатарот стриктно ми забрани, опасни биле за развојот, дури и брошура со информации ми даде за дубак и зошто не треба.
Данке сега еве прогуглав,( до преѓеска ми фалеше зборчето )прочитав колку не се препорачува, наводно дури и забранети биле Скандинавските држави. Нема шанси да купам сега, не ни прашувам педијатар. Ништо ќе билдам раце уште то е