За на граница мислев некој документ, бидејќи сама ќе патувам со детето, некаква согласност или слично. Не сум одела сама со дете, а сега сопругот е таму.
neka ti isprati kopija od pasos i od ADAC fornular neka simne i zaveri vo rathaus i ke ti prati skeniran ispecati ili po posta od 7 ro 10 dena ke stigne. Od 1000 sluvaevi moze na 1 da pobaraat ,ama da ti e mirna glavata.
Јас патував сама со детето, исто сопругот беше веќе тука, не ми побараа полномошно , со пасошот дадов пријава на адреса од него дека одиме кај него и толку, немавме проблеми.
Дали некоја скоро полагала "Leben in Deutschland" и дали колку се плаќаше? Гледав тестови на интернет ми изгледаат лесни, човек може брзо да ги навежба ама дали е исто на испит ?
Скроз ми е интуитивно чувството, претпоставувам дека е побезбеден. И не бил поделен, и во подобро комшиско маало е. ... Еве, гугл дава аргумента зошто https://edition.cnn.com/travel/article/cologne-beats-berlin-parts-unknown/index.html Ете, и времето било поубаво
Девојки, дали сте користеле услуга од некој превозник со комбе да ви достави работи од МК во Германија? За брзо се селиме и имам сервиси и слични работи што ми се драги или што сум ги земала доста скапо и ми се функционални па сакам да ги имам таму. Ако има некоја искуство со некој кој кршливи работи би ги донел здрави, нека сподели. И дали на царина би наплатиле за пратка со користени работи?
Исти се прашањата имаш 300 за Германија и 10 за градот кај си. Мислам дека во Келн е подобро ради стандардот. Ако си за див запад Берлин е твој град.Берлин е ептен мулти култи , да не кажам 70% се странци.
Може @Herrera повеќе да ти каже што мисли за Берлин во споредба со претходните градови кај живеела.Мислам во Келн нема живеено ама ете може ќе помогне.
Ах, јас дека не сум за див запад, затоа не би го избрала. Имав доволно див запад во животов Абе @gjoker4e кај е?
Одат во шума шетаат обавезно се враќа со некое дрвце или камен ( машко). Само кога е waldtag обавезно да има во ранче шише вода. Кај нас имаше и Waldwoche ама мојот за жал ги пропушти и лани и годинава. Обично одат без разлика какви е времето па ако врне подразбира мачхозе кеса некоја за да седнат да јадат од храна не се пакува јогурти туку само нешто што може со раце да се јаде. Кај нас кога е waldtag јадат во градинка па одат и се враќаат пред да ги земеме, па не треба многу спремање, а кога е Waldwoche одат од сабајле и ги земаме во шумата на еден паркинг.