Јас користам/в и за двете Bepanthen за едната нормалната Wund und Heilsalbe, за др најдов baby на Амазон. Жар црвено поминува за 2 дена. Џоки @gjoker4e не да не сакам плачам за слободно време да имам и на тел да дремам и да ве дружам.Имав помош до саб од старите на мм.Сега си отидоа и 90% раб е на мене.Знаеш прваче и седи пишувај па бебето големо анимирај. Денес сум со јавниот па имам време да пишам. Шо викате за блекаут?Ќе си купете ли залихи на храна?Јас не верувам дека ќе има недостаток на струја, само нека стопираат продажба на е-возила. Инаку ова сценаријата ми личат на некој хорор филм.Ми недостига Мути да каже "wir schaffen das ".
Така е,ако ја сменам класата сега од октомври ќе важи новата. Ова е ново од 2020 е вака ако си менувала порано тогаш било така како ти што велиш.
Гугл вика еднаш годишно заклучно со 30ти ноември за тековната година. Ме збуни гугл сеа не знам што сака да каже, дека во декември не можеш да смениш за јануари ама во јануари можеш за од февруари?
Ако има некој што скоро вадел шуфа, јас заборавив како беше… Ако направам онлајн веднаш ми стигна на меил а потоа по пошта или треба да чекам да стигне по пошта?
Значи денес го добивме изводот за малата. Многу обичен како некое мало дете да го правел. За документи ќе и вадам од бг. А сега што следува? Треба ли некаде да ја пријавиме или? Зборам за овде во градот кај што живееме
Не те сфатив? Како мислиш обичен како некое мако дете да го правел? Нели сите изводи се исти… Во општина автоматски е пријавена, вие само во здравственото осигурување и евентуално во градинка ако ја пушташ пред 3 години. Сметка и штедна книшка во банка. Друго не ми текнува сега.
Па што знам ного обичен а 30е го платив а прв извод ни е нели не следувваа 3 бесплатни? иначе фала за одговорот
Ние кога вадевме за првпат имаше три бесплатни, тој за Mutterschutz/Krankenkasse, за Kindergeld и еден обичен мислам. За Elterngeld мислам дека требаше обичен. Знам дека ние доплативме за интернационален само.
Три бесплатни: за киндергелд, елтернгелд и здравствено осигурување. @Adidas888 30 евра (франака) во Швајцарија. Германија 10-15 евра. Требало четири да ти стигнат и плус интернационален ако имаш и таков порачано и тогаш ќе е повеќе од 10-15 мислам дека 24 или 28 евра платив не се сеќавам сега. Јави се прашај каде се другите 3 или 4 извода.
Јас сега се мислев да оклучам парно, ептен е ладно, ама низ глава ми помина цената што ја плативме за минатата година, така да и јас ќе чекам да дојде 0 па да пуштам парно
Ние сабајлево го пуштивме за почеток само во дневна. Важно мм по кратко седи, а заради него пред се пуштив греење настинат е па да не го смрзнувам.