Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Не ми е јасно зошто само 12е земале градинката за минатиот месец, 2 недели од август беа на одмор и една недела во септември, да не е дека неа 2 недели на одмор, ама пак малце се наплатиле.
    Ем им го потполнивме документот со сметката од мм, и на која дата да земат,и пак 12е земале само, а после со камата стига писмо:swear:

2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Не знам кој точно, ама еден од министрите мислам, изјавил дека е многу веројатно дека доплатата за сметките за греење ќе биде четирицифрена. Така да, кој ќе ја преживее оваа зима, ќе раскажува.

3. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Kaj Nas site komsii imaa za doplata za greenje cetiricifrena brojka, Samo nie pominavme so tricifrena:D
    Jas se mislam na struja da se greeme ovaa zima, i toa Po potreba da se oklucuva radijatorot

4. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Се најавува и недостаток на струја. А и струјата е поскапена и тоа многу. :wasntme:

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Jas i Tuka prasav Sto ke slucuva vo germanija öd 1 oktomvri.
    Jas na mm Go zafrkavam ajde da se preselime vo Gasthaus:D bärem struja, parno nema da plakas:D

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Dodeka ne se sluci najdobro e da ne se opteretuvame so negativni Müsli. Regnete na Strand kolku Sto mozete, Umschlag nacinna stedenje i Po Eden Uli DVA Mini Jobs i gajle nemame EM Pari EM zdravi Deka rabotata Go krasi covekot

На SanelaS и Biljarkata им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    :rofl::rofl::rofl:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    16.855
    Ова знам дека е измама, бараме стан не сме на зор, го бараме поради поголема комоција, ама евр да го имате како пример и да не наседне некој.
    За станов пратив апликација преку Immobilienscout24, ми вратија да ги контактирам на приватен меил, од приватниот меил пораките цело време ми стигаа во спам значи не само првиот меил туки и другите а тоа се случува само кога се праќа преку несигурни-трети домени коишто Германија не може да ги контролира. Се двоумам дали да пријавам или ништо нема да постигнам. Ме нервира тоа си викаат овие странци се ништо не разбираат.
    F45EBB76-4AA9-41A5-957A-0B924F37C03A.jpeg

На Com.vik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.151
    Допаѓања:
    181.021
    Мхм, сите со радијаторите па после блекаут.
    Мм вика се ќе биде ок, мене ме мрзи да се нервирам веќе,па ќе му верувам и ќе свиркам:mm:

На Ava.84 и Neda997 им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Според што друго заклучи дека е измама освен тоа што стигнало во јанк спам фолдерот? Во тој фолдер стигаат и скроз нормални мејлови. Агенцијата ја проверив нормална е.

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    16.855
    Да стигаат нормални ама кога веќе ќе одговориш на еден меил тогаш алгоритмот разбира дека всушност таа содржина не е џанк и секој нареден меил си стига регуларно во инбокс.
    А и претражив најчести видови на измама и ете прва е оваа.
    Па и не верувам дека до толку немаат никој во Германија на кои им веруваат па на странци што не ги ни знаат ни познаваат по пошта ќе праќаат. Од каде доверба? Ни шуфа не ми бараат ни доказ дека редовно плаќам кирија, ни па платни листи. EE6C15EF-F7ED-4ECC-9AB8-8DB6138A7B34.png

12. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    На апликацијата од градинка денес порака дека им е расипано греењето и незнаат кога ќе го поправат па потопло да ги облечеме децата. Туку еве не знам ако го облечам повеќеслојно горното го соблака, ако го облечам подебело страв ми е да не се поти кога трчаат. Незнам и ѕиврички дали да му облечам или рано е? Насабајле ќе биде И 3-4 степени деновиве.

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Човеков нема ништо такво пишано како во примерот погоре. Нема пишано да му платите кауција па клуч за да го видите. Не дека го бранам или дека 100% е вистина ама нема ни пишано дека клуч ќе ви прати по пошта туку дека агентот ќе дојде со клуч и дозвола од него потпишана за да го видите станот.
    Ако ви се допаѓа тогаш ви бараат документи како шуфа платни листи

14. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    16.855
    https://www.watchlist-internet.at/news/betrugsversuch-mit-gefaelschtem-airbnb-wohnungsinserat/
    Еден куп луѓе со идентични пораки се исто измамени на ист начин. Нема да биде присутен агент туку целиот процес да се оствари преку “довоерлива” аирбнб агенција, аирбнб нема таква функција!
    Нудат станови со примамливи цени, некој нема да се посомнева и ќе наседне.
    Пребарај на гугл ако имаш време
    (Wohnung betrug airbnb)

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Прочитав. Таква функција имала ама ја користеле и лажно. Нема да знаеме дали е лага се додека не ви рече кауција па клуч. Тогаш ќе знаеш дека е измама. И линк не знам дали ти има пратено ама ако десниот дел бил со поцрни букви и ако го внесеш тоа посебно ќе ти покаже дека не е пронајдена страна а арнб ќе е во боја. Значи сеуште човеков не е сомнителен. :D

16. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    16.855
    Каде се информираше дека аирбнб има таква функција прв пат слушам и сум изненадена, тие работат на интернет немаат агенти, нудат станови ама ако се директно таму објавени.Ќе можеш да ми пратиш линк?
    Не е можно госпоѓава од Ротердам да има скроз иста порака со 100 други од Америка, Шпанија и Британија од збор до збор.
    Секако дека има луѓе што издаваат станови на овој начин ама овде е се ептен очигледно, ако не друго барем автентична порака ќе ми прати. Ова е едно од многуте црвени знаменца, инаку да и пари ми побараа.
    Да не должам на оваа тема да не бидам досадна шшш, имав само добра намера во очај некој би поверувал.

На Hija.de.la.luna и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Измама е ги има истиве типови од пред 6 години.Никогаш не се уплаќа пари за стан ако не потпишеш договор.Прво договор па пари.Сега се малку пософистицирани научиле и јазика порано на англиски лажеа.

На Dancewere и Chantal им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Обично им облекувам блузи како тренерка памучни дебели(Sweatshirt) и панталони подебели хеланки.Надвор зимско палто:D.
    АКо се испоти ќе се исуши:bandit:.

На mal.ecka и Chantal им се допаѓа ова.
  19. NovaMihajlova

NovaMihajlova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    46
    Ова е измама! може да се случи да пратат и линк од ,,airbnb" од оглас на станот со слики со се, а кога сама би пробала да пребаруваш нема шанси да го најдеш тој стан на airbnb. Најчесто се многу добро средени станови, во кои е дозволено се да правиш и по многу пониски цени од тие што се понудени на пазарот.
    Никака давање пари-кауција пред да се види станот на лице место.

На Dancewere и gjoker4e им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Ако побарал прво пари измама е. Не кажа дека побарал. На линкот што ми го прати пишуваше дека имаат таква функција, но дека измамници го искористуваат тоа. Јас реков дека од мејлот не може да се заклучи се додека не ви побара пари. Штом ви побарал ок значи измама е. Пријави го. Ти ја сфаќам намерата. Стан најдобро е преку сигурна агенција. А на вакви се лаже некој што му гори под нозе за стан.