Јас полагав во јули, како што се тресев добро поминав. На усното треба да зборуваш колку можеш за да видат дека знаеш, писменото е концентрација добра и писмо.
Ако имате можност да работите од дома т.е. од Македонија, дали би се вратиле во Македонија? Зошто да или зошто не? Јас откако се роди детето постојано мислам да се вратам, ем ќе имам таму помош, ем нема да плаќам кирија.
Никако не би се вратила, ако баш не морам, затоа што ниту во еден момент не се иселив поради работата и парите. Напротив, имавме и јас и сопругот (тогаш дечко) многу солидни работни места, со солидни примања, живеевме сами уште тогаш и имавме ете да кажам, за нас лично, навистина ок живот. Воздухот, посебно во зима, тогаш само во Скопје, а сега и низ цела Македонија, мислам дека беше пресуден за да ја донесеме таа одлука. Системот уште тогаш беше гнил. Сега уште повеќе, за жал. И има уште многу работи, што не би ги набројувала. Но сметам дека секој од нас различно ја дефинира среќата и така треба да биде. Ако враќањето таму ти носи внатрешен мир, тоа е тоа. За мене, имам кажано многу пати, тука е моето место на планетава и среќна сум што го најдов.
Јас сум во близина на Ффм , и можам да кажам дека за стан и градинка , баш во ффм е претешко! Можеби во околината на ффм ќе најдеш нешто што се исплати. Ние чекавме 2 г за место едвај начекавме.... становите кириите во ффм се огромни. Све зависи и што очекуваш да биде тука....
Има ли некој скоро летано со бебе што нема виза? Неможам да чекирам карта на визз аир имаат промени во чекирање бара документ виза или дозвола за престој.
Бебето има пасош во Германија ќе добие виза . Ова е некој новитет на визз аир освен пасо треба да се внесат и број на офентал и валидност. During the online check-in process you might be requested to provide visa details on certain routes. If no visa is required for your destination, just fill in the field with xxxxx characters. Ќе внесам податоци од наша виза но кој број на визата е број на докумет
Mi treba mala pomos, slednata nedela ke patuvame za Mk, dokolku ima nekoja sto RENTALA KILA da mi pomogne od kade e poeftino, zimaat li kapar go vrakjaat li?
Здраво ако можете малце да ме упатите. Ако има некој што бил едниот брачен другар во Германија а другиот со децата останалл во Мк. Маж ми е во Германија, почнува со работа и сега во однос на документи пополнувал таму за здравено и пензиско осигурување и тие од HR спомнале за изводите од децата да се пратат и мојот извод и венчаница меѓународни. Ама јас сум во работен однос во Мк и имам осигурување и децата се осигурени врз мене а претходно беше и маж ми. Ми нема логика да се осигуруваат децата во Германија кога се во Мк... А баш и недоразбрал добро па ај да прашам. Ми рече за даноци имало намалување доколку е во брак и венчаница секако треба, тоа ок. Исто спомна нешто ако имал куќа и плаќал сметки дека исплаќале плус пари, ама тој разбрал дека ако куќата е во Мк, што исто ми нема логика Ако имал некој слична ситуацијата пишете што документи ви барале во Германија и дали доволно е меѓународени да се или подобро да ги преведам на германски. Тнх
Decata i ti sekako nema da bidete vo Germanija osigurani dodeka ne se privite na adresa tuka...posebno ekstra pari ne se zema ako imas kuka bilo kade i tuka i tamu.Za danocite i koja klasa ke bide ne mi teknuva bas kako bese ama mislam deka se dodeka ne se preselite vo De toj bi imal status na singl t.e klasa 1.Ama za poslednovo neka pise nekoj sto imal slicna situacija.
Дали од педијатар можам да земам потврда дека имам болно дете, за маж ми да оправда денови на работа, или треба од неговиот матичен да земе за нега на дете?
pedijatarot ke ti dade potvrda ke ja potpolnite i dostavis vo aok a kopija od nejze vo firmata.I aok za tie denovi ke isplati 70 posto od plata.
Дали знае некој социјал тикетот од 39 евра дали важи само за градот кај шо живееш или може до наредното блиско гратче да патуваш со него
Доволно е интернационална венчаница да, осигурување вие ке немате се додека немате адреса во Германија. Знам дека му вратија на маж ми доста данок додека бевме разделени бидејки беше класа 1 додека се споиме.