Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    32.408
    Во принцип АД млеко педијатар советува какво да се земе врз основа на бебето. Ако повраќа од одредено млеко може му треба специјализирано млеко (пример има за оние што имаат рефлукс специјални, има за оние што се нетолерантни на лактоза и слично). Обавезно прашај лекар за какво млеко да користиш.
    Инаку малку враќање на млеко после јадење не мора и ништо да значи. Мојот така бљуцкаше после секое јадење без разлика дали цицаше или пиеше ад. Напредуваше и качуваше килажа и беше весел па немаше место за паника и реагирање. Ама тоа педијатар ми го потврди. Без педијатар ништо.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @Yowannty ако сте правеле тест кај матичен, матичниот ти праќа на домашна адреса документи, со тие документи идеш во општина, од таму ти кажуваат се ќе ти пратиме на меил, и документ за боловање, документ за работодавецот итн.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Дали ја има некој случајно Атомски навики на македонски да ја купам?

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Screenshot_2022-11-05-11-09-42-394_com.facebook.katana.jpg Screenshot_2022-11-05-11-09-51-318_com.facebook.katana.jpg
    Се надевам ќе го посетите сите во Франкфурт и околината и од далеку.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    23.076
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Le Petit Cafė е името. Македонец газда. Адреса: Schulstraße 398, Sachsenhausen

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    И зошто треба да го посетиме Џоки , има нешто специјално или ради подршка на македонскиот народ во странство?

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Дека се работи за наши македонци.

На mira.mira и Ava.84 им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Ние имаме овде мк ресторанти . Едните се од нашиот град и плус комшии на мм секогаш одиме кога сме во таа населба.Порано живеевме таму ама сега ни е далеку 1.5час па се фаќа 3-4пати да идеме год само.
    Со бебево додуша одбегнуваме ресторанти тешко можеме да го додржиме да седи подолго од 5мин на едно место|(.
    Па одиме само во еден ресторант кои има игрална за деца.Тие си играат ,а јас и мм седиме до вратата ако биде нешто одма зимаме бебето под мишка и бегаме:ninja::bandit::D.
    Ама најчесто лиферандо ни е опција дома си јадеш и не се замараш што прават деца(poolparty).

Вие како правите? Бегате ли како нас или само ние се потресуваме за сите|(?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Де бе дечки ми фалите.
    Што има старо ново?
    Прв пат се среќавам со поимот verkaufsoffener Sonntag и не можам да сфатам дали се е отворено таа недела во тој град или како? Треба пролет да чекам кога ќе има таков ден за да дознаам, поминале овие на есен во околинава. Па дали некој ќе е љубезен да ми каже дали продавниците се отворени тогаш или нешто како Flohmarkt?

На mal.ecka и Neda997 им се допаѓа ова.
  11. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    16.855
    Отворени се продавниците, од медиа маркт до бутици и молови се е отворено, имаше пред месец-два овде кај нас.
    Мене ме мачи следново, сакаме да се селиме ама не по секоја цена и сега не знам каде да ја запишам ќерка ми во градинка во сегашното место или таму каде што сакаме да се преселиме, ако е воопшто можно да ја пријавам без да е резидент на тоа место. И ако ја пријавам во моменталното место на живеење тешко ли оди преместувањето?

На Neda997 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    111
    Мајки здраво. Детето појде во градинка (4год) , првата недела по неколку саати и сакаше да оди, некогаш дури некеше и да си оди од таму. Последните денови е по цел ден, последните пати ме чека на клупа да си оди, а денес плачеше и сакаше да си оди дома. Дали имате вакво искуство, што би бил проблемот. Таму вработените викаат во ред е се, доббар е. Искуство слично?

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    Градинка најдобро е што поблиску до станот или до твојата работа. И најдобро е една иста градинка, а не да почне во една па во друга. Не знам до кога мора да почне, дали ќе почнеш на работа и кога. Ако сте решени да се селите најдобро е градинка до новиот стан ако знаете каде ќе ви биде.

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    21.700
    Moms,
    Ако некоја живее во Капелн/околина на Капелн замолувам да ми пише лп :)

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    И нормално е, и може да не биде. Колку време оди во градинка? Некој се адаптира за неколку дена, некој за неколку месеци. На 4 години би требало веќе да знае да зборува, што ти вели кога го прашуваш зошто плаче?

16. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Нигде не можам да најдам по аптеките парацетамол, ибу или нурофен. Нема замена сафт, нема ништо. Син ми е со 39.4. Киндерарцт ми пиша парацетамол. Имам уште некој сафт ибу и нурофен дома, ама сега како почнаа вирусиве, залиха ли треба да правам. Што се дешава немам појма.

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.330
    Пред неколку недели го имав истиот проблем. Имав веќе отворени, ама викам ај со три сум, а викенд иде. Не дај боже од една сите три да не залегнат, да купам резерви. Во 3 аптеки немаше, не можеше ниту да се нарача. Не се лиефербар ми рече. После саати кружење од село во село најдов во една, па и трудна ме виде, ми се смилува, две паковања ми даде. Актуелно и таму каде има се ограничени на по едно.
    Јавуј се по аптеките и прашувај дали имаат на лагер, да не го одиш патот за џабе. ЈАс една флаша така најдов во еден шопинг центар пред недела. Ваљда кога деца се болни не им е дојдено до шопингување, па не беа распродадени(facepalm).

На Dancewere, Chantal и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    36.340
    И летото немаше. И таблети нема? Би требало да има зависи колку години има па да му дадеш таблета некако. И јави се како што кажа Дани или онлајн види.
    И редовно прашувајте во аптека за да начекате да имате на залиха. Ќе прашам и јас во аптека и ако има и би ти пратила, ќе стигне брзо.

На Lianna Anna и Dancewere им се допаѓа ова.
  19. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    16.855
    Ако не можеш да најдеш и јас можам да ти пратам парацетамол апчиња или чепчиња.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    23.076
    Пред година дена ми беше дикагностицирана РЕУМА. Немам одено на ревматолог оти тогаш бев трудна а сега со мало дете. Имам болки во кичма и три пати ми се деси остра болка во горниот дел на грбот и вкочанетост до толку ме болеше што неможев воздух да си земам. Е сега знам оти нема лек за ова али да ми препорачате крем некој што можам од аптека да го земам да се мачкаам? Или апчиња било што? Страв ми е да не ме повтори болката во грбот, ќе неможам детето да си го земам в раце а сама сум. :(