Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    111
    За бебе , против температура што користите? Гледам има чепчиња, а нешто капки сируп кој ?

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.333
    Волтарен маст да пробаш. Јас редовна бев на физио терапија за болките, матичниот доктор ми даваше рецепт и добивав бесплатни масажи.
    Овој сируп е од 5кг. Ама ако успееш да го најдеш во моментов. Иако, за бебе, чепчињата ми се најпрактични.

Прикачени фајлови:

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    На мене летото педијатарот на Н ми потенцира обавезно да си земам сирупи од Мк, овде почнувало да снемува.
    Незнам дали може вит Д да се најде во аптека?
    И Ве молам кажете дали давате нешто за имунитет, имав купено еден сируп од лани, дури сега го отворив ама дали од стоење или незнам од што, после 1 недела во фрижидер почнаа да се прават црни лушпи:(

Последна измена: 7 ноември 2022
  4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.333
    За деца со години немам побарано, не знам актуелно дали се на лагер.
    Пробај онлајн. Јас тука нарачувам, топ цени и сигурен сајт.
    38ACE370-4424-4F05-BFA2-E6736B8667C2.png DocMorris
    Ниту за имунитет, ниту за кашлица, ниту инхалации давам. Мине само од себе секој вирус со парацетамол по потреба.

На Lianna Anna, gjoker4e, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Се што ми е во близина поминав и најдов во една чепчиња само. Земав, а и имам за сега сируп да помине неделава ако крева уште. Сакам да кажам, фала ви многу на понудата.

А Нурофен сафт постои воопшто се уште? :wasntme: Гугл шопинг, нурофен сафт и не ми излегува воопшто, освен таблетарно, чепчиња, шмелцтаблетен. Ибу и парацетамол се наоѓа. Ништо, да почнам со залихи. :D Него, зошто се дефицитарни, што се случува?

6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    36.340
    Слабо ја следиш темава и весници. Еве Ава што одговори август септември на прашањево.
    Наскоро и температурата ќе се симнува со свеж воздух во Deutschland.

На Biljarkata и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  7. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Еве сум сега тука. Ја сеќавам Ава кога пишуваше, ама не си ја сфатив озбилно дешавкава. :D Читав тоа време уште, не ме мести. :!: Ама пред некој ден ми беше прво уклучување после 100 години. И некако шо знам, мрза сум да пишувам. |(

Eigentlich, двајца, rathiopharm и Bene Arzneimittel. Никогаш не ми рекле нема парацетамол, ова е прв пат, па си реков еј, јас во друг некој свет живеам. :D

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    36.340
    И јас се шокирав кога ми рекоа нема парацетамол, ми вика веќе со месеци не е лифербар онака чисто ладнокрвно како бонбони да и барам, а не парацетамол сируп за деца.

Едно ново прашање имам. Во каталозите од маркети пишува дека производите се за продажба на Haushaltmensch сега не знам како точно ама го сфаќам како да не е за бездомници. Е сега дали добро сфаќам или? И бездомници не смеат да пазарат во маркет или?

На mal.ecka и viol им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.333
    Прв пат го сретнувам зборов:^).
    Во кои каталози го има, баш ќе обрнам внимание нареден пат кога ќе остават во сандачето.

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    36.340
    haushaltsüblichen Mengen
    Dobro e sto mi tekna da prasam, znaci cetiri godini go citam ova kako bezdomni luge, avtomatski sekogas isto go citam, i sega vikam da ti go napisam tocno i gledam deka ustvari nesto sosem treto pisuva lele, ne znam od kaj mi teknalo da go citam kako bezdomni luge

11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.333
    Значи дека не можеш да купуваш колку сакаш, дека има ограничена количина по домаќинство.
    Некогаш пресметуваат колку е потребно на пример за неколку недели по домаќинство од тој продукт и толку само смееш да зедеш.

12. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    Девојки дали користите интернет од Телеком некоја? Ми покачиле 5 евра тарифата и не ми е јасно ништо.

13. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    264
    Здраво може прашањево не е за овде, но некоја ќе знае можеби да каже. Другарка скоро се пресели во Германија ама татко и е насилен, им се дере, се кара и веќе е неиздржливо па ме интересира доколку некој од тамошните го пријави што би се случило со него, со станот под кирија, со нив дека дојдени се како негова фамилија нели и се се води под него.

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    36.340
    А дали и во Мк бил ист татко им?

15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.333
    Колку што сфатив стравот е другите да не го пријават, фамилијата прифатила таков живот.
    Може да ги предупредат и кундигунг(отказ)на станот да добијат доколку континуирано е гласно.
    Може југендамт да им дојде, да видат дали со таков човек може да живеат деца, поради вознемирување секако може и редовно полиција да им иде. Многу црни сценарија има.

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.033
    Допаѓања:
    36.340
    Друго прашање што не ми е јасно е кога читам во темата Децата и градинките спомнуваат најразлични бактерии, во Германија не постојат тие бактерии во градинките или сепак ги има ама не се испитуваат и им поминуваат без антибиотик??
    Јас исто како Дани не давам ништо за имунитет ниту сируп за кашлица, парацетамол по потреба само ама последнава година со тироидната ми се деси и без потреба да дадам неколку пати и вака по малава ми изгледа како правилна одлука. Инхалации не знам што се како се прават, тоа за влечење мрсули од нос сум го немала. Единствено црвен кромид на пола ноќе ми е лек за се. Дома залиха имам од препишани работи од педијатар, ги земав за секој случај ако не помине од свеж воздух и црвен кромид и си стојат така неотворени, секогаш поминуваше и без лекарствата. Ако се влошеше ќе дадев секако.

На WonderGuurl, mal.ecka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    4 години скоро 5 ќе прави крв немаме испитано( еднаш проверив во мк зошто болен беше таму), а не па брис. Сум влечела мрсули, а инхалатор купив да имам, ама само во мк го употребив еднаш. Антибиотик еднаш за уво на итна му дадоа.
    Давам д витамин на своја рака ама не секој ден, и молерс како гумени бонбони исто не редовно. На почеток на настинка знам да го дадам ова сокче и супер делувало во повеќето случаи. Screenshot_20221108-112617_Amazon Shopping.jpg
    На темата сега средував лекови и ибуброфен сируп со рок до 10. 2022 замина во ѓубре неотворен. Резерва само отворен парацетамол со уште неколку месеци рок остана. Резерва само спрејчиња за нос имам зошто со тоа имаме мака.

На gjoker4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    181.040
    So toj kromidot zivot si mi spasila nekolku pati, i toj presechen nokje i toj chajot shto go krijam vo supa:hug:
    Kromid i luft, drugo ne treba;):D

На mal.ecka, gjoker4e и Chantal им се допаѓа ова.
  19. ataneR

ataneR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    264
    Во мк беше бетер и се надеваа демек во Германија ќе биде нешто подобро, но ситуацијата е иста и е психичка тортура за сите. Некако се надеваа дека барем таму законот е на страната на жената, и сега доколку некој го забележи надвор како се дере и каков е и го пријави не знаат што би се случило со нив и со него.

20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.333
    Жената треба да го пријави сама и да побара помош од здруженија за заштита на жени во таа положба. Доколку е возможно да се обезбеди стан/работа за да не изгуби виза во случај на развод.
    Се е постапки, само од себе ништо нема да добие, само да изгубат.
    Сигурно има ама се веќе отпорни:tmi:.
    Нема крвни слики, нема брисеви “нема”бактерии работава.

На WonderGuurl, mal.ecka, ataneR и 1 друга личност им се допаѓа ова.