Ние сме на Ватенфал.Нас ни стигна пред некој месец намалување на цената по Kwh. Ние во мај пишавме да би се зголеми небенкостето за 25 евра.Ние парно штедиме само едно вклучуваме и секогаш враќаме многу малку снешни некој 10евра ама за вода леле колку само доплаќаме. Перални секој ден имам .Ама гледам да штедам на децата не им пунам када туку ги туширам за 5мин од кој водата обавезно ја гасам. Штедам и пак миниму по 300 евра.
До утре ми треба одговор. На гугл дијабетес ми излезе како пример ама важно ми е дали проблеми со тироидната спаѓаат под ова?
Ако го преведам како имунокомпромитираност, да. Проблеми со тироидата, при кои имаш пореметени антитела се сметаат за автоимуни состојби. Не знам што ти треба до утре, да појаснам подобро.
Педијатарот рече не спаѓало. И тој само дијабетес наброја. Мрп ја прими денес и ќе скренам во наредните 2-3 недели од грижи. Исто и за првото дете полудев после мрп. Не знам како да се смирам. Од една страна ок е мајка да паничиш, да мислиш, да се плашиш, да имаш грижа на совест и се ама моево е претерано бидејќи не можам да функционирам нормално. Наредни 2-3 недели не живеам туку само чекам да поминат и да дојде 11.12.2022 и да речам ок се беше во ред.
Хмм не знаев каде да прашам па реков да пробам тука. Кои опции има за праќање пари сега кога нема Western Union? Треба да ми пратат, но лицето нема германски телефон со број, и подалеку е од Минхен за MoneyGram. Кои други опции има?
Имам преку PayPal пратено Ria. Џоки сум ти кажала неколку пати дека претеруваш.Почна ли да работиш?Ако не си да почнеш ти не си за дома инаку ќе се поболиш.МРП дава реакции од 7 до 10 дена.Не мисли до тогаш а.Ова ти што праша претходно не те разбрав што значи и немам одговор.Каков дијабетис на кој?Пред да потврдат дијабетис има многу испитувања.Мене уште не можат да ме потврдат така да не се плаши.
Нема проблем со Western Union денес подигав пари. И никогаш не сум имала проблем секогаш функционира освен во Банките каде најчесто имаат проблем (конкретно Стопанска и Комерцијална). На гугл пиши си Western Union Skopje доколку си од Ск и ќе ти излезат повеќе опции и локации каде ти одговара за да подигнеш. Повеќето од нив работат до 19ч па види. едит: https://www.google.com/search?q=wes...j0j7&hl=en-GB&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
За Hand-mund-fuss вирусот што се става на дланки, стапала и во уста за тие топчињата меурчињата? На 5ипол години.
Kakvo e iskustvoto so prenos na sirenje, zimnici i meso so avtobus ili kola od Makedonija do Germanija.
Не знам што ќе правиме и малиов кога ќе го фати. Маж ми претходниот пат настрада 10тина дена му стоеја топчињата и не можеше да јаде па гледаме да го заштитиме сега. Мене не ме фати, ќе видиме сега. Пред три години го имавме во декември, сега пак, имаше во градинка известување дека го има вирусот.
Исто и во нашава го има. Сезона е. Сакам да ве прашам дали некој нострифицирал диплома за мед сестра, имам неколку прашања?