Бев во амбасада за пасош.Многу брзу завршив и жената што работи е многу фина.Ми рече за 4-6недели .Па ќе ви кажам кога ќе го земам.
Добро овие што ѕвонат на телефонон и се претставуваат од АОК или друга институција и бараат податоци како да ги отарасам а да не си го сменам бројот? Имам блокирано 15 броја и се некој нов ќе се најде. Каква беља можат да направат со податоците ако некој знае? Некоја праша за нострификација на мед. сестра диплома еве сум, нека праша што ја интересира. Брзо опоравување и многу сила кај @gjoker4e посакувам.
Нема оттарасување се додека не смениш број. Влезеш ли еднаш во тркалото, цело време ќе ти се јавуваат. Едноставно не кревај, што не значи дека ќе престанат повиците.
Не кревај. Јас немам на ниту еден кренато, а ѕвонат од сабајле од вечер. Ги блокирав цело време почнуваа со 152 така нешто па сега некои нови ми ѕвонат 800 на почетокот е бројот. А како уствари се влегува во тркалото? Мене најчесто ми ѕвонат кога се најавувам на онлајн банкинг. Кревам само на мобилен нормален што гледам дека е О2 или водафон или домашен број од крајов. На новиов тел ги пријавувам како спам и ги блокирам и престанаа тие 152 да ми ѕвонат, не знам дали помогна тоа, ги блокирав сите броеви изгледа ама еве ги со нови броеви 800. Фала ти
Каде има Николаус чизма да се земе и обои дома па да се врати и подигне на 6.12 со подарок. Освен во Талиа бидејќи немале повеќе. Некои други божиќни активности за деца има?
Во Кауфланд има до 26ти треба да се однесе обоена и склопена само побрзај да не ги издигаат. Edit: https://www.kostenlos.de/ratgeber/nikolaus-aktionen
Препорака за добри автобуси што возат Македонија Германија со нормално ниво на комуникација и што возат од автобуска до автобуска, а не да се бркаме низ бензиски и да изиграваме глув телефон има некој таков ха
Ја сменив тарифата за интернет и од 14 до 16 нема да има интернет ама никако да сфатам што треба да правам после со рутерот за да има интернет? Ако ме снема пак 2-3 месеци до тоа ќе е овој пат.
Ако немаш инструкции изгледа треба да го вклучиш само.Ние кога се сменивме на Телеком беше така само го вклучивме и имавме.
Кои професии се најдобри тука за со деца, без никаква помош? Од понеделник до петок само прва смена ама петок до 12. Пак јас и стресот што ќе се отсуствува многу често. Хирург на пример не можам да бидам, не можам на сред операција да излезам за да земам дете од градинка ако ми се јават. Па ако може примери...
Samo kontra smeni so mazot za da mozes da uskladis se ako ne sakas cesto da si otsutna od rabota i ako nemas pomos od nekoj baba servis i slicno...
Со добар работодавач нема зошто да имаш стрес при болни деца.Секако тоа го плаќа кранкенкасето не тој. Се договараш уште при интервјуто и се менуваш со мт. А и да те отпуштат ќе си најдеш друго.Најбитно ти е семејтвото, ништо друго.
kaj se aktivira kuponot za besplatna dostava na lidl nemozam da se snajdam i na nekoj ako mu treba pisete mi ke vi pisam kod vo poraka
Така нема шанси да не сме сите заедно. Работодавачот ок е, проблемот во мојата глава е. Во последниот чекор. Моментално BW22 е кодот за бесплатна достава.
Пример медицинска сестра кај матичен доктор. Ако ти се погоди може и 2 дена до 12. Или во експозитура во банка Барај огласи со скратено работно време, да добиеш претстава што се бара.
Мајки за поднесување за киндергелд за бебе родено овде, сеуште нема пасош и ауфентал дали има проблем или треба да чекаме пасош прво?