Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    1.836
    Во ред. Фала ти многу. Ќе пробаме без па ако ни побараат ќе ми извадат од доле.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Дали е возможно за 3 месеци да дојде небенкостен 460еу ? Киријата од 660 од јануари се покачува на 960. Немам памет денес какви суми.. си дошол да печалиш пФ

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Само калтмиете се покачува или само небенкостен се покачува?
    За три месеци треба да доплатите плус 460 евра небенкостен? Кога ви доаѓа пресметка за небенкостен?
    Нас небенкостен ни е покачено за 80 евра што е сосем во ред. Покачувањето како што сфатив е на база на претходната потрошувачка на гас. Нас ни враќаа цело време.
    Ако ви побарале само небенкостен 300 евра повеќе да плаќате, побарајте да ви намалат и помалку трошите гас.

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.931
    Допаѓања:
    177.583
    Што спаѓа во небенкостен и што влијае на промената? Ние од Август доплаќаме плус 40 евра за гас. Тоа спаѓа?

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Покрај другото и гас спаѓа во небенкостен. Во претходниот стан гасот не ни беше во небенкостен, плаќавме посебно гас. А сега во небенкостен ни е ладна вода, гас, струја по скали, чистачка и не знам што друго...

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Ѓубре

Да печалиш во Германија е виц.Во Де не се печали туку се преживува т.е се живее малку подобро од Мк.Ќе биде за жал се полошо.Без производство нема да биде тој стандард.
    Се печали во Австралија, Канада итн. Така сум чула дали е само фаљотење или стварно не знам.
    Качено ви е само небен костето за митето имаме декел не смеат да го качат.

На ines.h, Lianna Anna, Neda997 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Како што тргнале работите со поскапувањето кое е излезено од контрола, ќе бидеме среќни ако го поминуваме месецот од плата до плата а за печалба да не правиме муабет... :x

На ines.h, Neda997 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  8. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Да небенкостен е од 120 на 260еу. Топла вода и градско парно е во цената и ѓубре чистење.. немаме посебно гас. Запрепастена сум.

9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Незнам дали само во мојов регион дека блиску сме до Швајцарија младите све повеќе се селат натаму, тука не се задоволни.
    @Ava.84 ме загрижи со информацијата за фармација мм работата е тесно поврзана со тоа ваљда нема да снема работа, не друго ќе мора да одиме на Балкан свињи да чуваме така ми рече он:D, не се проблем свињите него неможам со свекрва да живеам :rofl:.

На SanelaS, Neda997, zemzela91 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Со свеќи па и свињи заедо ќе гледате:rofl:.
    Одма те замислив во опинци и со стап:D:D:D.Нема шанси хрватици од секогаш биле госпоѓи:smirk:.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Значи киријата ви е покачена од 600 на 740, а не на 900?
    За млади изгледа убаво Швајцарија ама за семејство со мали деца мислам дека сиромашни ќе бидеме таму, можеби грешам. Тука како повеќе пари да остануваат.
    Ѓубре посебно плаќаме околу 150-200 евра годишно.
    Моите во Австралија викаат дека ни за леб се немало. ФБ друго вика, наместо куќа палата имаат и скапи коли, па не знам можеби и вистина е, лажна слика на ФБ, а стварно да се нема за леб.

На Neda997, Ava.84 и Makedonka95 им се допаѓа ова.
  12. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Не не, до сега небен костен беа 120 еу во вкупната кирија од 660 еу, сега плус се покачува ѓубре чистење паркови незнам уште што набројале за сумата да биде плус 300еу.

Се мислам да се селам во помал град само незнам кој пат да го фатам..

Лошо време е секаде тоа е факт ама ова ептен ти зима се што имаш.

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Мисли позитивно. Нема лошо време. И времето само по себе е илузија. Кој пат и да го фатиш ќе е вистински ако веруваш дека е. Нека не биде инфлацијата изговор дека немаме и не е ок и негативно е се. Замисли дека сега си се родила и почни од почеток. Не е скапо таман е. Пари има и повеќе од доволно за сите.

На Neda997, Ava.84 и Makedonka95 им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.931
    Допаѓања:
    177.583
    Јас сум во помал град ама 660 ни на сон нема. 900 плаќам. Во кој град живееш ако не е тајна? Јас пак планирам во поголем понатака. Да се смениме сакаш? :bandit: :rofl:

Дечки, што е денеска? Освен Свети Никола, нешто преведував не сфатив баш. Децата одат по молови и зимаат чоколатца? :?: Гугл така ми преведе. :D

На Neda997 и Chantal им се допаѓа ова.
  15. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Врвот е кога бараш стан и буџетот ти е пример до 700еу и наоѓаш среќен си и сега плус неочекувани 40% ти ги кратат..очекував покачување и на сметки и на кирија ама ова е врв. Уште не работам треба да нострифицирам диплома ама се ке баталам очигледно ке почнам било што.

16. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Во Берлин. Главен град е и јасно ми е да е скап ама не ти е пријатна сумата..ке се навикнеме

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.931
    Допаѓања:
    177.583
    Не се секирај. Ќе се организирате. Берлин е многу голем, секогаш можете да најдете негде понастрана за поефтино. Знам дека наеднаш ви дошло, ама не губи надеж одма. За се има решение. Тешко време за сите и секаде е, ама еве јас мислам дека овде баш се печали. Луѓето мигрираат од најразлични причини. Не се секогаш парите пресудни.

На danichap, Neda997, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Makedonka95

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Да така е, со две плати се живее. Само ради можностите не би се селела другото сеедно ми е.

19. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Јас сум во мало градче па за 660 ако најдеш гараоњера треба среќен да си.

св Никола е и по моловите обично има по некој Николаус им дели чоколатца. Денес и во градинка треба да дојде.

Сабајле во чизмите прв пат му оставивме чоколатца од Николаус и кога стана рече дека Николаус е баш добар го зема животинско царство чоколдцето а другите (киндер беа) рече можело јас и татко му да ги јадеме :D.

На Mari*, gjoker4e, Neda997 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Грешка си Берлин е еден од поефтините градови Најнизок стандард има и се е поефтино.Гледаш што кажаа јужно- западњачките во мали градови кириите се уште поскапи.

На Chantal и Neda997 им се допаѓа ова.