Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    32.442
    Да ама од цел пост за споредба меѓу Канада и Германија каде што објаснувам дека во Германија според мене е подобро од аспект на бенефиции и дека е жално што Германските вредности се разводнуваат ти се фати за зборче. И од игла направи локомотива. И алудираше останавме сите со врски. Итн, итн.

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.092
    Американците беа лути, како може така лабаво да се живее во Европа, па тоа здравство, па тоа долги годишни одмори, е нече мочи. ]:) Добредојдовме во фазата на слободен пад, толку имам да кажам.

Женски убави, смирете хормони, сите сме во исто тенџере:*.

На senza.parole, gjoker4e и јolene им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Прво беше истакнато тоа што ми се заби во око.Понатамошниот текст многу ми се допадна па и" ми се допаѓа "само што не ти стиснав.Ама морав да разјаснам што мислиш.Правда на прво место=Вага што да правам хороскоп(facepalm).

@Biljarkata кај си ти колешке па штом има огин одма се јавуваш?
    Ова што си го направи самата германска влада се вика самоубиство.Сега ќе биде интересно само што почнува:worried:.
    А мене само што ми заврши па хормоните ми се смирени:rofl:.

Туку ме боли гркланот и гласот ми е зарипнат што требаше да правам?Сладолед ли да јадам^_^.Што вирус е ова (wtf) ме тресеше , се живо ме вртеше ,кашлица, главоболка,нос не ми тече, уши ме болат :@.Немам температура.

На Chantal и Biljarkata им се допаѓа ова.
  4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.801
    Abe sekoj neka si pravi kako sto mu e arno.Sekade ima nedostatoci i tamu i tuka. I ne e se vo parite,tuku vo sigurnosta i zastitata sto ja nudat.Mene mi se sviga nacinot na funkcioniranje vospituvanje na samostojnost i slicno. I nikoj ne me prasal sto rabotat moite, dali sum na Petra, Mitre ...Rabota i pari imav i vo Makedonija, ama sakav decata da mi rastat vo druga sredina ...Ovde sum stranec i sekogas ke sum stranec, ama ne me tretiraat kako da sum od 8 ma klasa zatoa sto moite se stecajci, zatoa sto nemame avtomobil i slicno....

На Mari*, JoyJoy, Dancewere и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.092
    Го имаш мојот вирус, ќе се прпелкаш 7 до 10 дена како мене, ако си неумна, и после ќе ти помине.
    Превентивно, да не ме повтори, спијам по 10 саати, испраќам дете во школо и продолжувам да спијам:tmi:. Па стварно работам скратено време, да видам и ја малку лезет...дури не дошле американците:worried::D.

На gjoker4e, Chantal и Ava.84 им се допаѓа ова.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Ау што збориш:o.Боже Боже:drunk:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    @mssuniquee Вие си знаете што е најдобро во вашиот случај, но според мене најдобро е виза да добие со работа во ит сектор на англиски јазик, по претпоставка дека знае англиски.
    Градинка, школо, нормално ќе посетуваат, нема за странци посебно.
    Сите сте со мк пасоши така?
    Јазик почнете уште денес да учите. И за родителите ќе треба јазик ама не знам каква работа ќе најдат тука, за шофер на автобус можеби ама негувателка ќе треба многу добро да знае германски, течно.

@Biljarkata Сите сме на исто дереџе. Или во исто тенџере на исто дереџе нека биде. А со оглед на тоа што не постоело вчера и утре туку само сегашниот миг богами во тенџере сме кое не постои туку е енергија која се движи.

Јас сеуште се мислам што да бидам кога ќе пораснам. Неделава заклучив дека во градинка не сакам, во болница и се поврзано со неа нема шанси, на работно место кај што е тишина во никој случај, стварно не знам, порано сакав психолог ама сега сакам психолог само ако јас ги бирам тие што ќе доаѓаат кај мене, да не може да доаѓа кој сака, и така сеуште размислувам... убаво ќе е барем до 30 години да откријам што сакам, во краен случај до 35...

Последна измена: 7 декември 2022
    На JoyJoy, Dancewere, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.092
    Ама тоа ако си неумна како мене:D. Ако си умна веројатно побрзо ќе помине.(fingers)

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.092
    Е сега си се едитирала од преѓе, па ај да те цитирам и тебе. Еве сум, 40+ :tmi:... уште мислам што да бидам ко ќе пораснам:D. Мислам, пензионер не е лоша работа, ми се свиѓа:bug:

На Mari* и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Јас па една од умните сум.За слепо црево седев 5 дена со болки.Дури и кога ме однесоа на итна му реков на др може ли да си одам сега бебето сака да цица(facepalm):lol:. Можеш да замислиш за грло колку е небитно(facepalm)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Има нешто ново, конкретно? Во последно време не следам многу вести па може сум пропуштила нешто...:?:

12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Општо е муабетотот онака со колешката да се поздравиме:)

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Овој алармот за природни катастрофи е за побрзо да не умрат од уплав и помалку пензии да имаат за давање?? :whew: Додека не заврши сите природни катастрофи ми поминаа низ глава. Скроз изумив денес дека е, треба да известат и неколку часа претходно, а не пред три месеци, секако дека ќе заборавам за неколку месеци.

На ines.h, Ava.84, Lianna Anna и 3 други им се допаѓа ова.
  14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Грдо беше во секој случај. Како во војна да се наоѓа човек. Еднаш го исклучив на тел мелдунгот, после една минута ете го пак, а тие сирените пак... :worried: Паника на нивоу, како да не ни се доволни секојдневните стресови и притисоци од "новото време". |(

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Бев задремана, кога зеде се да свири, од памет се извадив. Мислев некој сака да ни провали]:):tmi::rofl:

16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.537
    Допаѓања:
    23.092
    Ја мислев телефонот ми сака да направи самоубиство :D

17. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Мајки знам дека овде ке добијам одговор
    Маж ми работи на цело раб време јас работам само миниџоб,е сега една пријателка ми рече дека доколку работам само миниџоб ме следувало нешто плус од државата
    Може не е точно незнам но ако би ме следувало би искористила зошто да не
    Ако некој е поупатен и знае повеке би ми било од корист

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    36.342
    Ако не заработувате заедно доволно за живот тогаш Wohngeld или Kinderzuschlag ама би требало доволно да заработувате. Само маж ми работеше на почеток и доволно заработувавме според нив.
    Твојата пријателка не кажа што поточно те следува? Дека цело време кружат муабети меѓу нашите ова она следува во Германија, а уствари ништо не следува ако не си од Авганистан или по ново од Украина. Мислам следува ако навистина има потреба ама под доволно сметаат дали имаш за кирија и за храна, а за тоа претпоставувам имате. Пиши на гугл Wohngeld Rechner Kinderzuschlag Rechner за отприлика да пресметаш дали ве следува. Нас од прва ни покажуваше дека не не следува.
    Од државата само колку повеќе работиме толку повеќе неа ја следува. :D

@danichap Отсекогаш се прашував дали им е страв на тие во куќа што живеат. Во станов знам дека само од врата можат да ми влезат, а во куќа некако од сите страни е опасно. И кога и да посакам во куќа да живееме си викам подобро не само заради овој страв. Освен со висока ограда, камери и аларми директно во полиција што ќе ѕвонат. :D И сега сакам некако овој страв да ми се тргне па да има опција за куќа.

Последна измена: 8 декември 2022
    На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Што се случи бе мајки?Каков аларм?Какви сирени?
    Кај нас немаше ништо.Рекоа ќе граделе нови|(.Како ве известија?
    Се сеќавам како дете кога ги пуштаа сирените во петок како проба.Беше многу гласно(lalala).

20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.801
    Jas spiev vratena od nokna, meldungot go slusnav ama samo poglednav da ne e od gradnika mene toj meldung me stresuva....a drugo nisto nemam cueno izgleda koma sum.

На Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.