Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Дечки, да прашам. Ми побараа во општина изводите (родени од децава и венчаница) да се заверени со апостил. Сега прашањето ми е дали може по пошта да им ги пратам на моите па да ми ги средат и пак по пошта да ми ги пратат?

Некој имал искуство? И за колку време би стигнале?

2. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    А да отидеш пак во општина кај друг вработен? Имав случка јас. Исто и мене ми бараа апостили а веќе документите беа интернационални. Ми пратија од доле со апостили на македонски јазик, и кога ги однесов во општина се погоди друг вработен да биде, кога ги виде апостилите на македонски вели нема потреба од нив секако не ги разбирам. А на никој друг во мојата околина освен мене, не им побарале апостили.

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Пред три месеца имаше исто воспаление на уво само не беше толку изразено. Помина само со капки за нос. Сега ме загрижува тоа што повеќе се жалеше на болка. Ми рекоа ако продолжи исто или полошо пак да го носам. Ама денеска е по свеж па се надевам дека ќе помине, останува да почекаме.

На Ava.84 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Секако ако не спушта тт исто носи го ќе ви дадат антибиотик.Тука малку лечењето не е исто како Мк сум се нервирала за џабе со првото ама точно е било секогаш.Без крвна слика без ништо.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    36.349
    https://www.entscheiderclub.de/r/oPqc
    Ова е мојат линк преку кој може да направите профил за заработка од дома преку анкети.
    Не се заработуваат милиони, јас до сега 15 евра ми исплатија па сега имам 30,30 евра :D Легално е се, некогаш се анкети, некогаш инсталирање на апликација или софтвер, го потполнуваш профилот и добиваш анкети, секако и лажам по малку за да не ме дисфалификуват ако не сум интересна, на пример ако првото прашање е дали имам депилатор одговорарам со да иако немам, дека ако одговорам не ќе ме дисфалификуват, пример. Кој сака може да се проба.
    Има и други вакви ама ова најпогодени ми е до сега.
    Allta Pool е исто добри бидејќи 3 евра веднаш на pey PAL се префрлаат ама мене ова најдобро ми е

На felisitas и Ava.84 им се допаѓа ова.
  6. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Може кај матичен лекар да си закажам да испитам хормони?

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Пробај си, може ќе даде може не:D.
    Кај мене матичниот е топ, што треба ми испитува, педијатарот во очи како да и брца човек ако се побара нешто, не дава.

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Како да кажам за испитување на хормони Hormontest?

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Да

10. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Изводите беа интернационални, со прикачен превод на германски. Проблемот е што е многу мала општина и ме верувам дека ќе наидам на друг, додека оваа што ме опслужи е на работа. Плус излезе дека ептен ми е у комшии, па си викам да ја послушам, може ќе ми се најде и натаму. Нема врска, ги пратив моите утре да вадат нови интернационални и само со апостил ќе ги носам, а од тука ќе им ги дадам и преведените, па што сакаат нека праат.

Иначе нѐ пријавија ама не како фамилија. Не може мм да смени даночна класа и не може да се аплицира за киндергњлд. Ваљда ќе успееме до средина на јануари да ги средиме. Фала на одговор, во секој случај.

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    36.349
    Најинтересното откако сме дојдени ми е следното, врне снег и јас викам браво одма чистат, фрлаат сол, и влегувам сега во фб групата од градот и се жалат како чекаат ептен да наврне па да почнат да чистат, дека не чистат, најлош град...
    Јас пишувам и кажувам колку се градинките најпрекрасни и секогаш некои жени пред градинка само се жалат колку била лоша градинката и вработените.
    Јас викам здравството и матичните ни се одлични, и една жена излага од матичен и вика најлошите доктори во Германија.
    И сите што зборат лошо се Германци.
    Од една страна исто како Македонците што зборат за Македонија, од друга можеби дека се полошо станува за нив родните Германци. Мене сеуште ми е се ок и совршено.
    Што сакав да кажам и јас не знам. :D
    Не се прилагодува дете во градинка. Што треба да правам во ваков случај? Како да почнам на работа? Веќе еднаш го продолжив елтернцајт 6 неплатени месеци. Да почнам еден ден и да се пишам кранк додека не се прилагоди? Значи првото живо и здраво да е ама се прилагодува секаде многу брзо. Второво е мирно многу ама никаде и со никого не седи освен со мама мама мама. Имал некој ваков случај и како понатаму?

На Gosh, Biljarkata и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.808
    kolku vreme se prilagoduva

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    36.349
    od 1vi dekemvri

14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.808
    Moze mu e potrebno poveke vreme samo dve nedeli e na prilagodba.I kaj moeto odese poleka mislam deka po tretata nedela ostana da spie kako sto treba.

15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Јас со двете.Им требаше и на двете 2 месеци минимум.Јас тргнав на раб тие си се замараа со малава.Кога ќе тргнеш ќе видиш како магично ќе се прилагоди.Мислам тие од градинката го усперуваат процесот.

16. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    256
    Исто е и кај нас. Дури после Нова година ќе му сменеле даночна класа, а за Киндергелд исто ќе почекате, ама после ќе ви исплатат уназад за цело време откако сте пријавени во општина :)

На Ana.Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    23.092
    Ај некоја мајка што му вадела на детето прв бг пасош преку амбасада да ми пише. Ми барат адресна регистрација што ми е тука во германија но јас сакам детето во пасошот да ми биде пишано на адресата во бг. Или за др ја барат адресата?

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.035
    Допаѓања:
    36.349
    Во пасошот мора да ја пишува адресата од државата во која што е издаден пасошот. Во бугарски пасош бугарска адреса. Германската ја бараат за да имаат ваш контакт.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.161
    Допаѓања:
    181.105
    Сакаше да кажеш дека уште не си родена германка:D
    Јас после 8 години почнав да забележувам дека не е све розево, ама во глобала не е уште лошо. Ќе биде полошо:tmi:
    Малото добро ли е?:hug:

На Ava.84, gjoker4e и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.808
    Imam problemi so kolata nemozam do prviot servis imam ekstra osiguruvanje od ADAC ste zavrsile li taka rabota da ja otslepaat do servis.Mestoto ne e mnogu odaleceno ama nesakam po Balkan nacin da ja transportiram