Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Ако имаш додатно мислам да и транспорт Макар и од дома следува. Ова што ми има мм кажано.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Само во јануари или од јануари па натака без разлика на тоа колку деца имаш за секое дете киндергелд 250 евра? Или грешка сум?
    И во декември порано ќе исплатиле киндергелд најкасно до 16ти декември за кај сите да стигне пред Божиќ.

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.364
    Јас сфатив од јануар натаму за секое дете по 250 еу, без разлика колку деца имаш.
    Немам обрнато внимание кога го пуштаат, кој датум.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Јас се контролирам на сметка, еднаш не ни пуштија па им пишав мејл и ни пуштија одма за ден два.
    И јас така сфатив ама викам грешка да сме сум. Ептен убаво им текнало.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    33.748
    Само да се пофалам и стигна на ќерче одговор од Дедо Мраз.Сите сме многу среќни.

ЕДИТ:ЕВЕ ГО ПИСМОТО ИМАШЕ ПЛУС И ЧЕСТИТКА САМА ДА СИ ЈА ОБОИ.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 17 декември 2022
    На SanelaS, danichap, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.935
    Допаѓања:
    177.603
    И ние кога дојдовме тука на почеток дур средивме не бевме пријавени како фамилија, и даночната класа ја средивме отпосле ама за киндергелт не беше проблем да се аплицира. Пречудни се по институцииве овде, истите документи не важат во сите институции исто. Негде ни бараа интернационални изводи и венчаница, негде оригинални со прикачен превод. Така што пробајте да аплицирате, може ќе ви ги прифатат тие документи што ги имате.

На danichap и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Ако заработуваме на македонско конто, влијае тука нешто?

И дали различен данок ќе ни вратат ако поднесам Steuererklärung преку сметководител, различен сами, различен онлајн преку така фикс или како и да беше? Или како и да се аплицира се добива назад истата висина на данок?

8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Многу убаво. :l: Јас реков одма ќе пратиме кога те прочитав и изумив. Веќе е касно мислам? Не сум знаела до сега, супер што сподели. :l:

На mal.ecka и Ava.84 им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    33.748
    Да касно е до третиот адвент.Догодина здравје;).

На gjoker4e и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. NovaMihajlova

NovaMihajlova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    46

Што направи,како се среди?
    Ние сега требаше да тргаме на пат, симнуваме багаж и гумата издишана неможе да се вози, незнам дали е пукната незнам дали да ги викаме или да си чекаме до утре да ја земат од кај што менуваме

11. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.808
    Uste e vo mesto, servisot od utre nataka e sloboden.Ama ke gi vikam.utre od Adac da ja otslepaat od doma do servis.

12. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.100
    Ако си тазе преселена, можеш уште 2-3 месеци максимум да имаш месечни примања на македонска сметка, после веќе ти е ризик. Се смета за нелегално и можеш голем проблем да си направиш. Подобро немој.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Мајки дали до сега сте носеле седиште за дете авионски во Мк ? Ме интересира дали е можно и колку се плаќа.

14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Моментално поседувам телефон од кој не можам слика да прикачам ама исто како да сум прикачила слика од мекици. :l: @danichap Жив и здрав нека е! :l: :l: :l: :party: Гордост на мама и тато и на трите постари сестрички кои ќе го сакаат неизмерно! :l: :inlove:

На joana18, Chantal, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    33.748
    @danichap нека е жив и здрав дечкото, горди да ве прави:inlove:.

На Chantal и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.808
    Син ми ја напушта групата и градинката. Некој што имал слично што носевте на воспитачките, што на децата.Собирам идеи.

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    36.349
    Мене најмногу ми се допадна идејата на @Ava.84 со ваучер од Thalia или книга. На децата може исто книга или боенка. Со напишан поздрав во нив, а може и без.

На SanelaS и Ava.84 им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.805
    Допаѓања:
    33.748
    Мојата ја напуште групата исто.Еве сега спремам поклони за Божиќ и благодарам на воспитачките.За децата не сум измислила ама големата кога си отиде бастев пеперутки со лижавче внатре и со посвета фала за убавото време.

20220721_213227.jpg
    На воспитувачките кои и беа 4 год и дадов ваучар од 30евра, вино ,чаши две и кактус.
    На овие некоја колекција за во бања со ѕвезда свеќник, мерси и картичка за Среќен Божиќ и фала за се.
    На децата ќе им ставам нешто ама уште не знам што , а треба до среда се да завршам(facepalm).

Туку си поклонувате ли со колегите од работа поклони ?До сега со старите ништо, сега овие си поклонуваат некои ситни работи, чоколадца колачи ,чорапи, а јас не знам што.Не се малку над 10 најблиски околу мене.Имате ли идеја некоја?:?:

На Biljarkata и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    5.808
    Види го прикачениот фајл 815410
    На воспитувачките кои и беа 4 год и дадов ваучар од 30евра, вино ,чаши две и кактус.
    На овие некоја колекција за во бања со ѕвезда свеќник, мерси и картичка за Среќен Божиќ и фала за се.
    На децата ќе им ставам нешто ама уште не знам што , а треба до среда се да завршам(facepalm).

Туку си поклонувате ли со колегите од работа поклони ?До сега со старите ништо, сега овие си поклонуваат некои ситни работи, чоколадца колачи ,чорапи, а јас не знам што.Не се малку над 10 најблиски околу мене.Имате ли идеја некоја?:?:[/QUOTE]
    Za kolektivot iznakupiv mali sitni raboti cokoladi, corapi, solji, marami,kapi, nekoja casa za nosenje, razlicni kremi, dezedoransi ukrasni kesi i ke kombiniram po nesto za site a i cestitki imam kupeno po edna ke odi. Mal magacin imam vo kukava so ovie podarocive i nemozam kraj da im najdam.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mala panda

Mala panda Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Здраво на сите. Колку чини тука да си купам број(картица)?