Што велите јас луда ли сум што сум кај овие па и да ме замаараат.Колку само проблем ми направија за бебето кога се роди.Од тогаш сакав да ги сменам ама од немарност уште со нив се влечам. Одма барам како и се префрлам на АОК.Ова не се трпи. Фала ви женски што ме просветливте
И јас сум АОК тим. Мене па од работа ми стига такво писмо. Истечен ти е веќе и немаш нов? Испрати им нешто измеѓу што даваат од општина. Јас сум заљубена во АОК што не ни знам кои други постојат. И првична желба ми беше тука во АОК да работам ама скроз изумив, добро е што ме потсети, може некој знак е. Јас се изморив што не знам што сакам да работам. Сакам да има многу луѓе околу мене, да треба јас да им завршам нешто и еден куп папирологија околу мене подредена, да уживам помеѓу луѓе и документи. Не знам што професија ќе е таква.
Администрација...или АОК. Е сега нели сме зелени, хартија тешко, све у компјутер, ама пробај, може ќе ти се посреќи
Сега рециклирачка хартија се користи. Е да, компјутер во никој случај не смее да има. Значи таква работа не постои.
Епа не знам, да пробаш фабрика за хартија во Финска, знам такво нешто имаше. Машина јас ќе ти најдам, кирилична
Не одговара со описот што го имаш пишано. Ама имаш размислено за воспитувачка за во градинка . Јас незнам ама да немав професија тоа ќе учев што знам..... Некои предлози за викенд , неколку дена на планина ... Или некои паркови на затворено, нешто интересно што може да се прави со дете и да се прошета некаде.
За католичкиот божиќ бевме на фарма/викандица во ст. Георген-Шварцвалд. На фармата имаше животни, кај зајчињата можеше да се влегува и да се галат, освен зајчиња имаше овци, кокошки, свињи,коњи и пони кончиња, мачки и кучиња. Децата може да ги јавaaт пони коњче(ако се поголеми) 13 евра чинеше. Природата е прекрасна ние сакавме снег за жал не начекавме. Опции за шетање во близина се Триберг многу убави водопади има и музеј на кукук часовници. Препорака и за термалните базени во Sinsheim, мислам дека имаше и опција за преспивање. @gjoker4e библиотекарка
Кажете за родендени им смислувате што игри да играат или оставате така слободна игра? Уште ми е жал што зимно време му е роденден, за лето има толку многу опции на отворено да е забавно. Уште се мислам дали сама да правам торта или да нарачам ( додека се мислам па ќе нема време). Лани плачев последната вечер па сабајлето ја средив и баш убава излезе на крај, ама незнам дали го сакам тој стрес, а воопшто не ми се допаѓаат тортите тука што се нудат. Џокерче ако имаш живци озбилно размисли за градинка толку е потребен персонал плус можеш и скратено работно време па кога ќе ти потпораснат децата со цело.
Ma najdi si vo okolinata nekoja sto pravi torti i mirna ti glava.I mojot ima sega rodenden i poracav od edna Ungarka.
Јас имав како работилници. Може сетови маски од теди да купиш, со супер јунаци нешто имаше, да си ги бојат. Торбиња кои треба да се бојат и после си ги полнеа со ситниците од пињатата. Опција секое детенце бела маичка да добие и да си ја бои со бои за текстил. Гердани и алки да нижат, исто, од теди, со букви и слични ситнурии и метални клипчиња за закачување. Црната хартија која се гребе и од доле фигура се појавува. Други игри кои и за дома би било изводливо со тоалетната хартија да се мотаат, со музика и седнување на столче, предходно сортирај им играчки за да бидат на видик и да играат, за да не лутаат низ стан(магнети за градење, коцки, лего, според интереси дино/коли итн)
Дали познавате некој што завршил нешто на ILS онлајн и да успеал во животот? Ама да не е курс по германски туку нешто друго лајф коач, бератер за исхрана итн… Па после на широко ќе пишам Für viele Lehrgänge und Abschlüsse können Sie darüber hinaus Fördermöglichkeiten wie das Aufstiegs-BAföG beantragen, Bildungsgutscheine nach AZAV verwenden ILS Fernshule
Не можам да ти пратам порака. Ferienhof Gerda на инстаграм напиши ќе ти излезе. Ќе пробам и линк да најдам. Инаку да во склоп на викедицата е.