Онлајн преку вестерн унион 5 евра провизија, во истиот момент може да ги подигне со лична карта или пасош, код, која сума и кој ја испраќа и од која држава. Нас апликацијата никогаш не ни функционира па се најавуваме онлајн на самата веб страна Western Union de anmelden. Треба да имаш Klarna и онлајн банкинг. Онлајн банкинг се прави во банка на шалтер. За Кларна да се регистрираш ти треба германски број. Ако имаш кредитна може и со кредитна. Може и од Western Union Standord ама повисока провизија е за 100 евра околу 15 евра. Преку банка не можеш преку онлајн банкинг или апаратите во банка туку мора лично на шалтер затоа што MK како Ибан го нема на онлајнг банкинг. Се надевам ме сфати. Препрашај нешто ако не. Ние испраќаме онлајн дека има најниска провизија и парите се веднаш испратени. Преку банка ќе потрае.
Како што ви кажале така е , мора да е одјавен од адреса во Германија ( или било каде Еу) 6м , за да му е валидна тука во Германија возачката , во спротивно доколку полага и се врате назад Германија исто мора да чека 6м за да му е валидна таа возачка мислам. За код 95 се чека еден месец минимум со врски* да излезе а топографската картичка излева побрзо , без тие две неможи да вози. Најдобро Германија да си полага , на рати не е многу скапо и побрзо ќе може да а користе доколку имате можност отколку мк , ако ви е за побрзо. Сега ако оде Мк и полага 6м нема да може да а користе мислам не беше повеќе , се рачуна времето од денот кога ќе а земе . Многу е зафркнато , знам и мм сакаше да полага ама оставиме понатаму тука Германија ќе полага , девер ми исто сакаше да иде наваму за , положи за камион пред нова година , сега следнатс недела ќе поднесува за топографска и код 95 и кога ќе излезат ќе ги исчека уште месец дена , па тек тогаш ќе дојде и може одма да ја користе возачката , затоа што тек сега прв пат ќе се пријаве тука.
Девојки, колку за инфо, по аптеки почнале да прават сирупи за температура. Педијатарката имаше пишано на самиот рецепт за што е и што да содржи сирупот и веќе имаа во аптеката нивни направен. Ибупрофен иначе. Веројатно вака некако ќе ја туркаат кризава со недостатокот на лекови.
Ај мајки јас пак една молба едно прашање од блиска која е таму; ko ke mozes prasaj vo forumot, bratuceda mi imaat edno dete i zemat kindergeld, rabotit samo soprugot, dali im sleduva kindercuslak dodatok
zavisi kolku zema plata soprugot kolku trosoci imaat i zatoa treba da prasaat ili online moze ima da potpolnat i da vidat dali gi sleduva
Да имаше инфо дека аптеките ќе прават некои медикаменти меѓу кои и фибазафт.Подобро отколку кинески , па да се чудиш зш не симнува тт. Ќе се снајдат сигурна сум, кога беше короната фабрики за маски отворија.
Треба да пише kinderzuschlag Rechner на Гугл и да потполни колкава плата зема сопругот, колку кирија плаќаат итн и калкулаторот отприлика ќе покаже дали ги следува и колку. За најточно треба да испрати барање потполнето до Familienkasss. Барањето да го испринта од компјутер, ако нема дома принтер во дрогерии има може да се најави од таму и да го испринта. Или ако има во близина. Familienkasse да земе од таму формулари. Или да се јави во Caritas да направи термин и таму ќе и потполнат, зборуваат и на англиски обично во Caritas. Грубо пресметано ако сопругот заработува 1200, а кирија им е 500, не ги следува. Ако сопругот заработува 1200, а кирија плаќаат 1000 евра тогаш ги следува. И самите ќе приметат дали ги следува или не. Ако имаат доволно за живот тогаш најверојатно не ги следува.
Кога продавам нешто на ибеј треба да им кажам е маил адреса за пејпал или ибан и име и презиме? Имам активирано ‘sicher bezahlen‘ ама еден ми пишува е маил да му кажам еден ибан, немале активирано тие. Второ прашање, ако продадам нешто над 520 евра треба пријавам?
Здраво членки, на кој начин би земало детето ДЕ државјанство со раѓање на територија на ДЕ, и како би добила kindergeld?
Де државјанство ќе добие кога ќе добие еден од родителите де државјанство, друг начин нема. Киндергелд со самото раѓање во ДЕ, поднесуваш потребни документи.
Мислам дека следува период на немање. И вие сте криви, да си знаете, не џабе сте Немачка Витамин Д нема бе. Све почнува да снемува. Мути да ја вратите Среќна нова година иначе .
Мути сама се откажа, доволно и било.Јас гледам серијали за неа и има многу интересно работи што направила, а јавноста не ни била свесна.Да беше она немаше да биде криза. Овие пак ги декорираат бандерите ќе има некакви избори пак. Туку имало некоја емисија или не знам што збореле за витаминот Д како нешто негативно па на некои групи фб имаше жени што гратис даваа витамин Д.Само не разбрав што е финтата што е лошото.
Све добро е лошо и све лошо е добро. Мене ми е арен, ич не ми е гајле какви реклами моментално одат. Ако умрам, ко ќе умрам, у тие од витамин Д што умреле нека ме пишат. Само да го најдам прво да го купам Да бидам попрецизна, тој мојот витамин Д со Омега3 го нема, други веројатно има. Ама јас си го сакам мојот бе
Не сум прочитала, ама па и подобро вака него и тт да симнуваме со воздух. Место масовно производство, вака аптеките ќе произведуваат според потрошувачката… Јас со список ќе нарачував од Грција, кога еве и таму криза со лекови. Витамин Д има. Баш денеска земав за маливе. И приметив и во ДМ имаше еден куп различни пред некој ден.
Минатата недела јас начекав некоја нова врста на парацетамол, дури две паковања зедов. Има витамин д, баш јас се распрашував во аптека каков имаат, ме нервираат овие таблеткиве кои ми ги дадоа за бебуш од болница. Да ги кршам, млеко да дотурам , со лажиче да му давам, кога може нешто поедноставно како капки. Туку има ли некоја која го скратила породилното на 3-6месеци место 12? Ако го продолжиш на 24 ти ги преполовуваат парите, тука дупло да не даваат ако скратам на 6 месеци
Имам 21 година, предпоследна година сум на факс, до сега два пати бев во ДЕ на работа по 3 месеци, не знам што да правам дали да останам ова лето или дс си доаѓам за МК. Сакам да имам ДЕ државјанство со раѓање на дете. Што да правам совет од вас, среќни празници