Shop Apotheke. Што мислите за тоа маж ми да ги носи децата во градинка? Дали ги носат вашите? Ја носеше порано и малата и сега и двајцата ама се плашам да не им фали мајка на децата од сабајле. 40 годишната џокерче ми вели дека требало јас да ги носам. И не знам што да правам. Подобро ми е од 6 да работам таман фолцајт е до 14:00 ама дали е добро за децата? Во 5 станувам од кревет. Ќе ме видат во 14:00 или некогаш 15:00-16:00. Се надевам ме разбирате. Многу прашалници имам во главата, а веќе од 1ви март би сакала да се знае што работам, од колку до колку саат и на колку саати.
40 сет годишната сигурно ќе ти речеше Џоки дај не се прави како да си од праисториско време.Со тоа што мт ќе ги носи ќе ти се олесни на тебе, ем без нервози и нема да каснеш како мене нон стоп на раб.Мм ги зема во петок само ехе знаеш што празник е за мене.Ако имаш шанса дели си ја работата.Кога ќе ги земеш после од раб ќе си играш со нив и еве ќе им надокнадиш што те нема толку време.
Девојки дали можам да работам парт тајм додека имам примање ради елтернцајт? Ќе може некоја накратко да ми објасни кои се опциите, а да не е полно работно време? Имам убава прилика за парт тајм ама не знам дали е дозволено во моментов. Што друго можам?
Како психолог можам да ти кажам нема врска дали сабајле или попладне на децата им е потребно квалитетно поминао време со родителите. Кога во текот не денот не е битно. Ако на вас двајца ви одговара аранжманот зошто да не. Кај нас маж ми го носеше во градинка, јас го земав. И сега за школо сме така поделено. Он го носи јас го земам. Така временски ни одговара на двајцата и тоа е тоа.
Во септември почнува во школо и мислев тогаш сепак ќе мора јас ама до септември маж ми. Не знам зошто така лошо се чувствувам како лошо да им правам на децата. А ја прашав малава дали сака јас да ги носам и ми рече дека сака маж ми да ги носи и дека со него одма станувала од кревет и се спремала не се влечела како со мене и повеќе сакала тој да ги носи. Не знам многу ми се виде од 5 сабајле до 14 да не сум со нив. Јас мислев ќе ми речете јас да ги носам. А со него мирни се и се спремаат, со мене нервози, трчаме накај градинка касниме, едно плаче друго не му е погодено. Со него нема никаков проблем сабајле.
Ако со него побрзо се спремаат тогаш сама си го даде одговорот. Исто и за школо не знам зошто би морала ти да ја носиш ама ако имаш причина тогаш носи ја. Се е во суштина договор. Правила исклесани во камен нема.
Ama TI da ne si so niv. Tie ne se bez tebe, sigurno vo 5 spijat, a posle do 14 imaat aktivnosti koi im go ispolnuvaat vremeto. Te otkachuvaat Gjoki a tebe teshko ti pagja pa si izmisluvash problemi. Pushti tamu maz i uzivaj
Уште кога поднесуваш за елтерн цајт пополнуваш дека ќе работиш тајл цајт ти и маж ти. Ама сепак прашај си во Југендамт за сигурно.
Што и да работиш мораш прво да пријавиш односно да се јавиш таму каде што земаш Елтернгелд. Не знам дали сите земаат од Л- банк, јас од таму земав. Ако се зема 67% од плата и работиш во меѓувреме, се зема помалку ти кратат. Кога се зема 300 би требало слично да е. Ама никако да не потпишеш договор или да почнеш без да им се јавиш и да ги прашаш и да им кажеш инаку ќе мора и парите да им ги вратиш и плус казна.
Од Фамиленкасе јас земав. Тие пресметуваат помалку пари ако пријави дека ќе работи оти сметаат дека тој дел го плаќа работодавачот.
На Ebay Kleinanzeigen кога ќе продадам нешто има опција да означам продадено? Или треба само да го избришам продуктот?
Јас работам мини џоб, ама земам елтернгелд плус, тоа би биле некои скромни 35%од плата. Мораш да пријавиш ќе ти пратат формулар, тој формулар треба да го пополни работодавачот. Најважно е колку часа планираш да работиш и колку одприлика плата ќе земаш, ако е многу ќе ти скратат. Мене не ми скратија, на тие пари што ги земам срамота е да скратат…
Немам точно да се сетам, но треба да е таму кај што ги бришеш. На огласот мислам дека има три точки горе десно и има опции дека е резервиран, продаден… Не продавам ништо во моментот и неможам точно да ти кажам.
Можеби ќе ми каже некој ако знае. Само да избришам има опција. И да резервирам. За продаден не наоѓам никаде, се имам пребарано.