Маж ми го носи, јас го земам. Некогаш во 1 некогаш во 3 зависи како сум на работа. И мене некогаш ми паѓа тешко што се случуваат денови да ме види тек попладне, ама тоа е.
Нема опција да апдејтирам, избришав па инсталирал пак ама џабе нема таква опција. За Ebay Kleinanzeigen зборам, Ebay можеби само има таква опција.
Најдов одговор на еден германски форум. Не постоело опција да се означи како продадено. Кога ќе го продадеш бришеш. Кај вас има опција продадено? @Chantal @joana18 @Dancewere Дали ти дозволија одморот да го земеш одма после елтернцајт? Да знам дали да им замерам кај мене.
zosto nema da ti dozvolat posle elternzeit, jas pred da da mi zavrsi porodilnoto im napisav deka togas mi zavrsuva i deka ke koristam denovi od odmor do togas i koga se vrakam na rabota.
И кај мене по правило треба од септември да е прваче ( ние сме веќе во Германија еден месец ) , ама незнам сеуште дали ќе си а почне годината редовно на време или ќе потера во градинка , затоа што сеуште не е почната ни во градинка. Во мај ќе полне 6г. Друг пример за сестра ми , они исто така се во Германија близу Дортмунд , како дојдоа се пријавиа во општина ( зет ми е со Бг пасош ) и за две недели до три максимум како поминаа од нивно примање во школо одма си почнаа со редовна настава , Внук ми (13г) оде плус и на дополнителна , внука ми (10г) е без дополнителна , накрај на година ќе им кажат дали ќе продолжат со ред со школото следно оделение или ќе ги вратат назад во исто или едно назад , зависи од тоа колку ќе владеат со наставата , засега добро се држат и функционират на школо еве месец дена одат од крај на ноември почнаа. За работа не се секирај има се наоѓа , кога ќе си тука подруго ќе е , на интернет и јас од Мк многу неможев да се снајдам , тука по огласи , познаници , за mini job има доста понуди , струката ти е добра , учи го јазикот дури не сте дојдени многу ќе ти значе за побрзо тука да земиш сертификат , јас дојдов со 0 знаење германски и почнувам од старт се и ми е тешко , плус ќе изгубам време многу дури завршам се , јас сум медицнска сестра и сакам по струка да си работам и за брзо некоја mini job да почнам било каква , за цело работно време несакам сега , оти ќе неможам да учам како што треба со две мали деца сме , а сакам да си се фокусирам само на тоа , да си земам сертификат , да не губам време , за да си работам по струка.
Мене ми дозволија. Исто и јас не можам да ставам продадено, или резервирано или да бришам мора. Ама јас веб опција користам.
Hormontest smee da se pravi Samo Kaj Frauärztin Ili i Kaj Hausarzt moze? I Dali e beslaten Ili stvarno se plakja? Pregeska koga I'm kazav Deka sakam Hormontest Edna reakcija lele majko vo stilot: aaaaaaaaa zostooo, ama toa e so pari i zosto sakas da go napraves, I'm rekov na sestrite na taa tema Samo so mojata doktorka ke razgovaram
Ми треба да направам осигурување за моите родители дали имате искуство со оваа страна , има и од ден и месечно https://www.reiseversicherung.com/r...ermany_versicherung_auslaendische_gaeste.html
Пак јас со Ebay овој пат. Една жена ми плати преку пеј пал. Ибеј ми е поврзан со моето конто во банка. И утре сака да го подигне артиклот. Се е ок вака? 250 продадени артикли има до сега Јас не знам како оди ова, што ако и го дадам утре и рече не добила ништо и ги сака назад парите?