Мојата од 1 Април почна, па и земав тенки matchose и jacke, од оние шушкавите за дожд, и високи чизми без крзно внатре. А обувки ти препорачувам најобични од Deichmann, убави се оние на cupcake мислам дека се викаше фирмата, и безтоа на секои 2 месеци ќе ви ги враќаат дома дека малечки и стануваат.
На zalando секогаш наоѓам најголем и најдобар избор. Овака по продавнициве е лотарија, некогаш има а некогаш само некои неубави и никакви модели.
Убаво ми имаше пишано. Ако не откажам нешто треба да плаќам 3,95 евра месечно ама да ми стигне по пошта па ќе откажам. Набрзина порачав не прочитав убаво. На забар прочитав дека за плаќање на рати ќе ја проверат шуфата прво па затоа сакав да видам каква ми е и што е тоа. До сега не ми барале шуфа за ништо ни за стан. Хаусшуе на Амазон ако пишеш ќе ти излезат едни над 13000 што ги купиле, ако можам ќе прикачам линк. Јас Elefanten имам за двете од DEICHMANN 19,90 евра ама за помали деца овие од Амазон ќе ги порачам подобри се. Опрема за дожд тенки, додека да се привикне таман ќе затопли. Од лидл се одлични или Tschibo и од нив имам супер се.
Повраќа помалото 18 месеци ама ок изгледа. Што да правам? Да одам на итна? Или да чекам ќе престане да поврљќа? Ноќеска четири пати до 4:30 па денес три пати едно по друго околу 14:00 часот/
Не сум од Германија, ама не е битно... При повраќање и диареја битно е да не дехидрира детето. Значи, исклучи секаква храна и течности додека не се смири стомачето, давај само електролити и пробиотик евентуално. Откако ќе се смири стомакот и ќе престане со повраќање, почни со течности. Јас во болница би носела ако видам дека е дехидрирано детето, а ќе познаеш по здивот, мириса на ацетон. Евентуално можеш една голтка кока кола, смирува повраќање. Или на база на ѓумбир има лижавчиња или бомбони. Обично се користат за патување, ама намената им е таа, смируваат поваќање. Доколку и покрај ова, не се смирува повраќањето и се интензивира, тогаш веднаш на лекар. Со лесно
Фала ти Може голтка кока кола на 18 месеци? На малата одма и поминува од кока кола ама за него мислев мал дека е. А бидејќи сеуште дојам да цица така? Лижавчиња имам такви ам пишува од 5 години мислам ќе проверам сега. И електролити имам. Многу се закашлува и тогаш повраќа. Се си мислам лушпа кромид да не има голтнато од кромидот што го ставам до креветче и уште мал милион филмови дека голтнало нешто или нешто слично. Светев со блиц во уста не видов ништо. Ако е лушпа од кромид ќе ја голтне? Кашлаше само во 14:00 кога и поврати. И ноќеска 2-3 пати кратко кашлање.
Нека цица да и електролити обавезно. Исто ќе ти кажат и на дежурен и на храна внимавај повеќе да не го иритира желудникот.
Јас би ти кажала исто ко Ана. Не би давала ништо дури не се смири стомакот. И течности на лажица се даваат баш ради тоа. Ако даваш големи количини било што, и ги поврати, ништо не си направила.
Еве ова не знаев. Еднаш му отидов на итна со дете што повраќа и пие млеко, ама веќе не цицаше, на ад беше. Докторот ќе ме истепаше, не се давало млеко. Ама гуглав сега, вика може по 5 минути цицање на секој саат. Сепак, со мера.
Ад може и да не треба. Мајчино млеко е друго. Сабајле му дадов печени лепчиња со јајце кашкавал оригано и кечап. Јадач е па се изнајаде. Може затоа и толку многу поврати. И вода многу пиеше. Дека мислев ноќта повраќа од друго нешто. А уствари може нема врска од што повраќа.
Сеа коа ќе ми ја мавнат визава, се мислев да се преселам Бодензе. Значи сон ми е, се заљубив. Може нешо Фридрисхафен или Линдау. Има некоја што живее таму? Како е со кирија и работа, со оглед дека е туристичко место? Може и некој sugar daddy with a boat ќе се упеца...
Не сум таму на 30 км сум од Фн. Уствари таму бевме па кога купувавме стан таму ни беше неизводливо, значителна разлика во цената беше. И за кирии незнам точно како се движат цените, ама не се мали и многу тешко се доаѓа до стан. За работа е добро развиено индустриски, ако знаеш јазик и без школо можеш убава работа да најдеш, ако бараш одредена струка најубаво конкретно да се распрашан ама не верувам да ти биде проблем работата. Летно време е преубаво, секое градче околу езерото е посебно. Фн ми е тмурен зимно време. Равензбург не е далеку и за нијанса де помали кириите па и тоа може да ти биде опција. Линдау освен на шетање не сум била, па незнам многу да ти кажам. За ноќен живот незнам, можам за градинки да ти кажам , ама сега со тиндер само внимателно барај и ќе биде.
Обавезно прашај да не има и за мене пријател. Само за мене не мора со брод, брод имам, ако може со мерцедес Г53.
Нема повратено од 14:00 ама сега почна да кашла како да ќе поврати наскоро па ќе видиме. А онака расположен е цело време и повраќа спие гајле нема, ептен е јадач и спијач. Го држев кренат за да поврати демек ама ме врати во спална да го легнам да спие.
Мајки пред две недели син ми немал последен час мене не ми јавија ништо оф училиште ѕвони ѕвонче гледам син ми Го прашав рече му рекле дека немаат последен час се јавив прашав ми рекоа да дека добро разбрал, им реков океј но во иднина сакам да бидам известена да одам да го земам бидејки само што се бев вратила дома да е дошол 5мин порано јас нема да сум била дома бидејки знам до колку часот е на училиште Ми рекоа добро за да во Петокот пак истото ми се случи ѕвони ѕвонче пак син ми и плаче бидејки јас му реков да не си доаѓа сам и тој рече што да правам ми рекоа да се одам Му пишав повторно на учителот но еве веке од Петокот тој ми нема вратено Незнам дали да одам во училиште или да почекам дали ке ми врати
Ние добиваме од школото секогаш ако имаат помаллку часови и инфо ако ни треба бетројунг да се пријавиме.На листовите за бетројунг стои дека детето ќе биде земено или само да си оди. Пред еден месец имаше мразулица и ни пиша преставничката на родителите на чатот да одиме под итно да си ги земеме децата оти им завршува школото во 11ч додека не почнал дождот оти се ќе замрзне и да нема деца со скршеници.Одма отидовме и си ги земавме.Ама до сега не ја пуштиле сама да си дојде.Мојата ќе рикне да плака.Знае сама да си дојде ама и е страв . И како ќе си дојде ако нема клуч.Дај му ти клуч на детето да си има оти тие таму луди се.Обавезно пак збори, што ако не си била дома зарем детето со саати надвор ќе мрзне?
Незнам и јас се зачудив навистина не очекував бидејки им реков Кај керка ми обавезно учителката излегува и гледа кој ке ја земе не само неа и другите деца кои се со неа кои завршуваат А во исто училиште се и двајцата Но ете да учителите е ваљда, секако му дадов клуч има но многу ми е страв да не го изгуби а исто и тоа дека доаѓа сам минува и главни улици и семафори Јас знам се пази внимава и тој вели погледнувам повеќе пати пред да поминам но сепак мене ми е страв Сега ја земав керка ми и отидов до неговиот учител и му реков дека не сакам детето да го пуштат само Овде сме само ние или јас или татко му да се јават кога завршува порано а не вака да го пуштат сам