ме интересира има ли некоја што се вратила назад во Мк до дете и како оди кај нас за запишување на детето со сертификат од школо од странство.фала ви
300€ кога ги пуштија за секој вработен во сетември или октомври , ѓи пушти работодавецот или државата?
Нема да имаш никаков проблем. Плус 18 000 плата даваат за секој вратен од странство. На конто ми ги пушти работодавецот. Ама не знам дали нему прво државата па тој нас или како. Песната од Лепа Брена била Метак за посветом. Поладно не ги разбирав вака песните. Сега пуштам Цеца и гледам Цеца во Добро сам прошла легнала со некој си таму прв пат на шанк што го гледа за да го утеши. Викам ауу ова ли сум слушала и гледала на времето. Ама воопшто не гледав или слушав нешто лошо. Сега се вчудоневидив буквално оф песниве. Секоја песна лоша порака. И после оделе со женети мажи. Епа како нема кога за тоа и на телевизија се пее со се текст со се слика леле леле
Работодавецот еден/два месеци (во зависност колку плаќате данок на месечно ниво) наместо уплата на Lohnsteuer на Finanzamt парите ги исплати на работниците. Тоа е всушнот наш данок на кој уште еднаш плативме 19% данок.
Јас зимам елтернгелд не добив ништо. Прашав , незнаевме дали на маж ми му исплатија. Но сега се реши дилемата.
Ако си вработена ќе мора работодавачот да го прашаш. Ако си под некој амт ќе го прашаш амтот. Ах Џоки и ти остаре готово 30год си скоро.Ќе плакаш ли сега? А што пораки ќе најдеш по нашиве портали?Исто лоши. J-Lo во новиот филм се соблече и го запали интернетот или сите му подзавидеја на сегашниот партнер. Или старлетата ХХХ си купи нова кола (некоја марка најјака).Денес прочитав друго.Ќерка ми ги знае сите брендови на облека и има 4 год. Се бавеше со проституција итн.Се такви се. Кога пред некој ден читам наслов средношколци му направиле рака робот на соученик.Насловот и тексто го ставиле последен после 5 мин скролање ќе го сретнеш. Еве зошто и како нема што да ти кажувам натаму отишле сите со главите .
Zdravo mozebi ne e za tuka prasanjeto no nekoja ako znae ke mi bide milo da mi odgovori znaci aplicirav za viza za spojuvanje na semestvo soprugot mi e 2 godini tamu pa posle dolgo baranje stan konecno najdovme pa sega sakame da otideme i nie tamu preku soprugot da zememe viza prasanjeto mi bese kako mozam da go spojam terminot so moite deca im prativ email mi doaga odgovor deka ne moze da se prati emailot ...
So mk pasos ama.ima viza za 5 godini i raboti vo Amazon ama ne znam da gi soedniam terminite za vo Makedonsko Germanska Ambasada Skopje
Дали кај што живеете пуштаат сирени и аларми без претходна најава? Сега имаше ептен силен звук и баш се стресив. Таман се искапив уште не бев дооблечена, на брзина се облеков по пижами што ми беа при рака и излегов в ходник- комшиите сите секој по дома, надвор еден си пуши цигара. Ок, си реков проба е некоја сигурно ама ич не е пријатно ми се чини мини срцев удар добив. Баш се стресив, не дај Боже реални да се овие аларми. Блага вода да пијам сега треба Претходно кога правеа проби стигаа известувања на телефон и телефониве имаа аларм, сега шо чудо е ова. И бомба да фрли некој од небо шо ќе смени алармов, кај ќе одам? Аман
И јас пишував за ова пред некој ден. Три пати едно по друго. И јас не знам што уствари треба да се прави и за што служи алармот ако е вистински. Секако ќе погинеме значи. На бањање ме нема фатено среќа. Одма излегувам на прозор и на балкон ама никој никако не реагира, сите се движат нормално како да не го слушаат алармот. Еднаш читав бункери имало ама немало доволно за сите луѓе и баш јас кај што живеам немало. Ајде гајле ни е. Да уживаме во сегашниот миг.
најдов ама колку да носам, не ми беше многу ќеф па и не се пофалив. Избор ич, или мене око ништо не ми фати ама поминавме на редот битно си прославивме. Јебига друга прилика подобро
Далеку сте вие, не ви треба. Ако згусти, преку граница и оп- неутралност АМа арно велиш- да уживаме во сегашниот миг.