Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @gjoker4e баш мм некни беше да извади боловање, докторката му рекла ако побара работодавачот од нас кранк мелдунг електронски ќе му пратиме, ако не побара должен си ти да носеш.

Кога стекнуваат имунитет?
    Буквално една недела одеше на градинка, минатата недела температура, сега страшна кашлица и пролив.
    Веќе од тие болести не ми е интересно, секој можен вирус или бактерија ја фаќа

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    За година две ќе помине сеее! На 5 години во рок од 12 месеци два пати имаше стомачен вирус и еднаш коксаки. На 3 и 4 не беше многу болна дека корона нели се затворено па не сум релевантна да кажам за таа возраст ама воглавно првите 2-3 месеци во градинка се разболуваат многу често па после се поретко и поретко и останува на ретко цел живот.

На WonderGuurl, mal.ecka и Neda997 им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    93.964
    @Neda997 мојата само првите два-три месеци се разболуваше често,поточно вирусни инфекции со по неколкудневна температура.
    Од тогаш поминува само со растечен нос и слаба темп една вечер.
    На плуќа нема спуштено и нема кашлано никогаш:tmi:

На mal.ecka, gjoker4e и Neda997 им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    Со една нога на ново работно место сум од сабајлево од 5:55. :D
    Се ми е океј, посебно колегите, работното време, а и шефот ама сабајле му се јавив во жолта минута изгледа. Ми рече das ist aber blod jetzt. Викам ајде да ве прашам и вас дека на германски колку лошо е ова што го кажа на скала од 0- не е лошо до 10-најлошо. За мене е 10 ама ај може на германски и не е до толку. Знам дека две недели бев на одмор, а после мене не знам дали една или две особи се и нема кој да работи ама сепак не мораше да ми покаже дека се изнервира, можеше ок гуте бесерунг да ми каже.
    Секако од септември ќе барав нова работа само од понеделник до четврток од 8 до 15 ама ќе треба да убрзам после ова.
    И така ова беше моето прво кранкмелдунг на ова работно место. :D А има една германка постара цел јануари е кранк пишана и за неа никому ништо дека ја знаат кога е на одмор пишува кранк и после има рест урлауб.
    Се нервирам сеа.
    Дете му направија брис нема стрептокока. Вирус некој.
    Би дале одма отказ вие заради ова што ми го рече?

И од кога престанаа маски да се носат во јавен превоз? Се изненадив денес.

Последна измена: 6 февруари 2023
    На Ava.84 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Ако све ти е погодено не да дадеш отказ, дури и полоши да се работите подобро е они да ти дадат отказ. За еден испад не би дала отказ, плус можеби ти си трета сабајлето што му јавила и човекот незнаел како да покрие смена, па му дошло да изреагира така.
    Јас дадов отказ ради колешка, германките заради истата колешка плус шефицата одеа во персонал аптајлунг да се жалат и добар дел од нив добија што сакаа освен новите. Мене од персонал аптајлунг дојдоа да ме прашаат дали ми е све ок зошто многу поплаки имаше од колешката со која што јас највеќе време работев и од шефицата која ретко беше присутна. Јас сама одбрав да не го одам тој пат зошто истата колешка која тероризираше многу ме подржа на почетокот плус и не ми беше работа од соништата па одлучив да дадам отказ. Ти го пишав ова за да знаеш дека не треба сама да дадеш отказ не одма на првата пречка, туку почни да бараш нова работа па после дади отказ. Искрено сега ми е малце криво зошто гледам колку ми е тешко да си најдам работа во посакуваното работно време, а и многу бенифиции имав во таа фирма ама и кога ќе се сетам на секојдневниот стрес си викам добро направив.

Последна измена: 6 февруари 2023
    На Ava.84, gjoker4e и joana18 им се допаѓа ова.
  6. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    16.861
    Crocs како хаусшуе за во градинка ок ли се?

7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    5.810
    Kakov otkaz sedi mirna.Iskoristi se sto moze da se iskoristi i ne se zamaraj koj sto rekol.Kaj mene germancite se prvi na lista so krank koga jas ke zemam krank site vo minuta doznavaat.A i ne si zemala za da lezis deteto ti e bolno.

Davajte soveti kako da se resime od cucla, znaci uste malku devojka ke mi donese a ao cuclata nikako ne odi.

На Ava.84, Chantal, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    Не се ок. Колкаво ти е детето?

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.355
    Допаѓања:
    286.409
    За летоска само, оти во дворот играат со вода и базент. Инаку Hausschuhe топлинки по нашки.

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    CC9949AA-F8A4-4D35-A989-C6F4D81B53C3.png
    За деца над 1 година овие на сликата. За 2-3 години со лепенка за да може самото да ги облекува соблекува. За над 3-4 било какви. :D Од доле да се нелизгачки. Да не се capcake марка дека не се добри за помали деца. Елефантен се ок. Да не се со голем Џон и да тежат туку да потсеќаат на чорапи, да не го уморуваат детето.

11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    33.755
    Ако има многу отсутни може затоа така ти рекол заради организацијата.Твојата обврска е да се јавиш дека не доаѓаш и после да пратиш кранкшрајбунг по меил или по пошта и да ги известиш до кога е кранк детето запишано.Толку не се замарај со нив не ти плаќаат тие.Секако зимаш помала плата.

Од 02.02 во јавниот е без маски.Сакав да пишам ама си велам може само кај нас е.Фрајвилих е исто како и во маркетите.

Мм па реши вуцла на 2 год да и купи оти се ставала во уста|(.Пробај да ја прсечиш на пола.

На Chantal и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    5.810
    lele nemojte ako dosega nemala

На Ava.84 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    33.755
    Ни двете не фатија.Го скарав да не се глупира таа треба да збори, а не бебе да ја правам(facepalm).

На Chantal и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    23.192
    Каде можам да најдам дубак за бебе и колку пари се движат? Мојава сака веќе да оди , со дубак ќе и биде интересно.

15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Мојот сам ја откачи кога му купив поголема на 17 месеци му купив таа 18+ што е и не ја сакаше. Два три дена беа тешки и после ја заборави скрос. Ако има опција така да му понудиш поголема или изгубете ја и издржи три дена.

На SanelaS и gjoker4e им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.046
    Допаѓања:
    36.374
    Најпаметно ти е на ибеј ама и реално не ти треба. Треба да ја пазиш цело време, не дај боже да се преврти, дубакот само ќе ја ограничува во нормалниот и природен развој, ама пред се е опасен по живот. Ако ти е за да одмориш раце подобро џампер статичен исто на ибеј ти е најпаметно дека најефтино, а може да не го сака ич. Ова е мое гледиште, комшивката четири деца изгледа со дубак и живи и здрави се, се чудеше јас зошто немам дубак, јас се чудев таа зошто има, и така. Јас џампер имав купен на ново 130 евра од отто и го продадов на старо за 20 евра на ибеј.

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.574
    Допаѓања:
    23.192
    Неам гајле, јас и синот го пораснав со дубак, ај ќе проверам на ибеј, а тука каде можам да побарам во кои продавници? И како се вика дубакот на германски?

18. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Lauflernhilfe.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    111
    Сопругот сака да земе боледување 4 дена, и да ги сврзе со одморот. Во ваков случај кај докторот нз дали да се преправа :) или да му каже како е вистината :D . Прв пат зема боледување, па како е процедурата, кога треба да ги извести на работа.. ? Данке :)

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    33.755
    Оди кажува што му е добива колку добива , ако му се поклопи со одморот ми се шкрта одморот и тие денови му остануваат неискористени.
    Нека глуми болен за вистина нема ништо да добие.