Јас носам торта, мафини и кеса со овошје. За првата ќерка од дома сецкав, редев, фигури правев од овошје и зеленчук. За втората веќе почнав во парчиња да го давам овошјето, едно лубениче, парче ананас, пакување јагоди итн.се ставено во кеса и они да сечат. Третата во недела има роденден, ама планирам утре да го слави. Планирам торта и мафини. Најверојатно без овошје. За четврто дете може ќе доскратам уште нешто
Здраво, ми треба една информација ако знаете, односно дали аеродромот во Штутгарт работи 24 часа, во лето? Знам дека Германија има некои регулации во однос на тоа, па иако Гугл вели дека конкретно аеродромот во Штутгарт работи 24/7, не ми е верно. Данке
Мислам дека работи постојано 24/7. Во лето секако, пошто летови за време на сезона за одмори има на секои 2часа за Шпанија/Турција и сл. туристички места. Да не зборам за другите дестинации. Одма до аеродромот имаш хотел, и одлична поврзаност со с бан и у бан до градот, сепак ноќните линии не се толку чести. Киосците, маркетите и шоповите мислам не се 24/7. Супер е аеродромот, мал и практичен. Прегледно, чисто...
Имам фамилија во Швицарска викаат дека само за кирија и сметки работеле. Сите за кирија и сметки работат, а никој не се сели, чудно. Зошто ненормални? Нас ѓубре во јануари ни стига, небенкостен март, струја мај. Секој различно. За градинка ни цент не ни враќаат. Мораш да прашаш во градинка прво. Јас мафини носам само. Не би требало сите аеродроми 24/7 да работат?
Еве денес праев муабет со колега дека сакам да се селам. Ми вика последниве 10 години ти сакаш да се селиш . Мрзата е страшна работа, не бидете мрзи како мене.
Колку што знам не, има аеродроми кои не работат во периодот од денот кога не оперираат летови, ако има таков период и секако ако е во времетраење од неколку часа. Во Франфкурт (главниот аеродром) колку што знам летови не оперираат отприлика меѓу 23ч. и 5ч., ама како што прочитав аеродромот е отворен и во тој период, само без продавници и слично. За Штутгарт не бев сигурен оти е помал аеродром Фала ти многу, ќе треба сред ноќ да утепам неколку саати изгледа, ваљда нема да биде проблем, не ми се плаќа хотел за 2-3 часа
Konkretno za Stutgart neznam, ama znam Memingem pred nekolku godini stignav vo 3 nekade na aerodrom se ama bukvalno se bese zatvoreno zatoa ako ima nekoj kontakt pisi za da si znaes.
Зградата не би требало да е затворена и да немаат летови. Ама убав совет ти даде Санела. Пиши им мејл, ќе ти кажат. Јас кога летав беше сепак некое понормално време. Ама мислам дека имаше летови и околу 5 сабајле. Па од таа логика дека мин 2 саати предходното треба да си таму, појдувам дека е отворен нон стоп.
Како е аеродромот во Франкфурт со паркинг? Се наоѓа слободно? Се плаќа автоматски? Кој знае да ми каже нешто околу тоа?
Обично има слободни места секогаш. Има избор повеќе паркинзи се, во зависност од тоа дали само за кратко (неколку часа) или за подолг период (денови) ти треба. Плаќањето последниот пат беше скроз нормално, кога влегуваш земаш картичка, пред да излезеш си плаќаш на автомат. За цените инфо имаш на страната на аеродромот. Колку поблиску паркираш, толку поскап е паркингот од час. За повеќе денови имаш опција да букираш пакинг онлине.
Нашата е приватна не ја фаќа штрајкот на верди.Среда е неработен ден кај нас. @Yowannty види на страната на аеродромот, кај нас се бухира паркинг преку страната за колку дена сакаш.Сигурно има и кај вас таква опција.
Не. Зошто ќе биде штрајкот? На работа не престануваат да зборуваат деновиве дека трета светска ќе имало. Сте слушнале нешто?
Neznam vo grupi vidov deka zenite postiraa sliki od gradinki kaj sto pisuva deka vo sreda ke se zatvoreni zaradi strajk.
Сега прочитав за покачување на плата ќе штрајкувале среда цел ден. Петок скратија до 14:00 само. Два дена плус годишно слободни. Само да штрајкуваа од 16:00-17:00 да не им прават проблем на родителите и супер ќе беше се. Кај нас не би требало да штрајкуваат штом немаше известување до сега. Уствари штрајк е кога се штрајкува во тек на работно време најверојатно. После работа нема да е штрајк штрајк. И ѓубрето има поскапено? Ни стигна дупло од тоа што очекував.
Zdravo majki, shto ste kupuvale poklon za 8-mi Mart na ucitelkite vo gradinka ? Prva godina ni e vo gradinka i malechkata e mnogu srekjna so ucitelkite pa bi sakala da im podaram nesto pa bi ve zamolila da mi kazhete za idea .❤️