Јас подарив купони со попуст за книга, се радуваа како деца. Многу тука викаат не се подарува ништо но јас сум примерила како подаруваат и други родители само не како во мк сите, тие што сакаат.
Тоа е руска т.е комунистичка традиција.Овде подаруваат за Божиќ или можеш за Велигден некои убави пралини во форма на јајца. Благо исто е секогаш добра идеја.
Znam deka e ruska vo Berlin zhiveam, vo privatna gradinka sme i znam kolku ne davaat pokloni ( davaat). Ne sum im dala poklon jas do sega no kako sto napisav prethodno malechkata mi e srekjna pa sakav da podaram nesto od srce.
I povtorno ke napisham prashav za idea ne dali podaruvaat ili ne ako ne znaes ne odgovaraj, ednostabno e
Sugar free е менито за децата во градинка. Нема врска тоа со подарокот. И вработените сигурно јадат на пауза или во меѓувреме кога не ги гледаат децата. Зошто се однесуваш вака како некој претходно да те има изнервирано па се истураш тука сега?
Jas postaviv normalno prashanje i ovekuvav normalen odgovor, voopsto ne sum nervozna vie drugacki kako odgovarate svaka vi cast da ne saka covek prashanje da postavi. Sugar free e za site sum prashala od kade na kade zamina temava Makedonski mentalitet zatucan
P.s ako znae nekoj normalno da mi odgovori na prashanjeto slobodno, pa ne mozhe da postavi prashanje nekoj tuka od vas dve
Се обидувам да си објаснам што ти е. Секогаш постои причина за вакво однесување иако велиш дека не. И ти почна прва. Инаку зборевме за лакови за нокти па баш сега видов дека edding лакови биле предобри. Околу 10 евра ама наредните 27-28 дена сите лакови се на 40%.
Znachi forumov funkcionira samo so lugje shto si se od porano i vejke si se poznavaat Vaka nekoj drug ne mozhe da postavi prashanje go pravat nezdrav. Pak ke recam teshko vas so vasiot mk mentalitet zatucan
Богами и на тебе не ти е поминал балканскиот менталитет со давање поклон на тетката оти била среќна ќерка ти
И особено, многу битно, за 8ми март. Втф е 8ми март? 8ми март е среда, инаку порано познат како меѓународен ден на жената. Како таков е неработен во Берлин. Во поново време, откако жена стана род, не знам како да се осеќам...можда како ауспух. Енихау, рачунајте ме -1 во 8ми март. ... заебана работа...
Ajde sega ke pocnite site drugarki sho ste od pred sto godini ma forumov? Ajde ignor ve molam ve procitab koi ste. Vo privatni gradinki rabotat ako ne znaes..