Немам услови за природна каде би ја чувала, во стан сум. Вештачка ќе барам ако не ќе ми ја прашаат од мк старата . Фала ти.
Во стан сум и јас во голем цреп стои на тараса преку година, а за божиќ внатре. Вештачки има убави или нека ти ја пратат од доле зошто да не.
ЈАс ја купив кога заврши нивниот божиќ, таман за нашиот де, за смешна цела. Ден два после католичкиот се беше на огромни попусти.
Јас некни видов во теди имат донесено многу убави вештачки елки, ама не видов која цена се. Инаку сакав да прашам дали може да се полага само градска за возачка дозвола, без тестови?
Не може без тестови. Имаш мак дозвола? Мене ми ја преведоа од мак на гер од кога ги признаа и така без полагање завршив работа.
Kinderkrankgeld. Кој ги исплаќа? Се уште нема ништо, а во август имав земено ден. Weihnachtsgeld. Какви се тие пари?
Ekstra pari koi gi dobivas so platata mislam vo noemvri bese kako bonus za bozik .Sumata koja ke ja dobies zavisi od poveke faktori
Kurs od dva dela prviot del neznam od kolku casovi se stignuva do b1 i se polaga se dobiva sertifikat pa se odi na vtor del politika na germanija 310 prasanja od koi se pagaat 33 na ispit polagas i dobivas sertifikat.A inaku koj moze i doma moze se da spremi i da se pojavi na ispitite na toj nacin 125 evra cini postapkata.
Се полага по 600 часа и плус орентирунгс курс-300 прашања малку тежок за Б1 ама не и недоснижен.Нешто и за А2 почнаа да полагаат за сертификати. Kindergeld ги исплаќа кранкен касето и мора да пратиш прво кранкшрејбунг од детето со твои податоци пополнето и на која сметка да ти стигнат(сигурно ова не си го направила).Инаку одма ги исплаќаат околу 15 од месецот. Вајнахтгелд ти одговорија.Има и фирми што не даваат.Имаш и Urlaubsgeld што ги даваат околу 6 месец кога зимаш одмор ако дава фирмата.
Мајки со Мк пасош и отидени со фамилијарно спојување.. Колку време чекавте за одобрување на визата после терминот? Дали има мајка што патувала во 7ми-8ми месец ? Како сте задоволни од интерграционен курс за колку време научивте? Јас сум а1! Јас сум бремена а термин имам јануари, незнам колку ке биде можно да се породам таму или тука без разлика околу документацијата читам и тука и документи за новороденче не ми е баш јасно..реон Берлин. Фала многу, Убав ден!
Не сум го направила не знаев. Фала ти. Има и Урлаубсгелд ама мислев дека тоа се тие 30 дена платен годишен одмор. Или сепак тоа е тоа? Може оналјн да го направам тоа? И дали ми е потребна белешката од докторот?
Мора оправдание-кранкшрајбунг го пополнуваш со твој податоци или на мт и го праќаш по пошта.Една копија оди кај работодавачот и он ти намалува од бруто платата колку денови сте отсутни и пријавива кај кренкенкасето.Кранкенкасето ти исплаќа од пријавенота на работодавачот. Урлаубгелд е дополнителен износ се дава заедно со платата.Обично ги пишува во договорот за работа ако ги има.