Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.071
    Допаѓања:
    36.419
    И мене ми е идеално чистење. Ама појма немам како треба да им исчистам фрижидер и електричен шпорет? А секаде го пишува и тоа. Јас дома како што ги чистам сигурно не треба и таму така. :D

На felisitas, Marge и Ava.84 им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.818
    Допаѓања:
    33.777
    Одозгора одозгора ако многу зборат ќе отидеш кај други:).

Да знам дека е класа 6 ама не знаев кога се мени.Таа автоматски се мени ако имаш 2 работи па не знаев дали мини џоб спаѓа таму.

На felisitas, mal.ecka, Marge и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    8.697
    @gjoker4e види канцеларии за чистење ако можеш да најдеш, обично само џогирање и прашина и тоалети.

На Ava.84 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.109
    Допаѓања:
    5.878
    Imas cistenje okolu zgradu fleksibilno e toa koga ke mozes samo da e iscisteno od 12 do 15 evra e saat toa .Nekija kniska nekoja cigara listovi okolu zgrada itn. Obicno ti vikaat 450 evra mwsecno pa ti da si raspredelis koga ke rabotis i kako .

На gjoker4e, Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.818
    Допаѓања:
    33.777
    Џоки весници разнесување пред 7 години беше 12 евра.Можеш и тоа да пробаш.

На Chantal и gjoker4e им се допаѓа ова.
  6. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    16.863
    Може ли да купам две карти за возрасни за мене и ќерка ми (20 месеви ќе биде во периодот кога сакам да патувам) за да добијам две седишта, или да земам една карта за родител и една за дете над 2 години дали се до толку ажурни да приметат и дали би ми правеле проблем?
    Седиштето на родител и дете едно до друго по автоматизам ли е?
    За виз ер прашувам.
    И уште нешто, на ќерка ми не и давам ништо дополнително, никакви витамини. Почнува во градинка сакам превентивно да почнам да и давам, барем на почетокот за помалку да се разболува, ако е можно.
    Имате ли некој предлог што можам да земам? ( 1ипол година е)

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.818
    Допаѓања:
    33.777
    Можеш да пишеш дека е 2 год исто ти следи седиште.
    Мислам почнуваше твојата со градинка после април.На пролет или лето се намалени инфлуенци/рес вируси.На пролет и лето владеат маген дарм /колсаки ама се помалку.
    Лани за жал не беше така, се надевам ова лето на помирно лето.
    За витамини имаше претходниот пат одговори.Јас на големата сум давала Саностол ама она не јадеше ништо.
    Инаку го има во дм/росман и поголемите маркети и аптеки.Во него нема железо туку б витамини и витамн ц.

На Yowannty, gjoker4e, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Џокси, весници кај нас стриктно на сабајле се носат, јас сакав да почнам мини џоб, ама ептен ми е страв зимата рано сабајле да шетам низ селото.
    Обично со последниот автобус ги праќаат, за рано сабајле да ги носеш окочу 4ипол-5 ми кажаа на мене.
    Пробај со чистење на канцеларии, обично и сабота и недела можеш да чистеш.
    Јас до лани чистев во една фирма, и мојот и на мм миниџобот, ако најдеш некоја таква фирма што може да ти даде и на мт миниџобот да го работеш уште поубаво.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.978
    Допаѓања:
    178.048
    Можеш да резервираш, не би требало да ти направат проблем особено сеа што за повеќето летови чекирање седиште ти кошта малтене исто ко тикетот. Виз се имаат преценето скроз.
    Јас последно кога летав со ќерка ми немаше ништо автоматски морав сама да чекирам седиште едно до друго.

И јас како Ава давам саностол. Има од 1+ и 3+ се префрлив пред некој месец. Лично сум многу против суплементи, ама ќерка ми ништо не јаде па демек вака некој витамин да внесе. Можеш и Молерс. Во суштина витаминските сирупи се 3+ генерално, само за помала возраст се дозира помалку. Молерс се малку специфични мојава не прифати ниеден вкус. Саностол се сосем солидни без сол/шеќер и фин состав.

На mal.ecka, Dancewere, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    46.424
    Вие што имате дечиња во школо , кои ранци се најпогодни за првоодделенци?
    На што треба да обрнам внимание?
    Тука 99% од ранците се кастенформа.

11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.818
    Допаѓања:
    33.777
    Женцки заборавив утрово да ви го празникот на жените.Нека ви биде среќен и продолжете да се борите за рамноправност.Ние сме поспособни од мажите;).

Денес добив роза во Реве и од еден колега со колешките Линдор.Инаку кога честитав на кол ме гледаа чудно како што сега|(.Какви реакции фобивте вие?

На mal.ecka, Dancewere и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.818
    Допаѓања:
    33.777
    Мојава има ерго ама претежок е 1кг и не би го препорачала иако е скап.

На Kasiopaja221 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.071
    Допаѓања:
    36.419
    Од сабајле не можам, на работа сум, сабота и недела исто е проблем, не секогаш ама скоро секогаш. Ептен треба тие 20-30-40 саати по моја мерка да се, кога ќе ми одговара тогаш. (facepalm) Три недели однапред можам да им кажам кога ми одговара. :)
    Ќе најдам нешто. И најдобро е да е еден ден во неделата. Ако е повеќе денови сигурно пола од деновите нема да можам да се појавам. Ама па добро кранк што имало и одмор, порано немаше кога работев.

@Kasiopaja221 Сите деца гледам имаат таков коцкест и околу 100 или 200 евра како што читав. Премногу им се чудни да, посебно за мали деца. Ние од мали имавме обични ранци од 300 денари од пазар. А поголемиве деца гледам немаат такви тешки ранци.

Туку не сум приметила пасошот дека ми истекол. Тоа може да е страшно? Визата не ми е истечена. Направив одма термин крај март за нов пасош.

На Ava.84 и Kasiopaja221 им се допаѓа ова.
  14. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    16.863
    @Ava.84 @Yowannty
    Ви благодарам и аптекарката ми го предложи саностол, единствен беше за деца под 3 години. Инаку од утре кренуваме на градинка.
    @gjoker4e
    Пробај во некоја пекара, јас работам мини џоб во пекара само еден ден во неделата, ама многу се флексибилни бидејќи имаат преку 10 филијали во градот и секогаш можат да ме сместат некаде. Исто така и во рестораните за брза храна мислам дека може. Маж ми одеше во мекдоналдс мини џоб само петоци од 2до 10 и тоа си беше фиксно.
    Среќен 8 ми март :f:

На Neda997, Yowannty, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @Dancewere со среќа во градинка(fingers):inlove:

Сакав да прашам, после колку време вашите деца почнаа да зборуват со другарчињата Германски?
    Мојата скоро една година откако почна со градинка, ама многу е смешна пола реченица на Мк пола на Гер.:D

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    23.349
    Лелеее луѓе што се овие сирениве, и ова свирењево на телефонот , од памет ме извадија.

Многу вести гледам у последно време, само војни, земјотреси, убиства, и си напраив филм

17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    15.493
    Се навикнавме веќе на сирениве. И така не трујат веќе со негативности од секоја страна... веќе ќе отрпнеме. Овој мелдунгов на телефон успеале овојпат уште пострашен да го направат, со трепкање во црвено, со грозен звук, ма до најмал детал... да те наежи.

18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Женски овие ли ги давате или сирупот , за од која возраст се овие поточно
    Screenshot_20230309_122606_de.dm.meindm.android.jpg

19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.818
    Допаѓања:
    33.777
    Сируп имам давано од 3 год беше, немаше порано од 1 год.Сега гледам има.Па ќе ум купам и јас на моите оти пак се болни|(.

@Dancewere лесно навикнување во градинка(fingers).

На Dancewere и Poppins им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.978
    Допаѓања:
    178.048

Јас го давам сирупот. Сирупот го има од 1 година и од 3 години. А гумени бонбони имам вакви од ДМ
    F991D02B-2DE1-412B-9863-2DE8B63023AA.jpeg
    Ама ќерка ми не ги бендиса баш, па ја и маж ги грицкаме. :D
    Гумени бонбони се 3+ обично, ако веќе јадело такви.

На Ava.84 и Dancewere им се допаѓа ова.