Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Јас никако не можам да сфатам како никој до сега не се побунил. Не знам кој ќе ме вработи петоците само до 11:30. И заради тој еден петок си спречен да работиш. Ама ич не ми е јасно. Немам појма каде треба да се пише е маил? Ако знае некој каде треба да се жалам? И школово е Ganztages и на него пишува. Другото школо во близина е полудневно од понеделник до петок само до 12, за мене уште полоша верзија. И до скоро појма немав дека нашето целодневно школо во петок мора во 12 точно да си пред школо. Ако знае некој упатете ме каде треба да се пожалам?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Јас пак ќе се повторам ,мене овде многу работи не ми штимаат но ајде се трудам да се навикнам и да сватам на некој си начин дали сум човек кој може да живее во Германија.
    Друго сакав да прашам , во школо кога го пријавивме син ми тие докумтиштата ги пополнуваше маж ми со негов близок кој добро умее и разбира геранмски , е сега не напишале за која опција се определуваме нели дневен престој , хорт морт како и да ги викаат .Дали може да бараме да си се определиме да го поплниме тоа поле со оглед на тоа колку ја тупат овде вработените па може и да не дозволат или??? Затоа што ќе мора да оди барем домашни да пишува таму , јас гер разбирам многу основно а и маж ми во фаза на изучување сме.

На gjoker4e и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки дали денес работат во болниците. Од утрово прв пат керка ми има јака главоболка која неможе да ја издржи веке
    Дали би не примиле одма ако работат

4. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Работат на итна.

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Ако се јавите на време нема да има никаков проблем.
    Пробајте па ако не ви одговара секогаш можете да се вратите во Мк. Затоа низ целиот свет има луѓе, секој е на место кое што му одговара. Германија не е совршена и уште од многу одамна како што кажуваат сите само на полошо оди. Германците па колку се жалат, да ги разбере некој што би сакал да се пресели одма би се премислил. :rofl:

Работат и би ве примиле одма. Одете. Аналгин се напи? Или мала е сеуште за такво апче?

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво Mädels :) да прашам, тие што користите онлајн банкинг на Постбанк дали почна да функционира или од кога треба да почне?
    Значи Постбанк не ги можам, би ги сменила од одма само што немам нерви да праќам после ново конто на 100 места (facepalm)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Новата банка ќе ги преземе сите Lastschriften. Ти само на работа ќе треба. Уствари и на работа од Постбанк ќе им пратат писмо за да ти ја пуштаат платата таму. Не знам дали некаде би требала самата да го кажуваш новото конто.
    Рекоа од вторникот ќе почне да работи ама секако ќе се одложи до којзнае кога. :D Седи си во Постбанк. Ние ќе се префрламе од Шпаркасе во Постбанк само пасошот да ми излезе.
    Таман ќе се префрлиш во некоја може и нив да им текне системот да го менуваат. Цело време нешто се менува некаде ама па многу подобро така отколку милион години во место да се тапка.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Не знам како оди со префрлањето, на крај стално ме мрзи да се замарам ама често ми кинат нерви. Онлајн банкигот им е ужас, повеќе не функционира него што функционира. Ајде може ќе подобрат нешто после ова, апликациите им имаат лоши рецензии со по една ѕвезда и 90% лоши коментари ваљда ги мотивираа да променат. Ајде ќе видиме.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.475
    Допаѓања:
    183.698
    Слушнавте ли дека сакаат да ја укинат 5-3 штоер класа од 1ви Јули?
    Која класа тогаш ќе треба да се префрлиме доколку еден е вработен на полно работно време, а друг со мини или парт тајм џоб?

10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.452
    Допаѓања:
    6.985
    4 /4 zatoa sto 1 e za samci, 2 za samohrani itn.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Не аналгин не сум давала сеуште
    Иако скоро сите лекарства ги има примано ама тоа постоперативно
    Се јавивме,ни рекоа од 5 ч попладне ја однесовме тогаш веке имаше и тт. Ни рекоа дека е некој вирус со главоболка и стомачна болка
    Денес е подобра, помалку се жали но не како вчера
    Денес и јадеше и пие се нормално само одвреме на време има мала главоболка
    Се надевам ке се смири, ако не утре би ја носела пак

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Има некој јак вирус низ градинките, а да не е корона?
    Тестирани сме, негативни сме, ама преку вечер температура, болка во увото, Н е полна со шлајм, јас исто, едвај дишам.

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Да. Кај мене малото беше со денови со +40тт. Јака мигрена, болки во тело, затната. Другарчето нејзино е во болница, на инфузија и мораше да му асистираат за дишењето. Докторите викаат владее страшен вирус.

На mal.ecka и Neda997 им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.452
    Допаѓања:
    6.985
    Da , maliot e 10 ti den .Jas sum 6 den edvaj disam i funkcioniram.

На mal.ecka и Neda997 им се допаѓа ова.
  15. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Мислев дека е Корона, ептен ја има во градинката, ама негативна беше и буквално преку вечер се појавија овие симптоми.
    Што да кажам, освен да помине кај сите, очигледно сите се изнамачивме овој период со тие глупи вируси:hug:

16. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    17.305
    Колку време одевте на привикнување во градинка?
    Ќерка ми еден месец оди и повеќе од 3 часа не останала. Некако како да одолговлекуваат, кај и да е ќе треба да почнам и јас на работа.
    Друго, оваа градинка е само до 13 часот е сега за крипе ми одговара ама потоа од 3 години сакам да седи повеќе. Можам ли да почнам да барам друга градинка и покрај тоа што имаме место во една?

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    Првото дете од прв ден се навикна, за една недела остана со јадење и спиење.
    Второто дете после месец и пол сеуште остануваше само еден саат и тој на сила со плачење. После недела-две од тие месец дена се навикна магично со јадење и спиење и не сакаше дома да доаѓа.

Можеш да бараш.

На Dancewere и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.475
    Допаѓања:
    183.698
    @Dancewere ќерка ми можеше без проблем да остане од прв ден. Ама и развлекоа 2 недели. Да беше до нив и повеќе ќе беше. Ако девојчето не прави проблем, тогаш намерно ти развлекуваат пошто се слаби со персонал и си олеснуваат така.

Девојки, да предложите некоја туристичка агенција со која имате добро искуство со интересни тури по Европа? Не знам како е тука, како функционираат агенциите, дали се достапни низ цела земја или да барам по региони?

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    29
    Мајки дали во случај на развод има некакви шанси да се врати мајката со детето во Македонија? Знам дека треба согласност од таткото нели, ама што ако мајката не сака повеќе да живее во Германија ? А нели нормално не би го оставила во никој случај

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.390
    Допаѓања:
    37.551
    За развод секако треба Мк да се оди. И веќе нема да се враќаш тука.

На Илина Дол и mal.ecka им се допаѓа ова.