Забораив на форумот скроз Од немање време ваљда ама добри сме сите живи и здрави најбитно Него добив дојава дека вие сте повеќебројни бебе 4? Машко?Мома? Леле ништо не знам срам да ми е
Malce sonce i denot stanuva poubav. Gjokerce ne signav utrovobda pisam. No ovde ima dosta pametni zeni taka da ne se povtoruvam.Ne se grizi za ranecot neka idi. Poz mami.
да е жив и здрав бе Ти добра си? Јас со моиве 2 некогаш ќе скренам Желба за трето има ама храброст ни фали Убав ден мајки
Kinderarzt , как0 наоѓате за вашите бебиња/дечиња? Со оглед на тоа дека се им фали персонал, се е фул,треба некаде да се пријавам дур сум бремена?
Дали некоја од вас има искуство со повреда во јавен превоз, поради грешка од возачот ( според мене)? Повредата е со не баш лесни телесни повреди, и бара повеќемесечно боледување. Дали ако покренам жалба и барам паричен надомест, да го правам тоа сама, или со адвокат? Исто така, дали имала некоја искуство со злоупотреба на лични податоци? Дадов на службено лице усмена соогласност, лични податоци за да се направи записник, и потоа тој да ме додаде на социјални мрежи? Добро би ми дошле мислења и совети дали, и што понатаму. Фала.
АуЧ. Првото, јас би тужела, ама не мислам дека би се снашла сама, би одела со адвокат. Евентуално ако имаш некое лично осигурување екстра, па да се решава преку осигурителна. За додавање на социјални мрежи, не мислам дека може да се рачуна како злоупотреба, не според gdpr.
И првиот и вториот мора од браќата да се. За првиот ако имаш осигурување за адвокат би ти се исплатело, ама ако треба сама да плаќаш подобро е да се помириш. Шофериве на автобуси, кај нас, баш се сеќавам добро дека ги фалев тука на форум првата година, ама сега после пет години, браќата се повлекоа еден по еден и само браќа возат автобус и тоа возат бетер од нашите што возеа како компири да возат, овие возат како се да возат ама не луѓе, па и постари луѓе не ги чекаат да седнат туку одма гас даваат. За вториов, мора да си и згодна, тука па не знам како би се докажало, може да рече случајно, па можеш само лично нему да му напишеш реферат дека ќе го пријавиш поради злоупотреба на лични податоци и најверојатно ќе те блокира од страв и толку. Дали некој од вас има C1 oder sogar C2? Јас на сите тестови покажува дека сум B2 ниво и треба да почнам со C1 ама кога ќе отидам на работа изгледа како A1 сум.
@Biljarkata Ќе пробам прво сама да видам што ќе речат , ќе им пишам меил, а у меѓувреме ќе идам и на консултација со адвокат. @gjoker4e Иначе, овој што ме додаде е шоферот, така да може и од други причини, не значи оти му се свиѓам.
Каде што сум новороденчиња примаат мислам дека мораат, проблем е за поголеми деца. Дечки да прашам дали во авион е дозволено да носам лекови во онакво пластично за дозирање да не бидат во оригинална опаковка? Претходно секогаш сум носела кутијата ама сега пијам повеќе и многу по практично ми е во дозерката ама да не имам проблем на аеродром?
Јас имам така носено во чекиран багаж, нема проблем. Ама ако ти е во рачен може проблем ќе ти направат на проверка, па правилно е во опаковката и рецептот, за да не ти ги фрлат.
Мм носи од педерките како рачна ташна и внатре има обавезно апчиња за мигрена.Сега во април кога бевме плус ми носеше мене парацетамол(бев со тт) и не му направија проблем.
Сум носела и јас така, ама сега планирав да ги извадам од кутија во онаква пластична за дозирање да бидат. Уствари минатиот пат така ми пројдоа ама аеродромот кај што летам сега знаат да се така по строги.
Дали некоја се има соочено со операција во Германија? На отпусната листа пишува дека ќе ги делиме трошоците со АОК, но сумата сеуште не е наведена. За недела две би требало да стигне по пошта. Операцијата беше премногу сложена, траеше 3 ипол часа, и 3 дена лежеше во болница. Која сума би можеле да ја добиеме на крај? Од каде од детето ум немам, каков стрес претрпев сега и за ова се нервирам