Da deneska mi stigna izvestuvanje, kaj nas e nekoi 14 evra i plus 10 evra za jadenje. A za pomalite od 3 godini znacitelno e poskapeno. Jas se obiduvav so starite da svrtam na sala ama nisto od toa i sekogas koga se obiduvam da napravam muabet poveke od dve recenici mi go kacuvaat pritisokot.. Deneska komsikava na primer se taa znae, se jas neznam se jas pogresno pravam nakraj i rekov okej pozdrav i ubav den stp ke se objasnuvas ...
И ти ко мм, стан во Охрид му текнало Арно во Солуна сто сомуна, ама дури стигнам таму ехее... Врзани сме со дете, нормално, ама има некои преломни точки кога може да ги поместиме коцките. Значи, ако ја пратам во гимназија од 6 то, имам можна селидба за 2 години, или за 6 ко ќе тргне после 9 то. Во краен случај, за 9 години ќе има 18...јеее, се смалило времето за чекање . Извинете вие со помали деца, ќе дојде и вашето време. Ко ќе дојде моето, ако сме уште тука, @gjoker4e пиши во тефтерот, сите ќе ве частам морски коктел
Ќе ве прочитам покасно. Само да кажам дека денес во каката го пронајдовме делчето.Сепак го голтнал.Се преплашив кога видов колкаво беше, среќа пројде.Фала на господа.Чувајте се мајки,толку се брзи непредвидливи.
Здраво, знаете ли дали може да се продолжи виза со работа преку цајт фирма? И дали можам да продолжам виза со талцајт договор?
Што би значело тоа? Ќе се промени нешто општо или само лично кај некои луѓе може последици да има? И фирми секако. Кога сиромавиот ќе заигра и тапанот ќе пукне. Не се согласувам целосно ама така викаат. Ама колку брзо се менуваат нештата чудо е. Моментално подобро да не се сели никој Германија без голема заштеда дека и јадењето е изгор, а платата иста.
Значи кај повеќето луѓе ќе има последици, што веќе го гледаме, нели. Последицата се вика осиромашување. Тоа накратко, за на долго мислам дека ниедна економска логика во моментов не функционира, баш напротив, многу работи се спротивни на економската логика. Што значи тоа со тапанот ќе пукне, не ја знам таа.
Со тајлцајт договор можеш да продолжиш виза, преку цајт фирма - не, барем така знам последно една познаничка кога продолжуваше. Како што ти кажала Санела, можеш да земеш фамилијарна виза преку сопругот, тогаш е небитно ни дали и кај/колку работиш.
Жени, мајки, кралици во Германија. Едно прашање, маж ќе добие бг пасош надежно за скоро време. Дали некој може да ми каже што ми треба од документи од тука за детето? Разбрав интернационален вакцинален картон и толку. Друго не знам Да присредиме документи додека сме послободни. Фала
Сега сВе сме само не кралици. Падна круната, падна се во Немачка. Како знаете дека добие? Прашувам за наша фамилија која што веќе 5 години чека. Чекаа и претходно 2-3 години ама маж ми доби, другите не. Па како би се знаело дека конечно ќе излезе? Интернационален извод на венчани Интернационален извод на раѓање Важечки пасоши Картонот со вакцини, не мораше да го преведам, ама подобро да го преведе Се да имаш и онака интернационални и плус заверено на нотар со Апостил бидејќи не се знае што ќе бараат, едни вака други така. Тоа само мислам, не ми текнува друго. Колкаво е детето? Ако веќе оди во школо можеби треба нешто плус. Сликичка од сите по една ако носиш од Мк дека тука се скапи. Сликичка како за пасош. И на пораѓај ако даваат нешто како исписница дека тука ако одиш на второ ќе сакааат да знаат првото како е родено па да не мора да им објаснуваш туку да си прочитаат.
Убрзана е процедурата кај нас оти покојна свеки е од Бугарија, и само праќаме документи, без интервју или не знам што друго се прави. До државјанство сме стигнати. Абе јас кажав надежно скоро, така кажаа од нивното министерство. Мала е малата, година и пол. Ова на отпусното писмо мислиш од болница? Фала ти мн
Не можам да издржам повеќе Три пати на итна во рок од 24 часа Едно дете друго дете Денес во чекална и дете со сипаници, се надевам дека не беа ама што може друго да е, страшни беа по цело тело Ќе префатиме? Педијатарот беше кај нас, па кај нив па пак кај нас. Смеат деца со сипаници во чекална? На педијатар пишува дека се ѕвони три пати ама не знам што после тоа. Како да се издржи
Se priklucuvam bo ekipata za hitna. si vikam covek poarnp da nema sloboden den.Od petokot samo dezuram , veke i ja stignav so pritisok 70 so 40 neznam so bolestite do kaj ke terame.
Доколку е заразно мора да го изолираат, да чека во посебна просторија. Прашуваат на прием поради што се оди. И кај нас стрептококата направи ршум, потоа закачија други вируси, паднат беше имунитетот. Со помин.
Здраво. Да ве прашам дали некоја знае каква е процедурата да се пресели родител пензионер од Мк со мк пасош кај дете во Германија со регулиран престој? Веројатно треба пред се' овде здравствено да се осигура, ама дали оди преку амбасадата во Ск или може и овде преку бирото за странци?
Тие што имате мини џоб дали добивате платни листи? Јас летото по работев 2-3 месеци во мек добив договор и пријава од миниџоб централа но не и платни листи сега незнам дали ќе ми требаат за штоер платни листи или не?