Zdravo, kako da apliciram za dvete maloletni deca za termin vo germanska ambasada vo Skopje? ne mi e nekako jasno toa za priklucuvanje kon semejstvo na koe da kliknam?
Кон кого се приклучуваат двете деца? Приклучување кон семејство (малолетни деца кон родителите) треба да одбереш ако се приклучуваат кон родителите, или кон еден од родителите.
Да закажеш кај проф.др. Кочо Димитровски-Хемолаб додека сте тука? Да видиш што ќе ти каже сепак има огромно искуство. На хематологија и трансфузиологија има термини сега проверив ама вие не сте наши осигуреници и не можат д ати закажат.
Ќерка ми доби Aufenthalstitel на 1 година, во 2024 здравје пак треба да поднесеме. Незнам зошто, пасошот нов и важи 5 гпдини, родена е овде, и овој Aufenthalttitlel и го дадоа на 1 година
Исто како за тебе, ќе аплицираш и за нив за термин. Потоа ќе пратиш mail до амбасада каде што ќе ги напишеш референтните броеви за сите вас и ќе кажеш дека се спојувате сите заедно кон сопругот. И слика од визата на сопругот ќе прикачиш.
Дали во некои покраини децата дури деновиве се распуштаат? Ние одиме NRW и од 07 Август почнуваат со училиште, а прочитав некаде сега почнува распустот, па малку ми нема логика. Туку друго сакав да прашам, кај да се обратам кај некој што ги познава законите за работни односи, здравствено осигурување и сл. Имам понуда да продолжам да работам во фирмата кај што работев во Мк до сега online, па како да го регулирам тоа, ако има некој искуство или информација каде да се обратам?
Nie lani vadevme pasos i neli 2 godini e vaznost, tie mu dadoa na 1 godina.Sega pak pravevme toj pak e so vaznost godina do istek na pasosot.Dogodina pak isto pasos nov i nova procedura. Zatoa ti pisav za polnenje na kasata.Mislam deka samo dokumenti i formulari potpolnuvam. Sega potpolnuvav taa portokalovata kniga za vo gradinka, abe na milion mesta istoto sto strani da potpolnis 2 saati da izgubis za nisto.Nerva nekogas me faka od nivnata papirologija. I samo kazni za blicovi i toa za rafiodifuzna i nekoja druga davacka stiga ekspresno, se drugo samo vo cekanje ..
На моите секогаш им важи до ист датум како и мојот. На пример во вашиов случај би и дале со важност од три месеци. Мм е со БГ пасош, нз мт како е.
Vo NRW raspustot e pocnat pred 3 nedeli, uste Edna nedela imaat raspust. Da znam na Sto mislis, na mene taka mi e prestojot, do datata do koga mi vazi Mk pasosot, isto I mm e so Bugarski pasos.
NRW od 22ри јуни до 4ти август е затворено школото. И воопшто не ми се допаѓа во август што треба на школо да одат. Се надевам дека не е секоја година тој период распустот.
Не ми е мене престојот до датата до која ми важи пасошот. На децата им е Aufenthaltserlaubnis до датата до која што ми е мене Aufenthaltserlaubnis.
Ццц, кај нас не е така, Aufenthaltserlaubnis ни го даваат до датата до кога ни важи мк пасошот, за жал сега на Н не и дадоа така, само на една година. На нас(мене и на Н) аок картичките ни важат до датата на истек на мојот пасош, 2028 година.