Секаде е различно, тоа најпрво да нагласиме. Ручек од понеделник до четврток. Еден ручек од 4,5 на 4,9 евра поскапел. Ако сакаш за ручек може дома детето. Ручекот се порачува однапред две недели мислам дека беа по ново. До скоро неколку дена однапред се порачувал. Онлајн. Надополнуваше онлајн пари и со нив порачуваш ручек. Два вида на ручек има. Отприлика 80 евра месечно. Во градинка поскапе од 50 на 60 евра, а во градинка пет дена имаше ручек. Можеби поголеми порции сега за поголеми деца и поскапо е 20 евра и минус еден ручек.
Mojata trgna lani, 2022 godina vo gradinka, plakavme 190e, Sega stigna izvestuvanje Deka e kacena 230e gradinkata. Postepeno pokacuvaat, ne naednas, t.e Posle sekoj zimski I leten raspust e pokacena gradinkata. Kaj Nas e Bez jadenje I spienje.
На нас ни нема стигнато ништо. Ќерка ми е во крипе. Од три години нагоре во овој град воопшто не се плаќа само за храната се плаќа. Се надевам нема ништо да сменат. А ако сменат, треба предвреме да не известат?
Da na Nas Sega ni stigna Pismo öd opstinata, Deka öd septemvri( Posle raspustot) se zgolemuva. Vo Heilbronn znam Deka se besplatni gradinkite, nekoj gigant mislam Deka gazdata na Kaufland gi plakjal gradinkite, a vo Edno mesto blisku mene, gradinkite gi plakjal gazdata na Würth.
Тука е 410 до 1часот без јадење сега ќе биде 450 за крипе. Како оди префрлувањето од една во друга градинка треба ли да се пријави на сајтот што е центалниот како за нова градинка или како ? Нашата ќе тргне од септември-октомври , но многу ни е далеко градинката ќе мора секогаш со кола да се носи и зима, со тоа што ќе ни треба уште една кола дупли трошок . А јас многу се плашам да возам , незнам како да го совладам стравот. Имам возачка многу одамна но колку имам возено на прсти можам да избројам. ПС: вратете ни ја групата во Дете , вака не е активна.
Kaj nas nekade 30 evra e pokacena gradinkata i 15 evra hranata. Za nova gradinka se od pocetok pak treba isto kako prv pat koga si prijavuvala. Nie lani dobivme mesto daleko od naseto mesto, pa pak aplicirav i sega od septemvri ke odi vo druga gradinka.
Дали може да се работи на две места миниџоб Јас работам веќе но ми спомнаа дека можело и уште еден само што на едниот ке имаш данок,па ме интересира дали е точно или не Ако може колку би сопирале пример данок
Мислам дека целиот мини џоб ќе ти биде оданочен, подобро прашај дали ќе може на маж ти да го пријавиш на мини џоб, а ти да го работеш и неговиот, знам многу луѓе така прават. Сакам да Ве прашам од која возраст почнавте со учење на бројки и букви? Мојата е 4ипол години, почнав прво со бројките, она знае до 20 да брои, ама незнае да ги препознава и да ги пишува. Купив и такви тетратки за нејзина возраст ама не покажува некој имтерес. Во градинка од кога почнуваат да ги спремаат? Да не очекувам многу за дете од 4 години?
Фала ти многу Сега имам и друго прашање може некој знае Денес прашав за теилцајт каде што работам миниџоб и шефот ми рече дека може на 130сати да сум осигурена но часовите кои можам да ги изработам јас неделно ги пресмета 25,5 и тоа е вкупно максимално зависи како ке е месецот до 110 да правам,а другите 20 тоа не ми е јасно Не зборувам баш добро и не го ни прашав за тоа,па ако некоја овде е поупатена би ми било добро да ми објасни
Не разбрав убаво, сакаше да прашаш што понатаму со тие 20 саати што ти фалат или? Јас реално подобро да работам 2 мини џоба, ем повеќе парички, ем нема да си скратена на данок толку. 200-300е секако ќе бидеш скратена од целата плата, наместо да земеш 900 ти околу 600е ќе земеш. Ама тоа е мое мислење лично.
Женски да ве прашам, некоја од вас собира тоа поени ( купони што и да е) преку PayBack ? Ако да, може ли да ми објасните што како, зошто стварно сум изгубен германец
@IronLady со Payback картичката или апликацијата на секое пазарење каде има Payback скенираш и собираш поени . Во Rewe , DM, Aral Tankstelle и сегде каде има ... И пример ако имаш 2000 поени тоа се 20 евра. Можеш да ги искористиш во dm. Кажуваш дека плаќаш со поени.
Mozes i na 3 mjesta da rabotis minijob Vazno e da ne gi prekoracis 520 evra vkupno Kaj site rabotodavaci Sekoe evro preku ke ti bide odanoceno
Здраво, Желе бонбони знаете ли каде можам да најдам, ама не онлајн оти за утре ми требаат, нема да стигнат.