Мојот тргна на полни 7. Хесен. Јас имам виза преку мм он е со еу документи и тука е веќе 13 г така да ќе се распрашам за ова но тоа мислам дека не би вијаело па што знам.
Дали знае некој колку најмногу време може со малиот да седиме Мк, а да нема потреба да се одјавуваме? Мм е со ЕУ пасош, малиот исто, а јас имам виза на 5 години на основ на пасошот мм. Значи само ние, а мм да е тука
Имаш право до 6 м после 6м немашш веќе право на виза ја губиш .ако се одјавиш ос германија веќе немашш визза секако .
Дали има некој аплицирано online за пасош во македонската амбасада во Бонн??? Телефонски неможам да ги добијам и му пуштив емаил ама сеуште немам одговор...
Мајки дали сите дечиња пред школо ги викаат на доктор, и од што се состои прегледот, што испитува докторот?
Дали може да ми препорачате од ваше искуство нешто за деца (моето е 5) за имунитет? Гледав некои бомбони на Миволис, но сепак сакав да се исконсултирам со вас
Најдобро е со доктор или во аптека да прашаш сигурно ќе ти препорачаат нешто Јас им давам sanostol lutsch-tabletten Има и сируп од истава фирма ама е премногу благ И покрај нив децата се разболуваат често ама да речиме поминуваме "полесно"
Defendyl imunoglukan samo toa davam i veke 2 godina e zdrav i izdrzliv na sekoja nastinka. 3 meseci davam i posle pauza cela godina.
Кој е под Јобцентар, дали знае дали даваат помош за греење и оваа година и како да аплицирам?? Лани го испуштив рокот..
Каде можам да најдам вреќички за спиење, ама не оние класични вреќички туку од тие со ногавици, не знам како се викаат…
Работам мини џоб, ќерка ми од 20 декември до 7 јануари е на распуст, прашањето ми е иако сум на мини џоб, можам да им кажам тој период да не ме планираат на работа дека детето има распуст и стварно нема кој да ја гледа? Многу се нервирам зошто нема никаква разбирачка со шефот, му побарав 4 дена да не ме пишува на работа во ноември ќе полагам, цел ноември ќе работам повеќе да го исполнам мини џобот, он ми враќа напиши си го одморот што ти е останат.
Ti mozes da go pises ama dali ke ti go odobrat e prasanje, eve i kaj mene e borba nie sme vollzeit dvajcata na isto mesto, deteto e vo gradinka ama ne e skolsko dete pa nema prednoat za dobivanje na odmor. Za drugite praznici ostapiv za letoto sakav da go zemam 3 nedeli 2 dobiv 1 nedela ne.
Мајки вие што дојдовте тука со веќе родено дете дали имате жолта здравствена книшка што пишат во неа испитувањата што се по години. Ние бевме кај доктор тој направи се, ми дадоа само за вакцини а таква книшка (U-Helf)мислам дека се вика таква немаме. Дали ќе ни треба за упис во школо таа, или само вакцините?