Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.465
    Допаѓања:
    37.695
    Си пробала некогаш да споиш две торти? Не ми се исплати да купувам од слаткара. А да нарачам да направат скапо е. Прашуваше маж ми за роденденот на помалиот. За 30 парчиња, без фондан, само украсена, 110 евра. Многу е. Ова од жена што дома прави торти.

2. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    16.244

Прикачени фајлови:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.465
    Допаѓања:
    37.695
    @dafe993 Фала. Сакам да пробам. И да правам исто ќе ме фати. А тие фонданите добри се?

На dafe993 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    16.244
    Фонданот тој ролната е добар, ама колку за една мала торта или ролат да покрие. Без фигури без ништо друго.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.465
    Допаѓања:
    37.695
    Сепак е скапо. За да ја украсам сигурно ќе ми требаат 15 евра. А од тие украсите што ми ги предложи има по маркетиве.

6. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    16.244
    Глазура од било кој маркет и јас од пинтерест слики во Дм си ги извадам како слики, исечам, залепам на чачкалици и толку.

7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    Ептен те разбирам сум била ептен како тебе и тоа што кажуваш не те прави лоша мајка туку реална.Не секој има мирно бебе и бебе навечер што спие.Ама и тоа секојневие се едно та исто.За мене со првото ми беше стрес на секое плакање се стресував и мерев тт нон стоп(facepalm).
    Кога бев со првото со мм имавме договор во сабота да одам на шопинг или кај сакам .Така сабота 3 часа имав време само за мене и акав без компас само да сменам и да не слушам бебе што плака.Ама првата ми беше ептен плачка и ни количка ни ништо не сакаше плус летно бебе во овој период ништо не можеш да правиш.Ама тие 3 ч пак се чуствував осамена без бебето:drunk:.
    Затоа сега велам во др живот нема да раѓам деца:rofl: ,ќе бидам маж.

Инаку сум бринета во душа .Сега пак почнав да се фарбам со една бројка потемна и сум повеќе кон кафено.
    Кога останав до второто трудна се офарбав црна демек да се фарбам 2 пати максимум во црла бременост , ама ноу веј белите влакна толку изразени ми беа па се фарбав на 2 месеци и после пак си почнав со плава фарба:).

На mal.ecka, Chantal, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.880
    Допаѓања:
    8.542
    Кај нас имаше плачки на почетокот, сега е друго дете. Ама сепак нели по цел тоа па тоа. Некој пат како на автопилот сум. Чинам ништо не ми се дешава, а тоа времето си лета. Мене уште во глава летото ми е, а надвор минус веќе :D.
    Ама да за здрава психа и јас на викенд бегам по малку..спиењето ми е веќе изместено секако. Секоја ноќ сум од 3 до 6 будна, без разлика дали она е будна или маж рчи :rofl:. Ми иде онака сред ноќ да им побегнам некогаш. Од една страна ја слушам неа дури и како дише, од другата страна маж трупци бичи. Леле (facepalm).

Јас си најдов лек за белите. Ги оставив да растат. Пробав свашта значи. Не бланшови, не фарби, не прамени. Не фенирање. Свашта. Последно пред година ипол се правев со бланш и бев веќе накај плаво и реков доста е.
    Сеако за недела две веќе ѕирка корен. Нит време, ни енергија имав да се фарбам секоја втора недела. На фризер чекање. Гужви. За цена да не прајме муабет. Ама сум дремела и јас, како и сите плавуши нели, по 6 саати на фризер.
    На крај резултат, коса само после фризер убава, дома нели метла исушена.
    И од лани летото ја пушив мојата да си расте. После и трудна нели, па ептен ми се погоди, да не му ја мислам.
    Сега ми е скоро излезена цела моја, следна сабота сум на фризер, ќе скратам максимум што можам и ќе си бидам јас. Нит сум 100% побелена како што си мислев, нит сум кафена нит сум сива. Не сум блонд дефинитивно. Поима немам што сум. Ама моја коса е и поинаку се осеќа без фарба.
    Јас си се свиѓам многу, за други гајле ми е. Со розов кармин убаво стои. Па и без него. Сега за сега вака ќе сум. Па за во иднина ќе видам. Може пак ќе ме фати желба да сменам.

На Ava.84 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.217
    Допаѓања:
    26.410
    Јас цела вечер немам сношти спиено. Пола вечер од рчењето на мм, пола од ќерка ми шо стана.
    Ако сакаш да бегаме , заедно ќе бегаме :D

Мора да го селам мм во друга соба.

На јolene, SummerGirl и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.669

Леле исто само што ја веќе 2месеца сум така , сменив пасош на два три пати одиме ред неможе да се начека , пред тоа апаратот стоат и чекат да пуштат термини и во секунда ги собират сите , и сега ќе закажувам онлине со надеж ќе има термин следната недела , и директно да одам , неможи мм да земе ден ни оваа недела и само одложуваме..
    си пробала ли онлине што термини ти дава

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.607
    Допаѓања:
    17.451
    Од кои страни нарачувате подароци за дечиња?
    Сакам да нарачам подароци за нова година па да им стигне директно на адреса, освен Амазон/заландо не знам каде да гледам на друго место.

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.272
    Допаѓања:
    37.115
    Колку отприлика ќе треба да платам за термин на кој нема да можам да отидам. Според Ziffer 518 пишува. На забар.

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.317
    Допаѓања:
    182.083
    Јави се и откажи го или презакажи го за друг пат. Мислам дека се плаќа ако само не се појавиш оти пропаѓа терминот така, ако го откажеш ќе го дадат одма на друг.

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.817
    Допаѓања:
    186.099
    Истото ќе го кажев што Јованти. Пошто е утре понедетник, ако е за утре откажи го рано, ако е друг ден-барем еден ден претходно. Не знам дали е ова универзално правило, ама има логика да е.

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.272
    Допаѓања:
    37.115
    Ако не го откажам 24 часа однапред се плаќа пишува.

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.465
    Допаѓања:
    37.695
    И ти си имаш мака како мене. Мојов 'рчи, растура. Пред некоја вечер до 3 не можев да заспијам. Не се трпи.

Каде можам да купам машинка за нескафе, ама од оние статични? Имам рачна, ама не е нај нај.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.317
    Допаѓања:
    182.083
    Јас мислев имаш повеќе денови за откажување. Види ако може нешто да се направи сепак да можеш да го искористиш терминот ако има можност. :doh:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    910
    насекаде , отто , амазон, медиа маркт https://www.mediamarkt.de/de/produc...V3YhQBh0dgwy5EAQYASABEgIHI_D_BwE&gclsrc=aw.ds

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.465
    Допаѓања:
    37.695
    Фала ти. Баш таков барав. Гледав во Поко, ама немаше.

На joana18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    17.123
    https://www.otto.de/
    https://www.mytoys.de/
    https://www.tkmaxx.com/de/de/ (фаворит мој)
    https://www.smythstoys.com/de/de-de
    Или евентуално на тему, само доставата е отприлика 10 дена.

На pamelche и joana18 им се допаѓа ова.