1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.291
    Допаѓања:
    6.376
    Otvaranje na boleduvanje na dete od 4 den a ne od prvi ako nekoj ja proucil ova novina da mi ja raskaze kako ja svatil. Kako se pravdaat denovite otsustvo od 1 do 3 den i koj gi plaka tie denovi.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.326
    Допаѓања:
    182.175
    Има ли некој спреј нешто ефикасно за возрасни за суво грло? Пастили имам различни ама не помагаат.

И дали има нешто слично на тајлол хот при симптоми за настинка што се зема? И да може да се земе од аптека без рецепт?

3. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    8.718
    B172AA33-EE54-47A3-A806-FA2F54D6B9CF.png Не сум ги пиела ама ми ги имаат препорачано. Спреј за грло имам користено исто како пастилите не ми помогна.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    16.244
    Женски имате ли некаде сретнато карго панталони оваа или посветла боја? Величина 92/98 нешто? Секаде барав или се друга боја, или се од 98/104 па нагоре... Овие на Заландо се распродадени.

Прикачени фајлови:

5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Ако некоја имала слична ситуација совет е добредојден бидејќи јас незнам што е најпаметно да направам. Ми треба 4 недели одмор на лето. Во фирмата каде работам макс. е три Недели. Неплатен не даваат. Сеуште не сум пишала. По тоа што имам разговарано со колеги ми велат четвртата недела да се пишам болна. Но јас нема да сум овде,дали постои некој друг начин да можам четвртата недела да останам во Мк.

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.514
    Допаѓања:
    288.551
    Освен првата да си болна после три недели одмор не гледам како би го решила тоа:(

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    8.718
    Имам прашање затие што сте поминале запишување во школо. Кога се купува ранец? Добив совет да почнам да гледам зошто сега се попустите на минатите колекции. Која марка да ја гледам? Колку пари се дава за ранец? Гледав нешто ергобег од 289 спуштен на 206. Другарка ми ми вика 200 е многу дека можам да најдам за 130 квалитетен ранец ( видов дека има ама тематкиката на дизајнот не ни одговара), да чекам и да пратам или да купувам? И кој марки се добри кажете.

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    37.704
    Ние ги земавме ранците од Мк. Баш гледав во Волворт. Има евтини ранци. Во Мулер се поскапи. Подобро да земеш сега затоа што имаат распродажба. Ќе начекаш и за пола цена. Јас би дала до кај 100 евра. Повеќе не.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  9. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.890
    Допаѓања:
    8.561
    Ги гледав децата, носеа од прво до четврто некои со истите. Во четврто епетен ако сменеа. Така да може и ако инвестираш сега во убав, да си го носи после цело време.
    Претежно да сите имаа ергономски. Добра марка не знам да ти препорачам..ама ако фатиш попуст не се мисли.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.514
    Допаѓања:
    288.551
    Двете ќерки имаат ергобаг. И за третава ист ќе зедам.
    Да, тука се носат такви ергономски и е истиот ранец четири години.
    200еу за ергобаг е добра цена.
    И јас баш гледав за малава, тој што си го бендиса се мислам кога да го купам.
    На идеало следам како паѓа се качува цената.

На јolene и Chantal им се допаѓа ова.
  11. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    17.127
    Лани баш во летото имаше во тк макс од ерго многу убави и по пола цена, не беа повеќе од 150 евра.

На јolene и Chantal им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    Се купува кога ќе одберете:D.Мојата има ергобег го најдов на идило 2 недели пред да почне со школо на попуст.Од 250 на 190 беше.Многу е гломазен и тежок 900гр празен.Инаку се штелува сперњд висината.Најдобро да си пробате кој ќе му одговара:).
    Се носи 4 години иако мислам дека наредниот ќе и го купам догодина и дефинитивно поефтин и полесен.
    Ништо ергономско не гледам ако детето е искелавено од тежината на ранецот.

На Biljarkata, јolene, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.514
    Допаѓања:
    288.551
    Cubo light се најлесни, 780гр мислам. Првачево има таков, кога е стварно многу полн се има пожалено дека тежи, инаку и е ок.

На Chantal и Ava.84 им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    На мојата во петок и ги даваат книгите стварно е тежок и не може да оди како да се бори со змеј.Исто и мене ми е тежок кога ќе и го дигнам,а ме тера да и го носам.
    Па си се пцувам сама дека јас сум си го одбрала и морам да си го носам:D.

На Chantal и danichap им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    33.899
    Туку сега ми текна да прашам како ги переш ранците @danichap .До сега двапати сум го перела на рака оти е розав и се валка.Ама не сум задоволна од резултатот.Сега треба пак да го перам и не знам како.

На Chantal и danichap им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.514
    Допаѓања:
    288.551
    Големата и е друг материјал ранецот, мака нема.
    F7180F71-B5EB-4C4A-9143-1F5B3D21C494.jpeg
    а малово има од новите четвртастите, не знам ни јас како да го перам

На Chantal и Ava.84 им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    37.704
    Што направи со пратката? И јас се придружувам од незадоволните од Кауфланд. Никогаш повеќе нема да порачам нешто од нив. Од декември ме зафркаваат. Добивме меил дека нарачката е примена. Требаше до 30ти Декември да го добиеме производот. Ни пуштија уште еден меил да почекаме и ќе не известеле кога ќе биде пуштена нарачката. Мајтап си тераат? Не ме интересира дали имаат проблем. Треба рокот да го испочитуваат. Ако не стигне утре, во понеделник ќе си имаат проблем.

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    37.124
    Јас од Мулер купив околу 100 евра. Многу деца имаат и од 50 евра лесни ранци. Кај нас ретко кој има од скапите. А не е сиромашно местово. Ќе ви кажам колку години ќе држи ама има и 3 години гаранција. Многу убави ранци имаше во Мулер.
    Од Воолвортх спомна некој ама не би требало да се квалитетни од таму.
    Ние купивме ден пред да почне во школо. Најважно беше на изглед да и се свиѓа.
    Јас го носам до школо и назад. Малава само од двор до школо и од школо до двор. На почетокот рамото ми отпаѓаше и многу ме болеше ама веќе не ме боли може се навикна.

На mal.ecka, јolene, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    34.201
    Ние го имаме овој модел лани крајј на јуни го купивме мислам и беше 189€ тежичок е малку но малиот мака нема со неги носи од кола до шклоски двор само и од школскиот двор до кола еве веќе 6м исти е и како првиот ден. Не жалам за парите ич. Screenshot_20240106_084955_Chrome.jpg

На danichap, јolene и Chantal им се допаѓа ова.
  20. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    8.718
    Јас гледам многу сличен на овој најверојатно ќе го земам, само што планирам пешки да одиме во школо освен кога врне на 10 минути ни е школото.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 6 јануари 2024
    На јolene и Ava.84 им се допаѓа ова.