Ние од Лидл го земавме, на попуст беше 60 тина евра, од коцките како куфер анатомски, комплет со прибор и ташничка за опрема. Една година до сега е супер, натаму ќе видиме.
@dafe993 овие се капсулите од Нето За менување на возачка дали треба македонската возачка да се преведе?
Фала ти. Закажано е за крај на месецов. Маж ми треба да ја менува. На интернет читав дека бараат преведена и плус документ од очен лекар. Ама некои викаат не треба. Па си викам да си прашам овде. Секако македонската веќе не смее да ја користи.
Јас мојата одамна ја сменив кога потпишаа Мк и Де и сум заборавила што како беше ама потврда од очен не се даваше тогаш. Сега земав да видам кои документи требаат пишува потврда од очен и прва помош исто и превод ако нема на англиски.Малку е сменто.
Аууууу.. Исто како да ќе полага пак. И јас прочитав за прва помош, ама кога се распрашував ми рекоа дека тоа било за Ц, Д и Е категорија. Исто и за очен лекар. Ќе вадиме документи. Нема друго решение.
Пишува дека за државите во листата не е потребно очен и таму е Мк.Ама за прва помош не знам. Прашајте на фб сигурно има некој што правел скоро.
И јас тогаш пред сто години кога ја менував, само превод и нели слика бараа. Се сеќавам и пишував мејл на надлежното место и ми пратија што ми е потребно. Они можно е во секоја покраина и различни закони да имаат.
Zdravo ve.molam za sovet, maz mi raboti vo Germanija jas sum bremena 7mi mesec Mart mi e termin za poragjaj neznam dali ke stignam so dokumenti za viza za spojuvanje, uate nemam polozeno A1 dali ima druha opcija za spojuvanje, citav advokat na osnova na bremenost dobivale vizi dali nekoj ima informacija. Vi blagodaram Srekjni praznici
Јас ја менував минатиот месец. Превод направив во ADAC а таму ми направија и копија. Само со тоа ја сменив, не ми побараа никакви други документи. И една слика треба да носи. Ова во Минхен.
Ние сме во Нирнберг. Одма го даваат преводот? Тешко да добиеш виза без А1. Ова ти го пишувам затоа што комшика во Мк го имаше истиот проблем. Мораше да се породи во Мк. Не и дадоа виза на основа бременост. Беше трудна 6ти месец. Прашај во амбасада. Ако е со ЕУ пасош можеш да отидеш без проблем.
Не, само ја даваш таму возачката. А за капсулите бев во Нето, ама нема Кафе ау лаит, јас само тие ги пијам. Фала ти
Такви капсули како што сакаш има во Норма, ама на мене не ми се допаѓаат. А овие се добри. Особено зеленото пакување. Доволно е пола лажичка шеќер да ставиш. Времево лудо. Никако да се стопли. А излезам надвор, се смрзнувам. Навечер несоница ме фаќа. Околу 2 или 3 саат си легнувам.
Во фебруари е најникакво сиво и ладно. Само да не дојде од Шведска ладното од -41. Среќен Божиќ женски.Ширете добрина,среќа и љубов.
Да, само треба да почекаш 15-20 минути таму. Среќен Божиќ женски, имајте убав празничен ден исполнет со среќа, љубов и спокој.
Јас ја менував македонската пред три недели, не треба превод. Нашата возачка е признаена и првите четири ставки треба плус пополнет формулар. Спојлер: Документи
Јас ништо не преведував. Имав термин отидов ми ја земаа македонската платив и после 2 недели ми стигна Германската
Кај нас е само утре, од 06-16. Точно се знае кои улици, приклучници кон автопати се затворени. Мислам дека е само почеток, дека ќе има нови термини. Вчера си купивме резерви брашно, масло и сл.. уште пакет млеко ми фали
Јас ништо не купив, оти не знаев дека до толку лошо ќе биде . Не утепаа со овие неработните денови, посебно мене шо секој ден си се шетам по продавници