Не. Напротив ако маж ти земе елтернцеит отсуство тие два месеци, не зема плата редовно, туку тие 65%. А не дека екстра го следуваат. Елтернгелд земаш ти врз основ колку ти биле примањата пред да отидеш во мутершутц. Нели имаш елтернцеит базис и елтернцеитплус. Па можеш да избереш како да ти ги распределат средствата.
Е дур укапирам. Тебе мм то беше хрват нели? Амбададата ми е во близина, некои 20 мин пеш, а со убан се две станици. А башка и Хрватски маркет имаме на пола пат. Гледаш судбина е кафе да пиеме . Е ја само уште филџани да купам. Сега се надевам само дека третата смена нема да е многу захтевна ноќва .
Погледни во Зара. Овие беа првите што ми излегоа. Иначе имаше повеќе. Имаше и многу слични како на твојата слика 92ка.
Zdravo,,,,, Dali nekoja od vas ima rezervirano avio karti preku aplikacijata KIWI.COM i ako da kako funkcionira, Bidejki ima dosta razlika vo cenata preku taa aplikacija i preku oficijalnata na Wizzair
Разликата во цената преку такви страни е поради што прикажува цена без пресметани такси, даноци итн. Кога доаѓаш до завршна фаза на резервација тогаш излагаат тие трошоци и може да излезе и поскапа од сите. Имам проверено на доста од тие страни и тоа е финтата.
Од каде купувате костум за Феснет ? Стигна известување од градинка темата е шарен феснет одговара секој костум. Треба така да ја облечам од дома ? Е ако е ладно а костумот не е прилагоден? Или там го облекуваат? Дадоа и лист да потпишеме дали смеат да ги цртаат на лице. Мојата е мала , ми треба костум 86…
Феснет- што е?Фашинг?.Од сегаде имам купувано кај најдам.Најчесто Смитс, па Амазон,H&M итн. Можеш детето и во градинка да си го облечеш ако сакаш.
Ако сакам да вратам пристигната пратка, дали јас треба да ја однесам во каргото или од таму доаѓаат да ја земат?
Ако е голема и/или тешка можеш да закажеш да дојдат да ја земат. Ако не ти ја враќаш. Во некои пакети има внатре лепенка за врсќање. Некои треба ти сама да испринташ од аплилацијата преку која си порачала или мејлот. Ако не се снајдеш пиши од каде е пратката за подобро да ти објаснам.
Како да гледам филмови со превод на легален начин? Пример било кој филм што ќе ми текне да можам да го гледам, ама и превод ми треба да има за децата да гледаат анимирани филмови со титлуван превод? Во Македонија си ги симнував на Замунда или ги гледавме на онлајн страните. Телевизија не ни треба, воопшто не гледаме телевизија.
Пратката ми е од Кауфланд. Треба да им пишам меил за враќање на производот. Ми донесоа користен производ. Затоа го враќам. А во кутијата немаше ништо. Освен горе лепенката од ДХЛ дека они го доставиле пакетот. На страната на Кауфланд пишува на кој начин да се врати производот. Ама не е објаснето за начинот на враќање. Или јас не сум разбрала. @Honey Eyes јас гледам на Гледалица, Филмови го, Филмовиплекс. Ама од телефон. Ми рекоа дека од компјутер е ризично.
За костими за фашинг јас од тему гледам моментално и ептен е ефтино а стигнува за 10 дена одприлика. Инаку во галерија кауфхоф и тк макс има исто убави.
Не знаев дека и вака се вика некаде. Во која покраина? Кај нас сите викаат fastnacht. Знам дека некаде фашинг.