Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    40.465
    Го поминав сето ова со проблематичен учител . Како што реков , мм беше и Elternbeirat првите две години во класот на ќерка ми . Учителот беше нон стоп болен пишан, нон стоп отсутен . Мораа децава да ги делат во другите класови за да научат да читаат ,тоа време додека беше отсутен . Се собравме неколку родители , на другите им беше сеедно дури некои беа и против за се ова . Се напиша писмо до директорката, се собираа потписи за да се смени нешто за ситуацијата . На крај бевме ние тие што бевме во минус. Моето дете имаше проблем на крај . На Директорката и беше познато се ама не можеше да направи ништо . Децава прво одделение го поминаа неписмени.
    Учителот си замина во друго школо , знаејќи дека нема да го води децава тие 4 години . Да го знаевме ова немаше да правиме ништо , ќе чекавме да заврши годината и адиос.
    Знам се ова зашто прва бев на ратен фронт да се борам да се смени нешто .
    Пробајте да разговарате со директор, објаснете ситуација и то. Почекајте да видите што ќе се смени ако се смени нешто воопшто. Ако не, нека смени клас барем . Да не е школо.

На Yowannty, јolene и Biljarkata им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.765
    По 40 недела со првото,излажав дека така ми рекле,не можев 1,5ч до др да патувам во јавен без клима се гушев на жешкото.
    Со второто порано отидов да ме следат божем колку беше не се сеќавам после 30 беше и ради инсулинот ме натераа на пораѓај 1 недела пред термин.
    Знаете ли што ќе има зетко?

@gjoker4e ај јас и ти за симпатиите да си збориме оти си имаме поголеми проблеми и мојот е сличен на твојот:(.
    Кажи ти што глупост си направила пред симпатијата.Да кажам јас прва.
    Излавам од женското веце ,а тој залетан од неговата канцелатија со празно шише од вода гледа накај мене .Јас се збракав и му велам ќе одиш ли овде,а една врата понатаму е кујната(facepalm).Тој се насмеа и учиво ми кажа не не:bandit:.Изгледа си помислив вода ќе си полни од чешма и китки ќе си вади:rofl:.Уште си се чудам што ли мислев(facepalm).А којзнае што тој си помислил леле оваа ме вика во веце кој знае што ќе ми прави:ninja:.
    Така јас со глупости сум цела.Ма кога го видам цела се збркам и дојч и се забравам.
    Имам полно вакви случки со него.Нем да почна со комплименти што ми кажал ,а јас сум го укопала во земја.Не знам со комплименти да се носам:bandit:.

На јolene, Yowannty, gjoker4e и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    181.298
    Абе...за основано сомневање..,доволни се мејловите што ги има пратено(facepalm)
    Отсутна цел декември, добро болна, втор ден праќа меил - децава се невозможни, ќе им викнам психолог(facepalm). Друг меил, од лани ништо не памтат, да си повторите со нив. Еве не знам за што ги праќаме во школо ако не може да одржи ред во класот и ако не е таму за да ги учи. Мислам, освен она да зема плата.
    Да има некој начин да видиме, дали некој воопшто некогаш се жалел на неа или секогаш се решавало со дете да смени школо (пошто за такви знаеме).:smirk:

А како си заминал во друго школо? Демек секако ќе си заминел или ради вашите жалби? Пошто ако е ради жалбите, одма одам да пишувам.
    Мене ми е јасно што објаснуваш. Ама во моментот ко ќе се напраи чекор, дали разговор, дали жалба, веќе сме влегле во огнот. Затоа мора да ги мислам сите чекори, ако ова, тогаш она. Оти имам дете што ми иде и ми вели, нешто мора да се напраи со учителката, мамо што ќе направиш, и јас просто морам да реагирам некако- или ќе трпиме, или ќе се обидеме да направиме промена. А со самото тоа и праќам порака за во животот, ко што вика @јolene - борба за правдина, или ќе ја чуваме кубурата.
    Жалбата мора да биде писмена и потпишана од што повеќе родители, тоа разбрав. Ама што уствари бараме не знам да кажам- бараме учителка што знае и сака да биде учителка(facepalm)
    Ах, колку беше поедноставен животот до лани:doh:

Последна измена: 18 јануари 2024
    На јolene, Yowannty, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    40.465
    IMG_20240119_074455.jpg IMG_20240119_074517.jpg
    Вака беше кај нас .
    Значи учителот бил само за една година вработен во тоа школо .

На Biljarkata и danichap им се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    40.465
    И вака ни се врати на крај .
    IMG_20240119_075032.jpg
    Кај дете кое пола година немаше кој да ја учи во школо . Кога морав дома да бидам учителка .
    Немојте да ме сфатите погрешно , сведителство е напишано екстра вака лошо , со оглед на тоа што ние бевме првите што се побунивме и нас не зема на пик.
    Како и да е. Во второ добивме нов учител , многу ангажиран. Пријатен , имавме супер комуникација , па можевме да видиме дека децата не беа веќе оставени сами на себе .

На Ava.84, Chantal, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    286.480
    Само јас без симпатија испаднав:devil::rofl:

@MacenceEna жал ми е за лошото искуство:hug:. До сега немаме добиено писмо од ваков тип, што го даваат наместо отцени, но другарка ми доби за синот, и сосема поинаку изгледаше.
    Не само содржината, туку и општо стилот на пишување и структура, ептен лошо кај вас.
    Кај нив дури и слабостите беа така добро “скриени” добро формулирано, на сосема друго ниво.
    Тука апла непрофесионално и одмазднички.

На Ava.84, Yowannty, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    40.465
    Барајќи ги сведителствата , го најдов и на сопруг од 2 одделение. Со солзи се смеев IMG_20240119_083848.jpg

На Ava.84, Chantal, Honey Eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.964
    Допаѓања:
    177.914
    Околу 32-33 недела гинекологот замина на одмор и ме прати кај замената. Ама мене клиниката ми беше блиску и одев на клиника за цтг секоја недела само спомнав дека гинекологот е на одмор никој ништо не ме праша. После 40та клиниката те презема по автоматизам. Ама ти со близнаци сигурно ти имаат кажано да одиш да се договориш за царски две или три недели пред терминот. Плус близначка бременост се води како поризична, веројатно затоа порано ќе почнат на клиника да те следат. Подобро ти е на клиника во секој случај.

Дојдов да прашам нешто, дур ја најдов темава забораив што сакам да прашам. Секогаш прво во семејство ја барам и често не ми текнува каде беше преместена. Каква глупост беше тоа. Среќна сум кога ќе ми излезе во последно коментирани.

На Ava.84, Chantal и MacenceEna им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.765
    Тешки ми се вакви теми за школото пошто не знам како да реагирам.
    Што и да направиш може да е погрешно.Учителката кај големата е стара и многу строга.Толку и се плаши детето што одма ја боли стомакот:worried:.Таа е во флекс клас 1 и 2 заедно.Вѕорник и четврток немаат први час,пошто беше болна и рекла да дојде на првиот за да надокнади.Одиме и дете се плаше мамо што ако не су разбрала точно ќе ме кара учителката.Почнува одма стомак да ја боли и плака.На крајот испадна добро разбрала.
    Децата што се второ имаат неделни планови и листови по математика и дојч.Сами се прават разбрале не разбрале нивно си е |(.Ни знам дали да се бунеме дали не.Децата важно сами се можеле(facepalm).

Ај да си збориме за симпатии теми во кои нема нервоза:D.

На mal.ecka, јolene, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.193
    Допаѓања:
    181.298
    За симпатии не знам во која категорија да ги барам, од 35 до 65 ли:wasntme:
    Ме изнервираа на работа денес, зборев со колега, овој вика мене ич не ми чуе, јас за 2 години ќе одам во пензија:o. Мислев максимум 55 има, он 62 да имал. Не ми е симпатија, само онака чудно ми дојде, како изглед вара. Сите дедовци околу мене, нема симпатија, јас за пензија ќе фантазирам:rofl:.

На јolene, Chantal, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.765
    Леле и јас имам таков колега сега на 7 јан му беше роденден и гледам полни 62, максимум 50 ќе му дадев ептен младолик изгледа .

Инаку Дани имав еден симпатија од градинката на големата.Убав и ептен секси, ретко гледам маж да е по мој вкус .Овој ми беше таков,секогаш дотеран со фризури, со порше доаѓаше ein Traummann.Си велевме здраво.Жена му исто ја знаев ама таа само многу збореше ама не беше мој вкус ,ама фина и не беше грда.Децата не му се веќе во градинка и лани овој период го гледам во една игротека.Ми рече здраво и го посматрав сериозно кај седи и со кој е,кога гледам со една друга жена одма ми одмиле.Така ми падна криво дека не се со жена му заедно што веќе не ми е симпатија:devil:.

На mal.ecka, јolene, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    36.387
    @Ava.84 Немам некоја поголема глупост сеуште. Последно снег кога имаше, дојде два саати порано на работа, и му викам што толку рано, и вика заради снегот не се знаело дали ќе стигне на време, и јас му викам ама во секој случај немаше два саати да ти требаат. (facepalm)

Кај мене таква е ситуацијата, подобро за симпатијата да пишувам отколку во На срце ми лежи и Самоубиство. :drunk:

Не знам дали да му дадам знак? Што велите вие? Уствари не знам ни каков знак ни како се дава знак. (facepalm)

На претходната работа шефот беше буквално со сите вработени што имаа работено тука, тој има 40 изгледа како 30 па и швалерките му беа околу 20-30 години.

Симпатијава мој имал 10 мачки. Денес дознав. Му кажувам на маж ми и вика дека се му било јасно. :rofl: Претходниот симпатија имаше куче, овој 10 мачки. :drunk:

Дури и цигари почнав да пушам за да се сретнеме. (facepalm) Не сум зависна, ама палам понекогаш, денес само еднаш на работа. Кутијата ја купив ден пред да почнам на работа.

Ве замислувам како превртувате со очите. :rofl:

На mal.ecka, Chantal, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    16.863
    Во поранешниот стан каде што живеевме газдата беше 55 години, изгледаше како 40 максимум. Ама човекот на пат околу светот 2 години беше, ќе да е од убав живот. Да се пофалам дека и мене ме вметнуваат во младоликите, у глобала сите мислат дека сум ученичка или 20 годишна. За симпатии не можам да зборам само жени има околу мене, ептен да се обрнам и на жени мерак да фрлам (fingers) .
    @gjoker4e си правете со маж ти муабет за симпатии? :wasntme:
    :D

На mal.ecka, Chantal, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.765
    Подобро е за симпатиите да збориш и скокај теми како самоубиство.

За знак немам совет оти гледаш антиталент сум:D.

Да не ме сфати некој погрешно ама немам никакви задни намери со симпатијата.Онака нешто да пишам оти све за деца пишувам па да сменам малку:angel:.

На mal.ecka, Dancewere, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  15. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.770
    Допаѓања:
    34.050
    Нормална близначка бременост имам еве се до сега уредно .
    Ја прашав бабицата она таму работи кажа дека е скроз нормална контрола.
    @Ava.84 изгледа се две моми :$.

@Yowannty
    Тоа што сум со близнаци незначи дека мора царски :D. Мојава матична ми кажа имам голема шанса за природно ниту спомна нешто за царски ниту ништо. Таа сама ми даде слобода дека ќе рљѓам природно.

Бидејќи сеуште немам испитано скриен шеќер , сега во фебруари ќе морамм да одам кажете ми што да избегнувам да јадам тоа утро . Навистина ми ее мака веќе со тоа да мора секоја 4 недела крв са ми земаат јас паничарка и ми скока притисокот од страв кога одамм таму.
    Инаку за 146/91 ми велат дека е скроз нормално за близначка бременоат јас супер функциомирам немамм мака а и бебињата си одговараат на неделата и со големина и со грамажа .

На mal.ecka, Ava.84, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.442
    Допаѓања:
    16.863
    Се изгласа денес законот за двојно државјанство?

На SanelaS и Chantal им се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.656
    Допаѓања:
    7.394
    Дај боже се супер да си тера(fingers). И после дома ќе си имате забава :D. Секоја чест, ти поскакувам се најдобро!
    Друго сакав да кажам. Очигледно сегде функционираат различно..штом имаш и бабица уште подобро.
    Таа бабицата што ми беше за Geburtsvorbereitung kurs се имаше природно породено со близнаци. Мислам дека не мора по секоја цена царски.
    Она исто рече дека епидурал си зела. Така да ако се е во ред и се правилно поставени, шо да не пробаш.
    За скриен шеќер, да ти биде релевантен тестот, треба да јадеш и пиеш сосем нормално како и предходно. Значи не треба да менуваш никава исхрана, освен нели што не треба да јадеш не знам колку беа саати пред тестот..
    За големиот прашуваш нели?
    Оти малиот што е со 50гр се прави на веќе јадено.

На mal.ecka, TutiFuti, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.964
    Допаѓања:
    177.914
    Самото тоа што е близначка бременост спаѓа во ризична, без разлика што е уредна. :)
    Иначе да, секако дека можеш природно да пробаш. Повеќето одат на царски.

Пред да испиташ скриен шеќер можеш да си јадеш, само да не е нешто солено како сирење на пример и да не е благо. Со лесно.

На mal.ecka, TutiFuti и Chantal им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.060
    Допаѓања:
    36.387
    И јас немам. :D Да имав и со претходниве ќе се швалерисував. :lol:

@Dancewere Штом напишам нешто тука значи маж ми знае веќе прв. За се зборуваме па така и за симпатии. :?:

Сега мачките ме мачат, не знам како ќе заспијам синоќа. Што е со германциве мачки кучиња што чуваат? Па ајде една да речеш, ама 10??? Како ли му изгледа станот. :bandit:

На mal.ecka, јolene, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    8.695
    Јас па симпатии само ликови од серии имам. Кај мм на работа има еден куп жени којзнае на колку им е симпатија|( :D.
    Џоки ова со мачкиве не ми звучи многу нормално, една, две па и три во ред све повеќе малце забегано ми е :D.

На јolene и Ava.84 им се допаѓа ова.