Ви направија ли тест за стрептокока?Тестот е брз како корона тестот и одма гледаат ако е стрептокока дават одма антибиотик,ама ако е негативен не е стрептокока нема потреба.
Што е тоа шуга па сега? Има една особа цело време ме напнува да се видиме. Сто пати и дадов до знаење дека не можам ама џабе. Кажувам де немам време, де ми се спие, де на работа сум… Дури неколку пати на врата ми ѕвонеше не отворив. На телефон секако на никого не кревам. А нормална девојка жена 36 години вработена убава се нормално ама според ова нешто сепак ме е ноемлни. Па и одмор кога ќе имам на забар ќе одам, немам време за кафиња и бош муабети.
Krätze е на германски. Луѓе ми треба ваш совет: имате ли барено нова работа ако имате само Fiktion Bescheinigung а новиот aufenthalt не ви е излезен? Ептен ми е страв да барам друга работа, секако ќе ми барат Aufenthaltstitel а јас го немам.
Јас преведував кај Горан Кузевски. Прво направив копии кај германски нотар па тие ги преведував и ги пратив кај што требаше.
Сакав да ве прашам дали сте патувале до сега со стар и нов пасош и Ауфентхалт што трае до 2026 но поради пасошот морам пренос да правам пишува ерсатз 2024 и чекам термин сега.. ?
Цццц, како се заштитивте? Нема ли некој протокол во овие ситуации, да ја затворат градинката, да дезинфицираат и тие деца што немат симптоми да си одат на градинка? Кај нас има 2 случаеви потврдени од доктор. Мојата е болна и не оди оваа недела.
Не направија тест. Докторката кажа дека наводно е вирусно. Не сум информирана доволно за таа област дали од око може да каже дали е вирусно или бактериско. Рекоа дека не треба антибиотик , а мене мислите ми се цело време дека така оставено може да дојде до сепса. Во голема паника сум.
Никако, на среќа. Ако е сомнително и со индикации прават тестот за стрептокока, ако проценат дека не треба не прават. Проценката е од око.
Кај нас до сега немаат погрешено ниту еднаш. Од око исто. Баш изгледа како во школо да оделе. Следи. Ако се влошува ќе се јавиш пак на педијатар. Давај ладно или топло како ти рекле, шетајте и луфтирај дома. И не отворај Гугл. Ќе приметиш ако стане полошо и ќе се јавиш пак. Ама ќе биде подобро.
Јас кога работев миниџоб за време на елтернцајт работев така, немав проблем. Кај нас поради преселба во друг град и преоптеретеност на ауслендерамт траеше процедурата за нов престој скоро година ипол па на секое продолжување на фиктион бешајнигунг морав копии да им праќам.
Еве и јас да ти одговорам. Искусен доктор од гледање познава, ниеднаш не згрешиле. Неискусен прави тест.
Утешете ме дека сите деца се такви, 1 недела на градинка 1 недела дома, се си мислам ќе не испадат од градинка да примат поредовно дете
Na gradinkata i lm.odgovara sto pomalku deca da idat, sekako site plakaat cela suma dali odele 1 den ili cel mesec