Не паничи, каква сепса. По симптоматика и преглед добар доктор не греши во проценка. Секако, ако ситуацијата не оди на подобро ќе одиш на доктор пак. Ќерка ми имаше Eiter во двете уши, страшни болки. Рекоа е вирусно и дадоа фора од 3 дена без атб само ибу. И не згрешија. Иначе и јас тогаш многу паничев и барав атб. Сите обиди за атб досега ми биле неуспешни. Муабетов, да знаев повеќе ќе бев доктор. Family Link, јас ја имам. Предобра е.
Леле што ти е? Тие едвај чекаат некое дете да не оди, какво бркање. Освен тоа, секое дете ја поминува таа фаза на вируси додека да стекне имунитет. Еве и син ми е дома со маген дарм.
Ај и тука да прашам. Менингокока Б вакциниравте? Знам сигурно оти и некој друг прашал до сега. Дај споделете што ве посоветуваа доктори. Фала
Obratno bea. C e redovna. B ne. Sega gledam ima Empfehlung od stiko. Ama ne im veruvam vekje nisto od corona navaka. Ti vakcinirashe?
Јас не вакцинирав, другарка вакцинираше ама многу лоша реакција имаше на вакцината малото.Овие вакцини се плаќаа, така?
Не вакцинирав ниедно со таа. Доброволна е. Доколку постои ризик процент за заболување ќе ја направат редовна. До тогаш не вакцинирам ништо плус надвор од редовен календар. Освен за крлеж. За тоа доброволно ги носам и двајцата. Иначе со сите што се консултирав овде никој не ја стави.
Да тие се. Читав и јас. Со парацетамол пред вакцината. За пари мислам дека некои каси враќаат. Ама ич не сум мудра што да правам.
Со ништо доброволно не сум вакцинирала. А инаку матичниве ко вакцинален пулт станаа, кој за шо, тие -да не сакаш вакцина за ова, за она. Сполајти. Мене ногата ме боли, не сум за вакцина. Тумач маркетинг ми е тумач.
Само редовни. Б не Таман работа доброволно да вакцинирам Се надевам дека и јас не мора да освежи ам вакцини Уште пред 5 години ми рекоа за таа што се освежувала на 10 години и се викам ок ќе направам термин ама нема шанси да се вакцинирам освен ако не мора И доброволните ги одложував кај децава, прво храброст собирав со месеци Симпатијата слободен ми е утре, не знам како ќе станам за на работа. Не ме гледа и тоа е знак дека и јас сум му симпатија нели? И кога ме гледа очите му светат. Тоа може кажав веќе дека го загледав други кога гледа да видам дали му светат и не му светат. И така си држиме растојание, ни јас го гледам ни тој мене, ни јас му зборувам ни тој мене, а со сите останати зборуваме нормално, и тоа е знак нели? Не смеам да му дадам знак или до знаење. Морам да се правам дека не ми е симпатија. Најинтересното и најнелогичното од се е што е тип кој никогаш не би го погледнала, од оние чудни германски типови, слаб низок, смеѓ, Гуштери ги викаме таквите, ама пак има нешто…
Моите по календар само се вакцинирани. само јас и ти ли сме на маки овие другиве nо симпатија nо cry. Леле и мене мојот не ми прави нешто муабет знак на што е дека ми се лути ли нешто.
Ме потсети на Габриел дека ми беше симпатија. И после едно интервју гледав со него и толку беше од симпатијата . Ни серијата не ја догледав после.
Јас почнав пред Н.Г да ја гледам серијата ептен шармантен ми е со тоа бемката на челото,ама еве немам време и мерак за серија.А зошто глуп ли е?
И јас сакав да ве прашам . Јас не ја вакцинирав и сега кога ги прима според мене сите нели со втора доза на ММР завршуваме или грешка сум ? Докторката и закажа термин за таа менингококата и само ми покажува некои графици колку проценти било , дека парите можат да се земат од АОК. Моја блика вакцинираше ништо не и вратија од АОК, но не ми е за парите не сакам да ја вакцинирам . И планирам да го откажам тој термин. Баш по групите на фб читам од мајки што воопшто не вакцинираат дека докторите имаат многу ќар од вакцина затоа и толку напнуваат. Јад симпатија немам, немам ни дека да најдам по цел ден дома .
Vakciniram samo zadolzitelno sto e po kalendar , drugoto seedno dali e besplatno ili so pari nemam interes.Simpatija nikakov.
На работа има бремена, пред некој ден ни соопшти, и донесоа кревет од фирмата за ако сака да подлегне или ако и се слоши па лежи. Ова немав видено до сега. Мислам баш супер изненадена сум позитивно
Здраво, имам проблем, па ме интересира да не има некој искуство. По грешка излеговме и изумивме дека не го зедовме клучот од стан, а мислам дека повеќе од двата што ги имаме нема па сме заклучени надвор од станот. Некое чаре? Ако е единствено бравар опција, да не знаете како се движат цените? Поздрав.
Бравар беше околу 70/80 евра кај нас, па не викнавме. Јас веќе имав поголемо искуство со заборавање клуч, па после неколку пати маж ми мораше да научи како да отвори брава со картичка. Има еден куп видеа на јт. Иначе и браварот така ќе ви отвори и за буквално 3 сек. работа, ќе ви земе многу пари.