Мојот и сабота работи петокот седеше дома ама сабота си отиде на работа и тоа повеќе остана да работи од што требало, ама ќе види денес што ќе направи ако не има слободни денови и ќе си користи од нив.
Мислам кога користи боледување треба во рок од 3 дена треба да се достави на работодавецот што во овој случај ви е касно. Ако има саати не е страшно и било кое работно место ако каже искрено зашто не бил нема зашто да му замерат и прават проблеми луѓе све се случува. За случај да притреба друг пат по можност веднаш на лекар за боловање.
Мислам дека и се јави кажа зошто не е на работ не сум сигурна бидрјќи не бев присвест многу многу. Како и да е фала ви на сите за одговорите.
Повеќе до пациентот мислам дека е. Јас на пример не знам да правам жални фаци. Отсечно кажувам што ми е и толку. Макар и била мртва болна не знам да правам гримаси. Токму поради тоа никогаш не добивам боледување. Изгледам баш како ништо да не ми е. Ама некои знаат ете така тажни очиња, гримасички и оп оцена во индекс )
Ај кажете ми односно пратете ми линкови од оградици за кревет, не можам да најдам на и беј. Ако знае некој..
Ладната вода се плаќа? На Nebenkostenabrechnung пишува Wasserversorgnung Niederschlagswasser Не знам дали е тоа ладната вода што тече од чешма? Еднаш една жена ми рече дека ладната вода не се плаќа, туку само топлата односно гасот.
Зошто не би се плаќала ладна вода, и во мк се плаќа. Топлата се плаќа поскапо од студената. Барем во мое село е така.
На јако ми стаса дека ќе има попусти. Вооглавном Германија попустите се како во Македонија, лажњак. Само бела техника и телефони има реално блек фрајдеј.
И јас истото го имам приметено...стварно безвеза. Денес дуглас имаше 20%, што е ништо бидејќи членовите секогаш имаат проценти. Во ц&а имав среќа се погодив таму кога лепеа нови етикети на голем дел од детската гардероба 50% попуст. А имаше добри работи. Исто и талиа адведскалендарите беа намалени а преубави. А играчки ...ништо. Ваљда знаат дека ради бижиќот секако че им се трошат. ХМ гледам сега има 20 % на цел асортиман наредните неколку часа
Тоа со парфемите е секогаш така. Кај Мулер видов некоја најава дека секој ден од 1ви Декември ќе има дил на денот. Јас на мојот за годинава му најдов малечки парфемчиња на оваа страна: https://www.kleiderkreisel.de/kleidung?search_text=parfums klein&search_id=409938644 И му ги направив како адвент календар. Бара многу време и течење очи али можеш да споиш нешто. Она што ме налути е што добив и отворени и користени, а пишуваше дека не се. Така им дадов и мајки и шајки и на продавачи и на администратори и на се. За жал на друго место мини парфеми не најдов. За играчки и накупив се од секаде за 12+. Има точно 24. Не верувам ни за облека попусти. Али за мене ќе ѕирнам во ејџ енд ем имав една блуза бендисано па може ќе ја добијам на попуст.
Јас се откажав годинава сама да состацувам пакетчиња оти 24×3 и добивам осип на тело од самата помисла. Во талиа едниот календар ептен око ме фати, има по една сакана мала книга во секое прозорче, за поголеми дечиња тоа. Ама барем сите 24 дена разни книги ќе читаме навечер. Го купив 12еу а вреди многу многу повеќе.
Мислам дека и во Лидл имаше сличен не знам на која фирма беше со книги ме бендиса одма. Имаш право, ова правењево сам е навистина убитачно. Месец дена потрошив само на тоа. Башка нервози.
Не знам за вас ама дека живеев Англија во споредба со тука катастрофа блек фрајдејот. Не знам и зошто се мачат Јас одев некст од сабајле реално попустите беа 70 посто односно џабе. Тоа беше исто ко во Америка овде нема ништо само резил си праат со 20 посто
Забпраив да кажам. На заландо се наогаат попусти јас вчера нарачував за маж гледам денес цените сменети среќа фатив синоке возот.
На заландо секој ден неделава има различни попусти вчера беше спортска опрема денес party утре нешто друго. На Амазон исто секој ден различни попусти и тоа е тоа. Јас на идеало пратам што мислам да купам па ми титка телефонот ј Кога има попуст некој што чекам
На заландо само бесплатната достава е попустот. Тоа користам од блеков низ Германија. Се знае попусти само кај америте, ова овде во Европа е резил. Боље пред купи поефтино е.