Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.955
    Допаѓања:
    177.783
    А кажете ми мора да сте таму да ги чекате додека вежбаат? Јас сум со малиов врзана ќе треба и него да го анимирам во меѓувреме.

Јас сакав на таеквондо да ја пратам и група и најдов и зборевме дека ќе оди, ама еве колку и да беше возбудена на почеток, нејќе веќе некое време. На балет сака. А балетов е 4 дена неделно и да сака да е на нешто друго нема да може. :|

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Не дозволуваат кај нас да се чека внатре. Се ствара многу гужва а и простор се нема. Иако секој за себе одлучува, ќе ти кажат, верувам и кај вас е така.
    И моиве имаа одено како помали на балет, им помина после меракот, иако големава сега пак спомнува, ама чекам година од карате да помине. Ама договор ако има ќе мора таа година да си плаќаш и сакале нејќеле да оди.
    Четири пати неделно е балетот?
    Аууу јас не би:tmi:

На Chantal и Yowannty им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.057
    Допаѓања:
    36.386
    Ние седевме внатре. Кога почна малиов беше бебе и цицаше ама имаше и други бебиња и помали деца внатре.
    Договор нема кај нас, отказ еден месец однапред. Има договор ама можеш месец однапред да откажеш, не е на година.
    Ако е четири пати неделно може да оди само еднаш.
    Јас најмногу се плашев како и со бебе плус.
    Запиши ја, па кога ќе и се здосади ќе ја запишеш на нешто друго.
    Мојава сега сака гимнастика. Секоја година нова желба. Додека да се пронајдат.
    А машките гледам сите на фудбал се запишани па не знам кои други опции постојат за машко? Фудбал, карате… Или курс за мрза од мал да го спремам лош за снаата да биде. :devil: :rofl: :rofl: :rofl:

На Chantal, Ava.84, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.955
    Допаѓања:
    177.783
    @danichap
    Ќе ми одговара да не морам да ја чекам, ради малиот што треба да е цело време со мене, а тој во никој случај нема да е тивка публика. :bandit:
    Мене на тел. ми рекоа 4 пати, маж ми таму беше му рекле 5 пати, ама всушност колку пати сакаш ти бираш како ќе одиш. Јас сум одела на балет и пробав да ја научам нешто, мојава тешко стапала отвара, може и да се деси да е скроз неталентирана, ама па ако и тргне и баш се пронајде, глупо ќе биде да не ја носам редовно. А рекреативно може да се оди и еднашка за забава. Добро е што се плаќа месечно 45 евра е, па ако не сака може да не продолжи во било кое време. Можеби за понатака постојат и подолги договори.

@gjoker4e па балет може и машко. :wasntme: Мојов исто со сестра му денса имам видеа да му покажувам кога ќе порасне. :D Може на крај тој ќе се пронајде поише од неа во балет. :D Иначе таеквондо, карате, музичко и кошарка. Ја поише кошарка би сакала него фудбал, ама еве ни ќерка ми не ме есапи за таеквондо, па кај ќе сака тој таму. :D

На Chantal, gjoker4e и danichap им се допаѓа ова.
  5. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    По колку плаќате на месец за карате или балерина?

6. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Кај мене идат три деца и плаќам 59еу месечно по дете. Цена за едно е 79еу.
    За балерина пред некоја година беше околу 50 еу, не знам актуелни цени.
    Јас на ракомет се мислам да запишам средната.

На Chantal и Neda997 им се допаѓа ова.
  7. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Стварно не е скапо, јас мислев 200-300е е(facepalm)

8. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Зависи до местото каде живееш. Делови од Германија се поскапи, делови поефтини, во поголеми градови има повеќе конкуренција и пониски цени, помали градчиња се повисоки. Околу 50-70 за било кој курс е отприлика.

На Chantal, Yowannty и Neda997 им се допаѓа ова.
  9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    33.762
    Кај нас за танц беше 2 хнеделно 30евра. За гешвиста беше поевтино, за мајки што сакаат да танцуваат 20 евра.

На Chantal, gjoker4e, Neda997 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    40.418
    Порано плаќавме 42 евра еднаш неделно балет. Во време од 14 ч. Ептен безвезе .
    Одеше неколку години таму .
    После одеше на гимнастика, 2 пати неделно во Verein. Годишно се плаќаше минимално 20 евра отприлика. После престана . Почна на хип хоп од 18 до 19 часот еднаш неделно . 13 евра .
    Машкото оди на фубал. Два лето неделно. Се плаќа годишно само нешто ситно. Има еднаш неделно турнир. Сабота или недела .
    Најмалото ќе го запишеме на фубал и него и ќе се простам со слободно време

На Chantal, gjoker4e, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.955
    Допаѓања:
    177.783
    За балет е 45 евра месечно, 55 за таеквондо, друго се немам распрашано. Не знам во кој град си, во големи градови како што спомна и Дани поевтини се сите курсеви.

На Chantal, danichap и Neda997 им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Кај мене во моментов две одат на логопед, големата и малата. До летово ќе тераат и после готово, не треба. За да не ни биде “досадно” ќе им текне нешто за замена гарант:worried:.
    Таман они опркнале, па малово ќе ме масира:tmi::D

На Chantal и MacenceEna им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    40.418
    @danichap нема крај додека не почнат сами да се развозуваат.
    Се тешам за 6 години големата ќе вози сама , па ќе го вози малото по термини :wasntme: спорт , другари , Мекдоналдс :rofl:

На Chantal, gjoker4e, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    5.824
    ima i plivanje ama kaj nas listite na cekanje se dolgi za toa

На Chantal и danichap им се допаѓа ова.
  15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    5.824
    Mi pobeluva kosata od gradinka iskreno.Ni zvonat ima tt ide maz mi go zema, go nosi doma meri 36.5 . Neznam dali po stoti pat da premolcam,ama kolku i da molcam za zabi me vlecat.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    40.418
    @SanelaS па можеш да кажеш дека немал тт. Ништо страшно .
    Кај нас не се случило вакво нешто
    Овде вчера и денес затворена градинката.

На малото му тече нос па арно што е дома . Бевме надвор а надвор ладно . Играше во песокот и гледам после смрди дома нешто . Гледам пантолоните измачкани. Мачките кај нас доаѓаат да какаат. Ставив да се пере тоа се ..зашто ќе исповратев.

Времето е ко есен, се мислам дека кај и да е ќе се стемни ..
    Ме тера само на спиење а големата ме тера да искочиме да пазариме облека

На mal.ecka, Ava.84, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    23.245
    Го сменивме матичниот доктор на ќерка ми. Сега имаме матична. Просто неможам да и се изнарадувам на оваа новата колку е посветена на децата, колку убаво објаснува и се понаша.
    Тој претходниот намќор, нити ми објаснуваше нешто, нити збореше, и плус не ми кажа дека детето нема примено ревакцини, нити термин ми нема дадено за тие. Али муж е тоа, шта чеш. :D

На mal.ecka, Chantal и Neda997 им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    И моиве се на листа на чекање за пливање, тешко на ред да дојдеме:(.
    Да се постопли малку па во двор :rofl:.
    @SanelaS наредно одење јас со топломерот во раце би била, на лице место да мерам. Може се заморила, трчала, и брзо побрзо они се јавуваат. Во секој случај веднаш би кажала дека нема тт инаку непотребно 24часа дома ќе треба да седи.

Мене од писмениве на децава коса ми побеле. Секоја недела пробе пробе пробе. Само пола година на школо а колку домашни имаат и колку писмени :@

На mal.ecka, Chantal и Neda997 им се допаѓа ова.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    40.418
    За пливање е тешко да се добие место . Секаде има листа на чекање . Во 3 одделение се почнува со пливање во школо . Кај вториот тек сега во 4 почнуваат од второ полугодие. На нас ни стигна писмо од школо дека големата не е сигурна во вода и ни предлагаат да земеме часови за пливање . Уште пливање ни фали во неделата и комотно можам да си ставам табла на кола дека сум таксист .
    Второто почнува да игра во две лиги од фудбал значи 3 пати неделно фудбал плус турнир сабота . Големата имсше до сега и гарде проба од карневал . девојчињата почнуваат порано во пубертет и искрено што слушам од големата како се понашаат другарките си мислам родителите треба сега да го стегнат децава, зашто после ќе биде касно. Многу им се дава дозвола за се .. па не знаат што се глупости да направат

На Ava.84, Chantal и Neda997 им се допаѓа ова.
  20. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Близу нас е главната автобуска постојка и школите, буквално кога ги гледам децата т.е женските од по 12 години ми доаѓа да:puke: или не им обраќаат внимание родителите а и со тоа не гледаат во какви миничи и ц*ицлите на изволте, или пак се пресоблелуваат пред да одат на школо.
    Не се правам стара баба, едноставно сметам дека деца од 12, 13 години не ги личи, а башка па и цигариња што пушаат, Боже ме сачувај од такви шокови и јас сум мајка на женско дете.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.