Девојки ми треба совет во врска со повраток на данок, што би препорачале? Дечко ми минатата година некои 7-8 месеци работеше таму, поради сплет на околности мораше да се врати Македонија. Сега не знам дали има некој начин да средиме од тука, таму не ни остана некој на кој би можеле да сметаме да среди, дали преку некои од бератерите што ги препорачуваат на ФБ, некои ми споменаа дека нешто може преку УЈП (што ми нема баш и смисла).
Онлајн преку апликација пробајте. Има повеќе, ние такс фикс ја користиме. Пополнувате се и ви пресметува одма, потоа на вас е дали ќе продолжите со процесот до крај.
Ќе чекаш додека ти дадат термин за да ја смениш ауфентал картичката со новиот пасош. Лани мене околу 2м ми требаше од нов пасош со термин за картичка и добивање на нова ауфентхал картичка
Македонскиот поим малку ме брка ама ако мислиш на вински оцет се вика weinessig или ако сакаш есенција се вика essigesenz . Двете ги има во секој маркет кај што се зејтините .Balsamico e исто.Инаку essigesenz го имаш и во дм и росман каде што се средствата за чистење.
Не, мислев на една прашкаста форма.. Ја користат за фарбање јајца, се прави лушпата како да е јајцето со кристали. Во Македонија купував од аптека по нарачка, па после и кристали ако начекав по маркети, овде не знам дали смеам уствари да побарам во аптека такво нешто и како се вика.
@felisitas за ова зборев,кога мислев да се ценкаш за цената. Има и коментари од под видеота како луѓето 20% имаат на цена спуштено.
Јас баш се разочарав. Значи конечно најдов куќа со локација што ми одговара, пространа со се што сакам и не добив ни прилика да ја видам. Добив меил das Haus wurde leiser reserviert und bald verkauft. Што значи тоа тивко во случајот? Со денови ми е криво..
Помислив и јас на тоа ама со оглед на тоа што воопшто немаше термини за гледање. Јас се јавив следниот ден како беше објавена ми кажаа од која дата ќе може да се гледа зашто маклерот на одмор бил. И од првиот ден кога се врати тој ја тргнаа рекламата и тој меил го добив. Онака си помислив дека на некој начин приватна продажба е или што би рекле "со врски". Цената не беше ни 200 000. Се надевам на повеќе среќа понатака.
Дали е задолжително да се пополни оваа од страна на работодавач за запишување во OGS @gjoker4e @danichap
И кај нас побараа потврда од работодавец. Поради приоретизирање доколку има повеќе пријавени од места на располагање.
Ти благодарам денес треба да се достават документите Но вчера го добија оваа дополнително па ке прашам ако не е проблем да го доставам оваа од работодавачот потоа
И тоа што викаш. Можно е. Ама за таа цена, куќа, стварно, па и убава и убава локација, кажи кај е . Да не им понудил некој од старт повеќе и толку, се завршила работа. За тие пари ни гарсоњера не можам да најдам во Штутгарт. Ние друштво по се изгледа ќе му кажеме чао на Штутги и ќе одиме на југ, во уште поскапата покраина. Се надевам насокоро на наше, или па и државата ќе ја смениме. Трето нема.
Ovde kupuvanjeto stan/kuka ne e voopsto lesno. Isto kako za iznsjmuvanje ima golem interes i za kupuvanje.Pa taka za eden stan moze da se prijavat i nad 100 zaintersirani. Nie pominavme dosta stanovi nekade ne dobivme ni termin da gi vidime, nekade odevmw pa bevme vo potesen izzbor, nekade duri presudno bese sto ne sme Germanci pa ete tie nesakale na stranci da go prodavaat itn.Za na kraj stanot sto go kupivme bevme prvi sto go gledavme, ni se zasviga i odma rekovme deka go sakame od istiot moment maklerot go trgna i go rezerviravme. Mora da imate spremano kako edno pismo koi ste i sto sakate da izrazite interes, platni listi spremano, Schufa, kako i bonitet od Bankata pa koga ke projavuvate interes da imate pogolema prednost pri kupuvanjeto. So sreka