Во школово бараат секој ден да им ѕвониш. И да знаеш дека цела недела нема да оди во школо ти мора да им се јавуваш. Убав ден денес. Сакам кога е топло. Децава денес прв пат сами отидоа во школо. Најубаво да си испазарам. На раат сум кога одам сама. Кога и да одам со маж ми го слушам тоа неговото - Ајде побрзај. Не туку гледај по рафтови.
Зависи каде и како ние на почетокот добивме ливче со правилник како кога е болно детето прв ден и последен ден пред распуст не прифаќаат оправдување ниту од лекар пример два три дена пред раапуст ок ќе прифатат но ден пред и потоа не и 60€ по ден е казна за оние кои не пријавиле дека детето нема да оди во школо тие денови.
На нас ни кажаа дека не смееме да ги изнесуваме децата надвор од државата за време на настава. А за време на распуст (август не) само со дозвола од директорката. И да им приложиме доказ зошто заминуваме. Претпоставувам дека и во другите училишта е така.
Точно е тоа е скороо секаде дури е настава и да е болно несмееш да патуваш само за време на распуст и пример сега кај нас 23.03.24 почнува распуст тек после 11 часот смее да ја напушти државата јас бар за тоа викам имаат ред тука доле е хаос кога сакаш вадиш дете за да патуваш некаде.
Јас павличева по секоја цена гледам да избегнам ради прелошиот состав и голем процент на нафтени деривати. Од почеток сум со што е можно поприродно. И сега ми е мака што користам медицинска од типот на биодерма ама во прв момент пролетва ги враќам на природно. Има некоја во Франкфурт? Освен ЗОО што да се посети а да биде интересно за деца? И дали имате предлог за ресторанче некое деца френдли?
Па искрено попрво би Павловичева отколку сега шемава со кортико. А сите парафински што ги пробавме од доктор што ги даде. Санакутанот и тој мислам парафин имаше. Си зеле делот сите. Се знае најубаво е без ништо..ама тоа е. Секој со својата мака. На веледа белата ја имаш ли пробано?
Не ја користам ја секојдневно павловичевата, само во овој случај. Мора некогаш да се избере помало зло. И кортикото исто за инхалации кога е ептен лошо. Инаку јас ќе порачам сега од iherb има цела колекција за деца со такви проблеми купки, путер за тело. https://de.iherb.com/pr/aveeno-baby...5swwu2Hf8zRNHZ2o-kRoCtygQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Моето од време на време има така. Не е стално и не знам зошто се појавува. Пример една година немаше ништо сега пак. Ова ми препорачаа па ќе пробам и ќе видам како е.
Не сум у Ффм близу него сум Офф ако не сте биле во Палменгартен исто може да се отиде. кафана сакаш наша храна или ? Wie zuhause Nasa kafana Resturant Grill & Chill.
Веледа нема што немам пробано, на оваа колекција мислиш? Мирисот на кремата за тело не можам да и го поднесам. Децава ко бајати мекици претходно пржени во стар зејтин мирисаа. Ама да, се имам пробано на Веледа. Веледа ми е секогаш прв избор. И секогаш терам со природно прво дур може. Кога имаш проблем и кога е нужно зло секако ќе користиш и кортико, ама кортико ти е пак по шема доктор ти одредува и доктор следи. Мене кортико не ме плаши толку колку што некогаш морам сама на своја рака да се снаоѓам. Палменгартен ја гледам последниве 2 одења ама пак во зоолошка завршуваме. Мислам дека видов дека има и аквариум бил некој да сподели искуство? Супер за местава, одма правам скрин шот. А да споделите за Хановер исто нешто? За посета со деца и места за јадење. Одамна се спремаме за таму да прошетаме.
Здраво мајки. Ми треба информација од вашето искуство. Ќерка ми почна со градинка во август тогаш беше под 2 години. Од 1 март почна во градинка нова група . Поточно ги поделија децата демек на помали од 2 години и наводно другата група од 2 до 4. Керка ми сега е 2 години и 4 месеци другите сите што останаа во групата на ќерка ми се над 3 години. Дали тоа е нормална процедура дали е таа вообичаена трансакција бидејќи јас очекував да остане во таа група до следниот август или барем да остане во група со дечињата под 3 години .
Па и кај нас до денес мислев дека е така , но на нашите прашања зошто е во таа група со над 3 години ни рекоа деемек таа ќе била група од 2 до 4. Повеќе прашања ми се мотаат во глава
Кај нас е од 2-6/7години.Секоја градинка или покраина е различна. Ние лани пишавме до директорката ослободување на два дена по распусот 4 месеци унапред.Одговор правиме исклучок еј за два дена. Оваа година на првото родителско ако сакате пред распуст по распуст одобрување од директорката мота да потражеше .Лани имавме случај се добро испадна.Ме исклевети на првачињата.
@Yowannty Јас лично не знам, но знам од лица кои минатиот месец земаа патен лист, директно треба да се обратите во амбасада, и истиот ден ви го издаваат документот. За паркинг мислам дека е јавен паркин во близна (која е цената не знам).
Се извинувам тотално неповикана што се јавувам, згора на тоа и без деца, ама сакав да се надоврзам дека Палменгартен е едно од најубавите места кои некогаш сум ги посетила, само што е огромно и дефинитивно не може да се прошета и види цело во еден ден, особено не со мали дечиња. А и уште еден предлог, доколку сте со автомобил и имате можност малку да се провозите, на помалку од 30 мин. од Франкфурт (кај Кронберг) се наоѓа една приватна зоолошка, Опел-ЗОО, која мене лично ми е далеку поубава од франкфуртската. Има можност на влезот покрај билети да купите и морковчиња па да ги храните со нив животните, живеалиштата им се релативно "отворени за човечки пристап" па животните се научени да се близу луѓе и да бидат хранети, има и ресторан со поглед на зоолошката, општо е прекрасно средено - топла препорака, мислам дека и вам и на малите би ви било одлично
Ејјј супер. Petting zoo е подобра идеја од зоолошката секако. И претходно имам пишано за зоолошката, во поглед на тоа како е организирана многу ми се свиѓа ама кога и да сме биле нема баш многу животни… и најмногу време во аквариумот поминуваме и на шпилплац, а за шпилплац не ми се тепаат 2 саати во правец. Ова со отворената зоолошка ќе им се свиѓа сигурно. Одма ќе гуглам времето какво ќе биде следен викенд. Палменгартен ќе остане за некое следно доаѓање.