Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.925
    Допаѓања:
    177.489
    Дали децата ви зборат на дијалект?
    Дали тоа понатака може да смета за школо?
    Мојава уште не прозборена асално на германски веќе ми увалува некои дијалектни зборчиња и многу се нервирам. Леле кога ќе ја слушнам ниииииииии ]:)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Ние дека всело овде и немам слушнато хохдојч :rofl:
    Школо,учители се селани и со дијалектот нивни се служат само :lol:

На Yowannty и Chantal им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Мојта збори мк со акцент;(.

На Yowannty, Mari* и Chantal им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    40.219
    Бев денес со биро за странци да поднесам за промена на дозволата за престој поради промена на пасош . Имаше обезбедување :wasntme: последен пат бев пред 9 години и од тогаш немав стапнато таму .
    Сликата не ми беше актуелна, ми вика таа да не те навредам ама не личите веќе како на сликава .:wasntme: морав да се сликам од поново . Да се враќам и пак да чекам , среќа завршив брзо и сега за подигање тек во април .

На felisitas, Yowannty, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Уште немам отидено(facepalm). И јас да земам да се сликам на ново, со старите слики да не помислувам да им се подвалувам:bandit:

6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    Se zavisi individualno kolku plaka kirija, dali e pusac itn. Ne e nesto golema plata ama ako go pravi *esapot* okolu 500 evra moze i da stavi nastrana.

На referentka, Gosh, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  7. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    40.219
    Сликај се со време .
    Да не те вратат по нова слика ко мене :$

На Mari* и danichap им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Ние секогаш одиме со нова слика. Може мора нова слика, а на шала рекол за изгледот. Дека нели актуелната слика не треба да е постара од 6 месеци.

Јас каква сум на новиов пасош, кога ќе имам време ќе го изгубам и ќе одам нов да вадам со нова поубава слика.

На Chantal, Mari* и Ava.84 им се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Има ли уште некој кој чека дали добиле место за во градинка, крипе?
    Пријавувањето беше онлајн, требаше барем три градинки да наброиме, каде сакаме. Сега чекам…со надеж месецов да не известат.

10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Јас исто одам се со нова слика.Wow 9 години па тоа е разлика пред 9год сум била 10 години дете сега на 19 сум права девојка(hollest):emo:.

Туку симпатијата решив да го игнорирам веќе и еве ти го денес во 8:15 ми тропа на врата и дирек кон мене.Ќе паднев од столот:whew:.Кога запна да ми прави муабет леле мене пак едно срам ми е да му зборам .Се што ме праша знае ама сака да види што ќе кажам .Ама мојот мозок заспан споро реагира|-).Што и викам на кол пред првото кафе ма не ми ни збори уште спијам не знам како се викам ,а не стручни прашања на дојч да одговарам.Плус па и он да ме прашува ,а успат и да ми се смее толку -умрев.Умрох не ме тражете у нареден месец.Може од другиот месец ќе воскреснам пак:rofl:.Цццц тешко било да имаш симпатија:sweat:.

На fairy88, јolene, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Немате ли место ради гешвиста?

На danichap и Chantal им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Испаѓа од градинката најмалата. За од септември, кога аплицирав за малиот, она е веќе прваче.
    Ќе имам прваче, второ и третоооделенец:worried:.

На Mari* и Ava.84 им се допаѓа ова.
  13. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Ние поднесовме пред 5 месеци некаде, само што се роди бебо.
    Уште си чекаме да не викнат на разговор :?:

На Mari* и danichap им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    И кај нас може година унапред за наредната. Односно од септември 2023 до јануар 2024 е приемот за од септември 2024. Лани, септември, аплицирав за овој септември, па ќе видиме.

На Mari* и SiMpAtIcNaTa им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    А нели можеш да разговараш со директорката на градинката да ви чува место.
    Онлајн барање градинка не знам што е ние овде по старовремски начин сме:D.

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Мене фигарото ми пукна па купив сега од россман 14,99 со 10% попуст и гледам внатре има две едно потенко едно подебело.
    Три дена дома и чувствувам како да отупев. Едвај чекам утре на работа да стигнам.
    13 дена го немам видено симпатијата па уште од сега под стрес сум, што да му речам, како да му речам, па видеа гледав од сабајле како да кажеш wie geht es dir поубаво и одбрав како да му речам ама заборавив веќе :drunk: па дали и да му речам.
    Не можам да се одлучам дали дали да бидам блиска или далечна. Неколку дена сум блиска после го игнорирам недела две.
    Па си велам еднаш се живее дај му знак секако и без знак и со нема ништо да бидне. Или сепак ќе. :tmi: Нема ни прва ни последна со швалер да бидам :?:

Од старата работа имам еден симпатија ама никако да го сретнам као случајно ]:)

А поновиот отказ дал до крај април ќе работел. Само мини џоб е, од понеделник до петок на фарма работел, недела готвел. На мм му викам може романтичен е ќе пиеме некаде покрај коњи романтика :rofl: :rofl: :rofl:

На Katie90, Mari*, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Звиси од киријата, али чим е со цимер до 500 евра му одат.

Карта за превоз 50 евра, телевизија 18 евра, мобилен ја иам 10 евра бесплатно кон сите и 6 гига интернет, најевтино, интернет и струја ако не се му се у станот, околу 50 евра месечно заедно... Јадење обезбедено.
    Значи му остануваат 800 евра минимум. Кај е тоа премалку?

И плус ако смее миниџоб да работи, ете ти ги уште 500 евра.
    Така да сосем у реду за почеток.

Последна измена: 12 март 2024
    На mKdevojce, referentka, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Трај Џоки јас така викам ќе идам и ќе му кажам хај ... носеш ли ни некој поклон од саемот?Па после ќе му кажам мислам на сметките .Одам и место на него хај на другиот колега хај му викам ,одам кај него и директ сметките да не ги изгубеш да ни ги даеш:headbang:.Дури и бите забравам да кажам.Збркам се цела:rofl:.
    Ама денеска и он се е збркал оти на место на колешката да и донесе тоа што му потражила на мене ми донесе и пази испазил време да не е шефицата таму знаеше дека во 9ч ќе дојде(он се знае) за да не му одговоре на прашањата пак јел ми е нели прснал асистентин :D. Плус и др кол ја нема и она е зборлеста,младата е бетер од мене срамежлива.Бреј цел филм си направив^_^.

Јас на одмор од четврток да виде како ми беше на мене онаа недела:rofl:.Сигурно нема ни да примете |(.

Туку Џоки на инста има толку видеа дека германците не се пуштат така да дала знак или не пак нема ништо да биде:rofl:.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    И мм така вика, дека што и да правам ништо нема да смени. :rofl:
    Двајцата Германци се на новава. На старата тој е идеален ама долга приказна е тој. Јас додека сфатив дека ми го фрлил меракот отказ дадов. :mm: Ама никогаш не е касно. :tmi:

20. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Градинката каде беа момите не ми е прв избор, за таму мора со кола, преку глава ми е таксист да бидам( не дека нема пак да развозувам нон стоп, ама барем да се поштедам од ова). Преку една улица има една градинка каде би можело пешки. Во вторава сакам јас, тоа е проблемот. Градот одлучува во која од трите, до градот аплицираме.