Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.253
    Мене друго ми е прашањето. Ако го пропуштам рокот сега да ја пријавам, нели немам адреса. Значи ли ова дека нема да добијам место се дури до нареден септември :worried:.
    Стигнува ли нешто по пошта? Ако е само он лине, тогаш да ја пријавам на некоја адреса кај бараме стан, па после да коригираме адреса?:tmi:. Мислам ќе полуди и она дома уште година ипол со мене само.

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    23.061
    image_grande.jpg Има ли некоја шо направила microblading или ombre powder brows тука во Германија? Ме интерисира како ги прават, колку време траат и колку пари се?

Ми се смачи веќе секој ден да ги цртам веѓите, размислувам за тие две варијанти погоре шо ги пишав.
    Или вие што би ми препорачале за нешто такво како на сликата

Последна измена: 12 март 2024
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Кај нас нема рокови. Од јануари до декември се пријавува, од јануари до декември се почнува. Првото почна на 1ви мај, второво на 1ви декември.
    Ако имате определено место на кое што барате стан тогаш пиши адреса од таму, Универзумот баш тој стан ќе ви го додели. :D
    За нашиов стан мм викаше дека никогаш немало да се исселат од тука тие што живееја. 8)
    Од 20 паркинг места ние сакавме еден само и викаме ајде да видиме како Универзумот ќе ни го додели. :D И баш тој го имаме.
    Универзуму, да видиме утре симпатијата како ќе ми се пушта. :rofl: (facepalm) :l:

На Mari*, Ava.84, SanelaS и 2 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Колку што знам стасува по пошта, плус во рок од две недели треба да дадеме одговор и да стапиме во контакт со нив.
    Крипе се помалку места, потешко е. Во пријавата стоеше дека приоритет имаат самохрани кои работат или двајцата родители да се во работен однос. Морав да штиклирам дека ќе приложиме потврда од работодавец дека сме во работен однос и двајцата. Претпоставувам ќе бараат да ги доставам во наредната фаза.

На Mari* и јolene им се допаѓа ова.
  5. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.253
    Ја пријавивме со штутгартска адреса можеше и наведовме дека се планира умцуг. Избравме градинка со приоритет која ќе ни е.
    Реално нека ја има во систем. Она ќе е секако на листа на чекање, ама подобро вака отколку да ја пријавам после три месеци. Кога ќе најдам работа, ќе се јавам да попритискам малку.
    Затоа и си мислев ако не крипе, тагесмутер/фатер. Мора да се здружува од годинка натака, ќе полудиме и двете вака.

На Mari*, viol и danichap им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Добро си направила, нека биде на листа. Јас сум во мало градче, тука се е покомплицирано:tmi:.
    Во големите места сигурно е и поедноставно и пофлексибилно.

На Mari* и јolene им се допаѓа ова.
  7. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.253
    И да знаеш дека ова со универзумот има врска. Почнав веќе да верувам :rofl:.
    Нели барав филџани за кафе. И никако не купив. На крајот некој имаше оставено кај нас пред зграда, нови уште во кутија, баш со големина ко што сакав. И ај де.
    А тоа што најде он работа во Минхен, а ја пред некој месец спомнав дека сакам натака. Е сега и стан ќе си посакам, а градинка одбрав :tmi:.
    Еј Џоки дај да мантраме за лото. А? Батали симпатии :cash::cash::cash:

На Biljarkata, mal.ecka, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  8. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    После толку долг престој не те следува неограничен? И услови за државјанство мислам дека имаш.

9. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Џоки јас ќе воскреснам само да видам како реагирал денеска универзумот:party:.
    dahliabunni-popcorn.gif

На Chantal, Mari* и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    За лото не се мантра. Не за џабе и психолог или психијатар се добивало бесплатно со добивката тука. Викаат ѓаволска работа па верувам. Јас 1000 евра максимум би сакала на било која игра на среќа.

Туку и прстен за левиот палец си купив од припримите за симпагијљтљ. :inlove:

На јolene, Mari* и Ava.84 им се допаѓа ова.
  11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Леле цајкани на пешачки ми застанаа па се прашувам да минам или не,возам ли соодветно ,да не ме блицнат,да се насмеам ли,абе пешки си игнорирај ги знаеш колку казни доби од нив(facepalm).

Јас со јавен на работа па немам шо да правам па пишувам тука:D.На времето кога патував по 1,5 ч стално во мајчините си пишував.Доволно совети давав,сега младите се си знаат,затоа само за симпатијата ќе си пишувам:$.Може па некој ќе ме спомне на крајот на годината во категорија најзаљубен член:angel:.Туку сваќа @SanelaS да пише некој "мрсен" детал за симпатијата:angel:.

Сеа ќе извадам жичените слушалки и сигурно сите ќе ме направат дино:rofl:.

На Mari*, SanelaS, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    40.219
    Неограничен престој имам од 2015. Сепак таа картичка има рок на важење , тоест се додека пасошот има важност важи картичката . Со промена на пасош поради истек на важноста , мора да се направи промена на картичката за да се завери новиот број на пасош. Значи 10 години има важност пасошот толку и картичката за престој .
    За менување на државјанство, не сум размислувала зашто немам некоја причина да менувам . Исти права имам како секој германец , освен право на гласање . Може понатаму во иднина да сменам мислење . Сега за сега останувам со македонски пасош. Во биро за странци треба да се појават тек за 10 години кога ќе сменам пасош.

Како вика овогодишната мис на Германија. Иранската.. јас сум мажена за германец , јас сум Германка (facepalm)

На Bozica1980, senjorita-v, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Е како вака исти права?Знаеш што ми рече една пред една недела сега кога АФД ќе дојдат сите ќе не депортираат, да сум си направила пасош ако сакам тука да останам:x.

На SummerGirl и Chantal им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    40.219
    Фала на инфо . Да се пакувам со време значи :wasntme:

На senjorita-v, Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Не се замарај, и со пасош ќе не депортираат... :D

На Mari*, Biljarkata, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Како се погоди муабетов додека нишкам детето на другарка ми која е на разговор за пасош, со истиот страв е да не ја вратат иначе словачки државјанин е

На SummerGirl и Ava.84 им се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Истото и го реков.Јас пасош и да имам корењата не ми се германски:).

На Mari*, Gosh, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    До трето колено ќе не депортирале сите... Се надевам само пасошите нема да ни ги одземат.. Пример можат некој црн печат да ни стават... (fingers)

На Mari*, Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.253
    Баш да видам кој ќе им врти економија после :rofl:.

Мене слободно може еве на некоја плажа да ме депортираат ич мака немам. Барем нема да морам 2000 евра за стан да давам :rock:
    А јас уште и на црно сум тука, картичката уште не сум ја средила :bandit:. Прва ќе ме вратат.:)

На Mari*, Ava.84 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    34.025
    Дали некоја мајка продава 4moms вакво како на сликата? Screenshot_20240313_105553_Chrome.jpg
    И дај кажете ми од каде земавте тетра пелени треба да купам и тоа некои убави штто се не мн лити вчера гледав во кик многу тенки :?:.