Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.251
    Od dm i Rossmann zemav. Ama vidi na kleinanzeigen moze da najdesh ubavi na staro ako sakash. Skapi bea so gi zedov, ubavi da, ama sega kako ligavcnja za jadenje gi koristam.
    Mozesh i celi paketi alista za pristojni ceni da najdesh. Kje se ispere, ispegla i gajle nema.

На Chantal и TutiFuti им се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Они ќе почнеле да работат, па и фулцајт, и втора смена, и викенди, па и за минималец... Лол.

И ја сум за на некоја плажа, нешо муи калиенте, не одбивам. Само нека ме преселат со се партали бесплатно. 8)

А тебе јадна без документи нема ни да те најдат, таму ќе си останеш. ;(
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

На senjorita-v, Mari*, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    34.025
    Алишта за почеток купив нешто ново здравје понатаму ќе видам сега за сега доволно е .
    Барам ваков 4moms на старо да земам не ми се даваат пари за два нови :D. Количка веќе најдов bugaboo donkey сабота ќе одиме да ја земеме .

На Mari*, Chantal и јolene им се допаѓа ова.
  4. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.251
    Викаш ќе се разработи "белото ѓубре" нивно :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Абе смешки какви муабети им слушав од нив на работа. Пази никакви квалификации нема, значи едвај реал или хаупшуле завршил, нема аусбилдунг, ама не сака да работи за 17 евра, малку му било. Демек за нето 2400 евра минимум :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:. По можност у канцеларија, а не знае основни вештини.
    Мејл кога треба да напише со конјуктив 2 форма, многу било, ќе го разбереле и со два збора :D.
    На 30 години,не бил мотивиран да прави нешто уште, се пронаоѓал. На 40 у криза бил.
    Се некој друг им е крив, дојденците им се криви, биг брадар ги гледал, теории на заговор, абе што уште не.
    Вакви муабети колку сакаш. Е мајке ми ќе ми недостасува работата стара, штета што не можам транфер значи.

А инаку ако може при депорирање и данокот да ми го вратат што сме го плаќале, друго не треба. На нивни трошок нормално :makeup:.

На Mari*, Ava.84 и Chantal им се допаѓа ова.
  5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    40.213
    14 години живеам овде , до сега не сум се осетила дискриминирана поради моето потекло . Моите деца се овде родени , татко германец. Се најнормално си тече .
    На работа исто , работам со секакви националности , германски , русинки , италијанки и сл . Сите се дружиме , без разлика на нација . Другарки приватно си имам германки.

Дискриминирани може да сме како фамилија со деца , со партнер што добро заработува . Со плаќање многу даноци. Тоа да .

На Mari*, danichap, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Сега сериозно зборев со колегата што си шетаме заедно на пауза, рече нема да гласал за Afd после сам ли ќе шетал:).
    Еден глас помалку јес и вие вака да праите:rock:.

На Mari*, Dancewere и Chantal им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.324
    Мм ги гласа Afd, он уствари да не сака нешто да ми каже:rofl::rofl::rofl:

На Mari*, Dancewere, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  8. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    После ќе останат украинците да вртат економија :P
    Инаку не верувам за депортација тоа е само желба на исфрустрирани поединци, кои би сакале да е така. А како реформа е можеби и потребна за одредена категорија, сите знаеме која.
    Јас пак едвај чекам за пасош. Има да му мафтам со него на маж ми пред нос :D:D:D

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    Nisto nedelava nokni rabotam , a toj e na boleduvanje. Poarno i sto ne na rabota kako od poplava se osekam da imam izlezeno. Preku den bolno dete, preku nok rabota nema takva sminka sto moze da me maskira.
    Ja mislam svaler Germanec najlesno moze da si najdam ako si kupak kuce, pa vo 5 saatot nasabajle da gi setame pa moze ke klikne od prva.

Ako ne deportiraat tie za tri dena ke ispocrkaat, nekako slabo baratat so vestini a bogami i so metlite pa ke se ugusat prvo od gubre.

На Mari*, gjoker4e, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Не знам Дани може си сонува човекот во Мк да си живеете:?::rofl: .

Исто јас не сум се осетила дискриминирано.Јас дури на кол им предлагам да си одам во др канцеларија сама да си работам,ама не ме пуштаат-досадно ќе им било.

Се враќаме од пауза со колегата и симпатијата пред вратата раскажува за жена му на колешка,мене така ме заинтересира што убаво си збореше за жена му што со насмевка го слушав:inlove:.Дури не сакав да влезам внатре,а што правела жена му ,пари трошела:rofl:.Беше сабајле пак кај нас и јас го зезав нешто ама ме изигнорира,па после кога дојде пак јас го изигнорирав.Така на игнор сме двајцата.

Туку универзуме што направи хојте со Џоки?@gjoker4e

На Mari*, gjoker4e, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Разочарана сум. :?: Не знам дали убаво ме погледна кога дојде или ми се причини ама после тоа не сум задоволна. Многу е љубезен, внимателен, и цело време без зборови се разбираме ама не знам дали е тоа добро или лошо. Со другите разговара, а ние без разговор. Без разговор да сфаќа и симпатија дека ми е добро ќе е. Ама неккао не сакам да сфаќам без да ми каже некој, ми треба вина ние поголемо. :drunk:

На Mari*, Chantal, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Tut mir sehr leid:hug:.

На Mari* и gjoker4e им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.335
    Од вечерва се враќам на поромантични типови, пуштив шпанска музика. Будала, трчајќи по ладни, испуштив некој кој вреди, врел, романтичен, внимателен, претпазлив.
    Посакајте ми среќа да се сретнеме пак, од 29ти ноември го немам видено. Може универзумот од беља ме штити што не укопчав на време и што никако да се сретнеме. Ајде ќе видиме. :D

На Mari*, felisitas, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    На kleinanzeigen видов имаше од 100-150€ продаваат ( ова во околина на Штутгарт што ми дава)

тетри јас имам од Primark и Ernsting's family , убави и меки се , и баш убави дизајни има да си одбериш , има и еднобојни ако сакаш .. исто и во Dm има мислам..

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  15. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    И бачата повежбај :P
    Кога сме кај германци еден на инстаграм ми излага на таа тема прави смешки ама јас па никогаш не сум налетала на стереотипни германци. Секогаш биле кул, љубезни... Мажи има доста привлечни физички а за жени не баш. Освен ако е некоја мешана. И ко да немаат женственост. Таков впечаток имам.
    Инаку сепак џокерче те поддржувам за врелите :rock:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.251
    Тема симпатии најактивна ни е. Женишта бе :makeup:.
    Вчера додека шетав мадам низ паркот, видов еден згоден цајкан шеташе со куче.
    Е и сакав да кажам, многу им се згодни полицајците бе. И жените полицајки. Алал.
    Еве некој полицаец за симпа може не е проблем. Само кај да го запознаам.
    И сега споредете ги со нашите цајкани :rofl:. Исти такви згодни и нашите се.

На SanelaS, Mari*, Dancewere и 3 други им се допаѓа ова.
  17. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    34.025
    Ние околина на Франкфурт ги наоѓам овие 4момс али скапи испод 200€ нема ;(.
    Тогаш за тетрите во петок утре ќе видам во Primark , фала ти :l::l:

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    5.797
    Aooo kaj gi najde policajcive slaba tocka mi se....Snazni mazista, steta sto kaj nas izumrea kriteriumite pa gledam samo metro i zilet nekoj cajkan.

На Chantal, Ava.84 и јolene им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.979
    Ајде лепотици, со и без симпатии- кој користел буржуа хелти микс, со што би можела да се замени? Ја имаше до скоро во Дм, сега аш:(.

20. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    7.251
    Пробај да ја нарачаш од негде Билко. Ако ти е погодена не експериментирај. Ај нијанса што нема да угодиш, ај текстура.
    Совет немам, оти само уште таа не ми е пробана. И ниедна угодена не ми е. Пробувам еднаш и после стојат и така ги фрлам после година дена. Џабе пари си давам.

На Chantal и Biljarkata им се допаѓа ова.