Јас сум 154. За второво ништо немам купено. Ќе му раскинам на симпатијата. 39 години наполнил од 1ви до 10ти март таинствен нз кога точно му е роденден, јас му викам јас 29 имам Вика на една колешка што има 28 дека многу бил љубезен и се правел за неа, а таа не му давала ништо за возврат. А викам готово. А таа е негов тип, и таа мачки има, и металци ли се не знам што се не ми е јасно, овој тетоважи има со костури и цвеќиња. Баш му ги загледав денес подобро и цвеќе и вилица од костур видов. Двете раце му се цели со тетоважи па нз што се има, треба секој ден по малку да гледам.
Шо се разбира муж у намештај Мене комодата под тоа ми беше многу попрактична, наредени таму триста чуда и све спастрено. Е зависи и кај ќе капите, ако е за во купатило попрактично е, ние разнесувавме вода по соби, појма немам зошто - ваљда дека собите се потопли од купатилото Кој да памти, одамна било - детето ми е скоро колку Џоки високо
Моето прво доле кога бев на маса си го бањав немав услови за сталаци и триста чуда, овде видов деннеска нормаллни корита со сталаци они поголеми од кадата така да ќе аи купам кадичка пластика и ќее си ја ставам врз икеината комода иначе нема спас .
Само рачунај-комодите од Икеа се од пресуван картон, барем повеќето од нив. Затоа реков комода Јиск.Или таа од Икеа облепи ја со фолија, пошто стварно лошо поднесуваат вода.
Јас имам слично вакво од ебау го купив многу корисна работа уште го користиме 2 год е малата. Gerade entdeckt bei Shop Apotheke https://www.shop-apotheke.com/baby/upm3WKWRH/babykajo-7-set-baby-badewanne-mit-gestell-sitz-abfluss-toepfchen-hocker-toilettentrainer.htm
На мене не ми се верува што работат тие од Landesamt. Имам поднесено од декември месец за нов Aufenthaltstitel, ми стигна е-пинот, бев да закажам термин за подигање и не ме примат странки, сама била колешките на одмор и кранк и ми вика пробај телефонски да закажеш, а јас веќе таму, или е маил да пишам. Напишав 2 меила, секој ден звонам на телефон шанси нема да ги добиеш. Чаре?
Нема онлајн страна за закажување термин. Кај нас така е. За кажуваш онлајн термин. Термин има за ден два. Некаде така е, термин се закажува по телефон, некаде маил. Правила. Мора да ги следиме. На телефон треба да одвоиш време и да чекаш и да ѕвониш во работно време. Ако работат од 9 до 12 на пример ѕвониш во 11 Јас до сега сум немала никаков проблем со ништо во Германијава, се било коректно. На времето грицкав сончоглед додека чекав на линија па кога ќе ми кренеа ми залегнуваше и кашлав па тие чекаа. Сега се научив да чекам без да јадам нешто.
Леле термин за ден два во биро за странци кај нас е потешко од 7мица на лото да ти се падне. Сега ги проверив термините ако сега закажеш термин, терминот ќе го начекаш таму негде на крајот на август… на 28 август! @Neda997 ако има на интернет броеви на захбеарбајтер или на некоја сметка или документ ако имаш па на нив да стои број и таму да пробаш. Јас секогаш полесно успевам да ја добијам жената што е надлежна за нас а не глвната линија на бирото.
Се напив листерине по грешка не знам кај ми беше паметот пишува на него ако се голтне да се побара лекарска помош ама сеуште ништо не ми е ќе почекам ако нешто ќе ѕвонам 112 ама до толку ли е опасно одма го истурив цело Имам и одол мед или како и да се вика ама сега викам ај пак од ова еднаш и беља Грлото ме пече и желудникот како од страв да ме пече
Не се секири, ништо не ти е, јас колку иам голтано од тоа па ете жива сум, здрава, и паметот уште ми стои
Оти било соодветно за чистење купатило и го истурив на кадата. За плакнење уста најдобро било кокосово масло. И баш сега таков инстаграм риил ми излегува за listerine дека е за чистење купатило, дека е многу јако за плакнење уста и многу штетно. И после ај речи дека и телефоните немаат очи и уши. Да отворам фб сега и таму listerine ќе ми излезе. Ај да видиме. Отидов на фб