Дали ако по истечените 90 дена во Германија … ако сменам држава пример Швајцарија/Италија можам да седам нови 90 дена таму?
Фала на одговорот . Доколку изберам држава што не е во Еу . Пример Косово ? Би можела да одам ? или немам право на абсолутен излез од мк??
Немаш право на престој во ЕУ/ееа држава. Можеш да одиш во Албанија, Србија, Косово, Црна гора Турција, цела Азија и Африка кајшто не ти треба виза.
Здраво, ми треба некој да ми сподели искуство во врска со добивање работна дозвола и повлекување на семејство. Ние сме со македонски пасоши,немаме европски. Која е процедурата откако јас ќе најдам работа т.е. откако ќе ми испарат договор за работа? Поднесувам за работна виза и чекам да ми одобрат, претпоставувам. И после? После колку време би имале право да дојдат мм и детето? Дали имам некоја гаранција дека ќе ни дадат семејна виза? Ако има некој кој отишол на ист начин, молам да ми пише во пп.
Кога ќе се појави сонце се појавуваат и сите девојки/ жени што зимата во теретана ја поминале. Мислам браво за нив ама јас цела кутија сладолед смачкав што немам тело како нивното. Порано па никој немаше такво тело ама сега сите се како на инстаграм.
Кај големата оперираа полипи, кратеа крајници и резови во ушите. Со еден зафат трите работи. Одкако се разбуди поседовме пола час, час, и не пуштија дома. Супер помина.
Postoperativno posebni merki , kolku vreme.doma e potrebno da sedi ako se sekavas kako bilo da i kaj moeto rezovi vo usite
Сега скоро нели оперивавме, не Герм ама постоперативно кај нас 1 недела изолација беше, потоа преглед кај HNO и почна во градинка. Од наше искуство, преубаво помина, ни болка осети, ни траума од целиот процес.
Ни рекоа ако има болки, крварење или нешто невообичаено веднаш да одиме на итна. Немаше ништо од тоа. Беше прилично фит, искрено не се сеќавам дали или колку денови требаше дома да седи. Важно супер помина, рутински зафат.
Западен балкан. Дали има можност, доколку успееме да отидеме, маж ми да остане да си работи remote во македонскава фирма додека да најде работа по струка таму? Зошто вака од тука уште на почеток го одбиваат каде и да аплицира, можеби кога би имал барем тамошна дреса на живеење полесно би било, штознам