Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    8.023
    E ako de kazi si ti,jas sakam da setam,sakam koga mi davaat soveti:*

На Chantal, TutiFuti и Yowannty им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.301
    Сите три предлози се топ, ама и мене Копенхаген најубав ми беше :inlove:.

На Chantal, TutiFuti, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Што ова сте се рашетале, одите таму во шуми и маркети тоа ви е животот во странство ништо друго- рече еднаш Косми:rofl:.

На MacenceEna, potatoface, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    23.043
    Добро е и тоа, доле во Мк немавме пари ни за до маркет :rofl:

На potatoface, Chantal, јolene и 5 други им се допаѓа ова.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    5.789
    Da na eden den, nemam odeno so godini ama sega prilagodeno za poseti so dete. Potoa eden den Essen i eden den nekoj drug grad , malku turbo ama otprilika taka nekako sum vo plan da vidam.

На Chantal, TutiFuti, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Zfer

Zfer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    42
    Zdravo na site

dali nekoj ima koj zivee vo okolinata na aerodrom Berlin ( Wildau ili Brandeburg)?
    ~Ako zivee da spodeli mislenje za zivotot tamu ke ve molam :))

Inaku, na strana od toa, mi treba vase mislenje za toa kolku cekavte za spojuvanje na semejstvo?
    ~Soprugot dobi termin za visa i go predade pasosot vo ambasada, pa go cekame pozitivniot ishod za da zamine

Kolku vreme vi trebase za da se spoi semejstvoto, nekoi tips i tricks za da polesno dobieme jas i sinceto ?

se sto mislite ke moze da ni pomogne, ve molam spodelete

7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    5.789
    Ako e so makedonski pasos vi e potreben stan so dovolna kvadratura, dovolni primanja sumata za stanot plus za vas vozrasnite po 450 evra i za deteto 300 evra ima tabela za ova ama otprilika taka, na tebe ti e potreben polozen a1. Znaci treba da ima najmalku 3 platni listi, stan i dovolni primanja za da zapocnete bilo sto

На SummerGirl и TutiFuti им се допаѓа ова.
  8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    8.023
    Taka e nema setanje od ponedelnik do petok samo od rabotnicki u pidzami,sabota pazaruvanje,nedela den za odmor po doma:!:
    Nema kafani,rabota-doma i do Lidl,Aldi.
    Za Edeka i Kaufland nemam pari:rofl:

На MacenceEna, Poppins, Chantal и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    А уште пострашно коа одиме у други држави, у нивните маркети и шуми... ;(

На Poppins, Chantal, јolene и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Brandenburg e покраината околу Берлин и има полно селца.
    Во Банденбург е преубаво ама ги нема поволностите како во Берлин.Пример бесплатна градинака.
    Јас работам во Бранденбург и колегите ми живеат наоколу ама немам од Вилдау никој.

11. Zfer

Zfer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    42

a besplatni gradinki i opsto gradinka sistem kako funkcionira?

dolgo se ceka?

dokolku ponatamu zameni rabotodavec, da vodime smetka na toa :))
    Fala na odgovorot :)

12. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    5.789
    Ako e so viza za zapaden balkan promena na rabotodavec ne e taka ednostavno, mu se potrebni 24 platni listi .Porano e samo igra na sreka.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  13. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    2.685
    Здраво Мајки. Не сум ви Германија, ама за 1 месец ќе одам на Комунион ( прва причест)
    Е сега ако некоја знае да ми каже што се носи на овој чин како подарок? Ќе биде во црква, а после на ручек во ресторант.

14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Поимам немам да ти кажам јас првото дете го пријавив за градинка во 20 г.недела уште трудна бев.Добивме градинка за 1,5 год.А второто го следеше ради брат/сестра во градинката пак бев трудна и отидов кај директорката и одма рече нема проблем ќе добиете кога сакате.
    Сега бесплатна не е скроз ама околу 65 евра плаќаме за 9ч.Ова е Берлин.Бранденбург си плаќаат градинка тие и богати се:D.

15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Не знам што е тоа. Ќе одговори може некој што знае.
    Словенија си ти?

16. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    2.685
    Да

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Мрчев ли што ми сметаше во Мк? Една вечер излеговме туто комплето и мм вика ај да седнеме во една слаткара да јадеме по една слатка.Велам абе ајде тровање ќе добиеме ,а треба за некој ден да си одиме.Тој не ајде мене ми се јаде еклер.Одиме и седнавме.Тровање од слатките и сладоледот не добивме ,ама станавме за 5 минути оти се отровивме од цигари:puke:.
    Излаваме со мм и мм вика еј жено ова како од пред 20год кога се враќаме од дискотеките начурени на цигари со црвени и болни очи:|.
    Си велам добро бе јас нели сум била во ресторант во Мк откако е вратен законот.Мислам мислам и знам дека лани секој ден бевме во една игротека па не смрдеше на цигари ,таму јадевме и децата си играа.
    Па сакав по шуми да одам ама нашиот град е пуста пустелија нема д од дрво па морав по маркети да одам и гробиштата наместо дрва имаа лимени настрешниви оди на 27 стрпени на гробишта ќе исцркаш Бог да чува:@.
    Бев до МВР да си земам л.карта од лани оставена и си почекав оти нели се некој само да праша(facepalm).
    Ама луѓе како се изненадив сите во продавниците, таксистите ми викаа убав ден:o.

На Chantal, fairy88, gjoker4e и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.920
    Допаѓања:
    177.374
    Пусто пушење во мк и ја не го можам. И не сме седнати нигде со маж ми. Јас сум во див запад па и кога беше Законот на сила кај мене не важеше. Следен месец и ние ќе одиме долу и обавезно поминуваме една позната пицерија и ја и би се решила и да седнам, ама маж ми никако, ќе сме нарачале. Кај мене не ни имам кај деца да однесам во близина. Жими паркот што ми треба кола за до таму. За шуми да не зборам. Ама кој не видел, не знае кој благодет се. Да ми кажуваше некој дека толку ќе ги уживам пред некоја година немаше да му верувам. Сеа имам паркче карши куќа, шумичка позади, а сум на само 15 мин од центар. Ја и овде се осеќам “дискриминирано” како непушач. Во една од омилените слаткари просторијата за пушачи го опфаќа целиот дел со поглед преку плоштадот. ]:)

Девојки, наскоро сум на родителски во градинка. Прв пат. Мислам до сеа сум била на заеднички со родителите, а овој пат секој родител ќе си има свој термин. Што да очекувам?

На mal.ecka, Chantal, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    5.789
    Celo vreme raskazuvaat vo koj pravec se dvizi deteto sto e dobro ato ne e, kako sorabotuva, kako igra, kolku e drustvena bukvalno se...I na kraj dali ti imas zabeleski ili nesto da dodades.

На Chantal, gjoker4e и Yowannty им се допаѓа ова.
  20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    8.023
    Toa go ima kaj katolicite,znam po edna majka od Hrvatska se po poteklo.Toa e kako kaj nas krstevka,go slavat na golemo,ama oni kako sto razbrav go pravat dva pati.Mozes da kupis nekoja poubava igracka ili obleka.Druga opcija bi bilo nesto pomalo da kupis i pari da odneses.
    Koga nosam pogolem poklon,sekogas ja biram vtorata opcija.Mislam deka e poprakticno:)

На perlaa1, Chantal, TutiFuti и 2 други им се допаѓа ова.